مدیرکل غذا و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: در صنایع غذایی به تناسب مورد مصرفی از انواع مختلف روغن پالم استفاده میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری داتشجو، وحید مفید با اشاره به اینکه نسبت کلی مصرف پالم به کل روغن مصرفی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است، به پایگاه خبری سازمان غذا و دارو گفت: از مجموع ۲۱۰ میلیون تن روغن مصرفی در دنیا ۶۰ تا ۷۰ میلیون تن روغن پالم است. مفید با اشاره به اینکه مصرف روغن پالم در یک دوره افزایش یافت، افزود: براساس تصمیمی که در شورای عالی سلامت گرفته شد، نظرات کارشناسی به این نتیجه رسید که نسبت پالم به کل روغن مصرفی کشور به حدود ۳۰ درصد کاهش یابد. وی ادامه داد: در سازمان غذا و دارو نسبت مصرف روغن پالم را به کل روغن مصرفی بر مبنای ۳۰ درصد تنظیم و کنترل میکنیم. مدیرکل غذا و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه روغن پالم در فرمولاسیون بسیاری از روغنها مثل سرخ کردنی، مینارین (خامه گیاهی) و روغنهای نیمه جامد وجود دارد، اظهار داشت: در حال حاضر میزان مصرف روغن پالم در کشور روند طبیعی دارد، البته واردات پالم امسال به دلیل محدودیت تخصیص ارز کند شده بود که رفع شد. مفید با رد وجود روغنهای درجه دو و سه پالم، گفت: روغن پالم چند نوع است که به تناسب فرآورده مد نظر انتخاب میشود، به عنوان مثال، در روکش بستنی باید از روغن با درصد اشباع بالا استفاده شود. وی با تاکید بر اینکه سلامت مواد غذایی فله مورد تائید سازمان غذا و دارو نیست، افزود: در کارخانههای صنعتی انواع روغن وارداتی پالم را باتوجه به نوع فرمولاسیون و به نسبت مناسب استفاده میکنند و در آزمایشگاه درصد اشباع و ترانس روغن قابل تنظیم و کنترل است، درحالیکه در کارگاههای زیرزمینی این انتخاب وجود ندارد و ممکن است برای یک فرآورده از نوع نامناسب پالم استفاده شود چراکه امکان آزمایش و جداسازی وجود ندارد؛ بنابراین به مردم توصیه میکنیم محصولات غذایی فله را خریداری نکنند.