به گزارش گروه علمي «شبکه خبر دانشجو»، دکتر حسين نادري منش در مراسم افتتاحيه دانشکده مهندسي درياي دانشگاه علوم و فنون در يايي خرمشهر با اشاره به توسعه آموزش عالي کشور در سي سال گذشته اظهار داشت: تعداد دانشجويان کشور از 175 هزار نفر در اوايل انقلاب به سه ميليون و 700 هزار نفر رسيده است.
وي خاطرنشان کرد: مراکز آموزش عالي کشور نيز در اين مدت از 200 موسسه به 2200 مورد ارتقا يافته که اين رقم موجب رشد 10 برابري شده است .
معاون آموزشي وازرت علوم با بيان اينکه در تمامي نقاط کشور و حتي دورافتاده ترين نقاط با گسترش مراکز آموزش عالي روبرو هستيم، افزود: در هر استان تقريباً 70 تا 80 درصد ظرفيت دانشجويي از خود استان تامين مي شود.
معاون آموزشي وزير علوم با بيان اينکه از نظر کمي رشد مناسبي در آموزش عالي کشور ايجاد شده است، گفت: رشد علمي ايران (با شاخص انتشار مقاله) در طول 30 سال 11 برابر شده در حاليکه رشد ترکيه 5.5 برابر بوده و ميانگين رشد علمي در خاورميانه 4.4 برابر است.
وي با تاکيد بر اينکه خود باوري و ايمان متخصصان کشورمان عامل اين پيشرفت بوده است، اظهار داشت: رشد ايران در 15 سال اخير 14.4 بوده در حاليکه در اين مدت رشد کره جنوبي 9 و ترکيه 7 مي باشد و اين نشان دهنده شيب بيشتر ما در اين مسير است که مقالات محققان ايراني در نشريات بين المللي درسال 78، 1030 مقاله بوده که در سال 88 اين عدد به 14200 رسيده است.
نادري منش افزود: روند رشد دانشگاه هاي کشور بر اساس معيارهاي موجود براي جهانيان شگفت آور است و ما توانسته ايم زير ساخت هاي توسعه آموزش عالي براي هزاره سوم را که هزاره توسعه نيروي انساني متخصص ناميده شده فراهم کنيم ولي اين مسئله زماني مفيد فايده خواهد بود که منجر به سرمايه وارزش افزوده براي جامعه شود.
وي بر همکاري سازمان ها و وزارتخانه ها با آموزش عالي کشور در جهت ايجاد ارزش افزوده تأکيد کرد و گفت: دهه جديد، دهه توسعه کيفي و تبديل دانش به ثروت است و بحث ما در شروع دولت دهم موضوع توسعه آموزش عالي براساس آمايش سرزمين و برنامه ريزي بر اساس نيازها و استعدادهاي مناطق مختلف کشور بود و ما در حرکت جهت دار و ماموريت گرا در اين مسير مصمم هستيم.
معاون آموزشي وزارت علوم، در ادامه با اشاره به رتبه چهارم جمعيت دانشجويي استان خوزستان در سطح کشور با 205 هزار دانشجو و تأکيد بر قدرت و توانمندي برتر کشورمان در منطقه، به ايجاد واحدهاي آموزش عالي بين المللي در مناطق مرزي کشور اشاره کرد و گفت: با پذيرش دانشجويان خارجي در اين مراکز دانشجوياني تربيت مي شوند که خودشان حامي و مدافع روابط صلح آميز باشند که اين مهم با همت دانشگاه ها و حمايت وزارت علوم در حال انجام است./انتهاي پيام/