رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران گفت: فروشندگان آجیل و خشکبار طی روزهای اخیر به دلیل افزایش قیمت، حدود یک چهارم سال گذشته در بازار بیشتر فروش نداشته اند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از ایرنا مصطفی احمدی گفت: افزایش قیمت آجیل و خشکبار در بازار مربوط به چند وقت اخیر نیست و از اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری آغاز شده است.
وی کمبود تولید در داخل، نوسانات نرخ ارز و نیز فعالیت دلالان را به ترتیب مهمترین علتهای افزایش قیمت خشکبار برشمرد و کمبود تولید را مهمترین عامل خواند.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد علت افزایش قیمتها را ناشی از فعالیت برخی دلال بازیها در بازار اعلام کرد.
وی گفت: پیشنهاد داده ایم فرآیندی ایجاد شود تا کالاها مستقیم در اختیار مغازه داران و سپس خرده فروشان قرار گیرد. به گفته رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران میزان تولید در کشور نسبت به سال گذشته به طور متوسط با افت ۵۰ تا ۶۰ درصدی همراه بوده است که دلیل آن نیز به وضعیت جوی، سرمازدگی و از بین رفتن درختچهها بر میگردد.
احمدی به کاهش ۷۰ و ۸۰ درصدی تولید پسته و گردو اشاره و رشد قیمت پسته را در برخی مواقع بیش از ۱۰۰ درصد اعلام کرد و گفت: رشد قیمت مغز پسته به علت نداشتن پوست بیشتر بوده است.
وی با بیان اینکه اعضای اتحادیه به هیچ عنوان موافق چنین افزایش قیمتی در بازار نیستند تاکید کرد: ما خواستار ایجاد زمینههای لازم برای کاهش قیمتها و در نتیجه افزایش میزان فروش واحدهای صنفی هستیم.
احمدی در پاسخ به پرسشی مبنی بر وضعیت بازار آجیل و خشکبار شب یلدا گفت: با وضع موجود انتظار افزایش قیمت بیشتر از قیمتهای کنونی برای این محصولات در این مناسبت وجود ندارد، زیرا میزان فروش بشدت کاهش داشته و پیش بینی میشود که در این مناسبت نیز با کاهش میزان فروش مواجه باشیم.
تعداد واحدهای صنفی عرضه آجیل و خشکبار دارای مجوز در پایتخت افزون بر یک هزار واحد گزارش شده است.
پس حمایت تولید کننده داخلی از مصرف کننده داخلی چی میشه.
وقتی تماما صادر میشه دلارشم با چند برابر میفروشن همینه نتیجش