موضعگیریهای اخیر سردار دیپلماسی غیر از زیر فشار گذاشتن شورای نگهبان برای تصویب لوایحهای مربوط به FATF چه میتواند باشد؟
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-امیررضا مقومی معاونت سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی؛* «مسلمأ پولشویی یک واقعیت در کشور ماست و اشخاص زیادی از پولشویی منفعت میبرند. من نمیخواهم این پولشویی را به جایی نسبت دهم، اما جاهایی که هزاران میلیارد پولشویی میکنند حتما آنقدر توان مالی دارند که دهها و صدها میلیارد هزینه تبلیغات و فضاسازی کنند».
این بیانات ترامپ؛ یا دشمنان ایران نیست؛ بلکه سخنان محمدجواد ظریف، رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران است.
در نگاه اول بسیار بهت آور و غیرقابل باور است که با چه منطقی وزیر امور خارجه یک کشور این جملات را در همچین وضعیت خطیر کشور به کار میبرد! دوره ایی که در آن تحریمهای جدید آمریکا وضع شده است؛ و دولت دنبال ایجاد راهکاری با اتحادیهی اروپاست، برای ایجاد یک کانال جداگانه بابت رفع مشکلات مالی، همچین اظهار نظری چرا باید صورت می گرفت؟
ولی زمانی که به سیاستهای این آقایان توجه میکنیم، این اظهارنظرها بیش از حدِ انتظار هم نیست. سیاستی که ابزارش فشار بر روی نظام است. حال این فشار هر چه میخواهد باشد. متهم کردن نظام باشد یا تضعیف بنیههای نظام. حمله به شورای نگهبان باشد یا تضعیف قوه قضائیه. شاید در فلسفه سیاسی آقایان هدف وسیله را توجیه میکند؛ و برای رسیدن به هدف هر موضع گیری مباح است!
آقای روحانی در زمان مذاکرات ۵+۱، در برنامه زنده برای این که مردم را متقاعد کند که باید توافقی صورت بگیرد، فرمودند: (خزانه خالی است) و کفگیر ته دیگ خورده است (جملهی بسیار آشنایی است، مخصوصا برای کسانی که علاقهی زیادی به قطعنامهی ۵۹۸ داشته باشند) و این سخنان زمانی بر لبهای رئیس جمهور کشورمان جاری شد؛ که باید با تمام وجود از وضعیت کشور دفاع میکرد تا مذاکره کنندگان در موضع ضعف قرار نگیرند و دشمنان اسلام؛ از این جملات برای پیشبرد اهداف خبیث" خود استفاده نکنند.
علاوه بر این هنگامی که آمریکا شروع به رو کردن برنامههای روی میز و زیر میز ۴۰ سالهی خود میکرد؛ آقای ظریف فرمودند:آیا شما فکر کردهاید آمریکا که با یک بمبش میتواند تمام سیستمهای نظامی ما را از کار بیندازد، چرا از سیستم نظامی ما باید بترسد؟
و از اینها گذشته پریزیدنت روحانی در مناظرههای انتخاباتی بیان کردند که عدهای با نوشتن مرگ بر اسرائیل خواهان برهم زدن توافق نافرجام برجام هستند؛ و باعث خوشحالی لندن نشینهای بسیاری شدند؛ و از این قبیل صحبت ها در دولت اعتدال بسیار است. از صحبتهای آقای همیشه وزیر، زنگنه، گرفته تا صحبتهای مشاوران دولت که توانایی ما را در حد تولید آبگوشت بزباش میدانند؛ و اینها گوشههایی از سخنان گهربار مسئولین ارشد نظام جمهوری اسلامی در دولت اعتدال است. نظامی که زادگاه خمینی است. خمینی که با سخنانش کاخهای پوشالی استکبار را فرو میریخت؛ خمینی که معلم دیپلماسی عزت بود، ولی ۱۰۰ حیف که انگار بعضی شاگردان در آن زمان در ایالات متحده بودند و از محضر استاد استفاده نکردند که الان دیپلماسی ذلت را در پیش گرفته اند.
