نایب رئیس شرکت سینوپک چین گفت: « سینوپک در حال مذاکره با مقامات دولت و تولیدکنندگان ایرانی است و سعی میکند تمهیدات خاصی برای ادامه واردات نفت ایران در هفته های آتی در نظر بگیرد».
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از پرستیوی، هوانگ ونشنگ، نایب رئیس سینوپک گفت: بسیاری از پالایشگاههای این شرکت برای پالایش نفت خام ایران شکل گرفته اند که یک ترکیب خاص دارد و این شرکت قراردادهای مدت دار با ایران در این دو دهه داشته است.
هوانگ گفت: «سینوپک در حال مذاکره با مقامات دولت و تولیدکنندگان ایرانی است و سعی میکند تمهیدات خاصی برای جریان نفت در هفتههای آتی در نظر بگیرد».
چین بزرگترین مشتری نفت ایران است و مبادلات نفتی آن با ایران از ۵۰۰ هزار بشکه در روز تا رکورد ۸۰۰ هزار بشکه در روز میرسد.
پکن ادعا کرده علیرغم درخواست آمریکا از خریداران چینی برای به صفر رساندن واردات نفت ایران از ماه نوامبر وتهدید به اعمال تحریم، همچنان به واردات نفت از ایران ادامه میدهد.
شرکت دولتی سینوپک دو سوم واردات نفت خام چین از ایران را انجام میدهد. طبق اطلاعات به دست آمده این شرکت در سال ۲۰۱۷ حدود ۲۴۹.۸۳ میلیون بشکه نفت خام از ایران خریده که ۸.۶ درصد کل ظرفیت پذیرش آن را تشکیل میدهد.
این خبر در شرایطی منتشر شد که رویترز قبلا گزارش داده بود سینوپک و یک پالایشگاه بزرگ دیگر چین، سی ان پی سی، قصد دارند ثبت سفارشهای نفتی خود را در ماه نوامبر لغو کنند.
نفتکشهای شرکت ملی نفتکش ایران در حال انتقال نفت به محلهای ذخیره در چین هستند تا بعدها آن را به مشتریان محلی بفروشند یا ذخیره کنند.
سی انپیسی و سینوپک میلیاردها دلار در میادین نفتی ایرانی یادآوران و آزادگان شمالی سرمایه گذاری کرده اند. سی ان پی سی تصمیم دارد کل سهام فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی را بر عهده بگیرد، چون شرکت فرانسوی سهامدار آن در ماه اوت پروژه را ترک کرد.