سازمان ملل متحد در گزارش سالانه خود برای نخستین بار «آستانه» را در جایگاه بیست و پنجم کشورهای برتر و پیشگام در عرصه دولت الکترونیک قرار داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سازمان ملل متحد در گزارش سالانه خود برای نخستین بار «آستانه» را در جایگاه بیست و پنجم کشورهای برتر و پیشگام در عرصه دولت الکترونیک قرار داد.
«ایلدار اویسومبایف» رئیس دپارتمان خدمات دولتی قزاقستان ضمن سخنانی در این خصوص گفت: از نظر توسعه و حرکت به سمت دولت الکترونیک قزاقستان در فهرست سال ۲۰۱۸ سازمان ملل در رتبه بیست و پنجم قرار گرفت و در میان کشورهای آسیایی موقعیت هشتم را از آن خود کرد.
وی افزود: بنابه تجربیات بین المللی ما متخصصان را از کره جنوبی که تجربه بسیار غنیای در زمینه توسعه دولت الکترونیک دارند به قزاقستان دعوت کردیم.
اویسیومبایف در ادامه گفت: «آستانه» بر اجرای وظیفه تعیین شده از سوی رئیس جمهور قزاقستان برای انتقال ۹۰ درصد خدمات رسمی به فرمت الکترونیک تا سال ۲۰۲۰ میلادی متمرکز شده است.
وی افزود: به منظور توسعه بیشتر خدمات الکترونیک، از سال آینده میلادی، با در نظر گرفتن تجربه بین المللی قصد داریم در قزاقستان پلتفرم واحد دادههای بیومتریک را ایجاد کنیم.
این مقام قزاق گفت: این امر میتواند در زمینه به دست آوردن خدمات دولتی در هر نقطه و در هر زمان از طریق شناسایی چهره و یا شناسایی اثر انگشت کمک کند.
رئیس دپارتمان خدمات دولتی قزاقستان افزود: این مهم همچنین منجر به حفاظت بالای اطلاعات شخصی، کاهش ۷۰ درصدی حجم کار در شرکتهای دولتی خواهد شد و ضرورت حضور فیزیکی اشخاص برای دریافت خدمات دولتی را از بین میبرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در قزاقستان ۶۲ درصد خدمات دولتی به شکل الکترونیک انجام میشود.
اویسیومبایف همچنین افزود: از اوایل سال جاری حجم ارائه خدمات الکترونیکی ۶۳ درصد را تشکیل داده و در مجموع باعث کاهش ۸۳ درصدی فساد در این حوزه شده است.
دولت الکترونیک شامل خدمات شهروندی، اداری و حقوقی دولت و دستگاههای اجرایی کشورها بدون حضور فیزیکی و به صورت الکترونیک میباشد.
سازمان ملل سالانه به بررسی بهترین کشورهای جهان از لحاظ حرکت و گذار به سمت دولت الکترونیک میپردازد.