به هرحال این موضع گیریهای آقایان در بزنگاههای مهم کشور معانی متفاوتی میتواند داشته باشد؛ و هر انسانی را به شک وا میدارد؛ و این موضع گیریهای اخیر سردار دیپلماسی غیر از زیر فشار گذاشتن شورای نگهبان برای تصویب لوایحهای مربوط به FATF چه میتواند باشد؟
بعد از گذشتن نزدیک به ۲ هفته؛ از ایرادات شورای نگهبان به لایحهی تامین مالی تروریست؛ (CFT) این بیانات را افاضه فرمودند: و بسیاری از شبکههای ضدانقلاب را شادمان کردند و برای چند مدت خوراک رسانههای معاند را فراهم کردن.
این صحبتها؛ در حالی است که اصلا رد این لایحه هیچ گونه رابطهای با موضوع پولشویی نداشت.
چند سوالی که خوب است آقای ظریف پاسخ گوی آن باشند این است که:
۱- اگر معضل و مشکل وجود پولشویی بوده است، لایحه مقابله با پولشویی در سال ۸۶ در مجلس به تصویب رسیده است. اگر این جا ایرادی هست به دولتهایی وارد است که باید مبارزه میکردند و نکرده اند. با این منطق خود آقای ظریف باید جوابگو باشند که طبق این لایحه دولت اعتدال و شخص ایشان چه کارهایی در راستای مبارزه با پولشویی انجام داده اند؟
۲- آیا این خیانت بزرگی نیست که شما چندین میلیارد پولشویی را شناسایی کرده اید و تا به حال به مراجع قضایی معرفی نکرده اید!
۳- شما و دولت اقای روحانی چه راهکارهایی در این چند سال برای مقابله انجام داده اید؟ و آیا این نظام بانکی توان مقابله نداشته است؟
۴- چرا این پولشوییهای کلان دقیقا در این دوره حساسی که همهی کشورها علیه جمهوری اسلامی به خط شده اند یاد سردار دیپلماسی افتاده است؟ و چرا در این ۵ سال یاد همچین چیزی نیوفتاده بودند؟
۵- با وجود اینکه، تمامی جهان دوربینهای خود را به سمت انقلاب اسلامی گرفته است؛ و تمامی حرکات جمهوری اسلامی را رصد میکند، نتوانسته است همچین اتهامی به نظام بزنند. آقای ظریف با کدام شواهد و مدارک این اظهار نظر عجیب را افاضه فرمودن؟!
همه این سوالها در حالی است که با وجود دارا بودن اختیارات بسیار، دولت هیچ اقدام قابل توجهی در راستای کم شدن تخلفات و پولشویی انجام نداده است.
نه تنها کاری انجام نشد بلکه بسیاری از کارهای انجام شده هم یا فراموش شد و یا حذف شد. اقداماتی که دولت باعث افزایش قاچاق و به طبع باعث افزایش پولشویی شده است؛
۱- دولت با حذف کارت سوخت باعث افزایش قاچاق سوخت شد. عملی که باعث شد روزانه ۲۰ تا ۴۰ میلیون لیتر سوخت قاچاق شود.
۲- حذف ایران کد و کد شبنم باعث شد شناسایی کالای قاچاق سخت باشد.
۳- بر خلاف قانون دولت حقوق مدیران را شفاف سازی نمیکند؛ و مدعیان شفافیت حتی مخالف شفافیت حقوق ماهیانه شان بودند.
۴- بسیاری از قرار دادهای دولت اعتدال همچون توتال و پژو و... محرمانه بود که باعث سوء استفاده از این قراردادها می شد و بسیاری از قانونهایی که به تصویب رسیده است، ولی فقط در مرحله قانون مانده و به عمل نرسیده است. سردار دیپلماسی اینها را می داند و نظام را متهم به پولشویی می کند و برای جمهوری اسلامی هزینه میتراشد؟
*امیررضا مقومی، معاون سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.