به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، اختتامیه چهل و هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم رشد در سینما فلسطین برگزار شد.
وحید نیکخواه آزاد دبیر جشنواره فیلم رشد در این مراسم اظهار کرد: انتخاب بنده به عنوان دبیر جشنواره، حرکت خیر مسؤولان آموزش و پرورش بود؛ برای اینکه الفتی بین بچههای سینما و آموزش و پرورش ایجاد شود.
وی ادامه داد: سعی کردیم خیلی کارهای جدید انجام دهیم؛ برخی فعالیتها محقق شد و برخی ماند که انشاءالله هر کسی دبیر جشنواره بود، در سال آینده محقق شود.
تعداد فیلمهای ایرانی رسیده به دبیرخانه این جشنواره ۷۴۰ فیلم بود که آثار منتخب در سه بخش فیلم داستانی، پویانمایی و مستند به رقابت پرداختند.
۴۶۶ فیلم از فیلمسازان ایرانی در این جشنواره حضور داشت که متقاضی شرکت در بخش بینالملل جشنواره بودند؛ از این تعداد ۴۷ فیلم پویانمایی، ۱۸ فیلم مستند و ۳۵ فیلم داستانی برای شرکت در بخش مسابقه بینالملل این جشنواره انتخاب شدند.
در بخش بینالملل، فیلمها از ۲۸ کشور از ۵ قاره حضور یافتند که از میان آنها ایتالیا با ۱۱فیلم، هند با ۸ فیلم و فرانسه با ۷ فیلم، دارای بیشترین نماینده در این جشنواره بودند.
همچنین از میان ۱۳۸ فیلم ارسالی فرهنگیان به دبیرخانه جشنواره رشد، ۲۰ فیلم در بخش مسابقه حضور داشتند؛ از میان ۱۲۷ فیلم رسیده به دبیرخانه، ۱۵ فیلم به بخش فیلمسازان دانش آموز جشنواره راه یافت که از این تعداد ۱۱ اثر از دانشآموزان دختر و ۴ فیلم از دانشآموزان پسر از استانهای فارس، قزوین، زنجان، خوزستان، خراسان رضوی، اصفهان، کرمان و تهران برای کسب تندیس زرین جشنواره با هم به رقابت پرداختند.
جشنواره بینالمللی فیلمهای آموزشی رشد با مدیریت وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران و اهتمام سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، هر سال با هدف شناسایی، انتخاب و معرفی فیلمهای برتر آموزشی و تربیتی برگزار میشود.
جشنواره بینالمللی فیلمهای آموزشی رشد نخستین بار در سال ۱۳۴۳ توسط ادارۀ فعالیتهای سمعی و بصری وزارت آموزش و پرورش در تهران برگزار شد. نام رسمی این جشنواره در ابتدا «فستیوال بینالمللی فیلمهای آموزنده» بود، اما پس از پنج دوره برگزاری، واژه «جشنواره» برای نخستین بار در زبان فارسی برای نامیدن این رویداد به کار گرفته شد و بدین ترتیب نام جشنواره در دورۀ ششم، در سال ۱۳۴۸ به «جشنوارۀ بینالمللی فیلمهای آموزشی» تغییر نام یافت.
پانزدهمین دوره برگزاری جشنواره و نخستین دورۀ برگزاری آن پس از پیروزی انقلاب اسلامی، پس از چند سال وقفه، تحت نام «جشنواره بینالمللی فیلمهای آموزشی و تربیتی» با شرکت بیست و یک کشور، در سال ۱۳۶۴ همزمان با هفته معلم از ۱۲ تا ۱۹ اردیبهشتماه، در تهران و در محل موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
از دوره بیستم نام جشنواره به نام کنونی آن یعنی «جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی رشد» تغییر کرد و از دوره بیست و سوم در سال ۱۳۷۲، جشنواره بینالمللی فیلمهای آموزشی رشد علاوه بر تهران، همزمان در مرکز استان هرمزگان شهر بندر عباس نیز برگزار شد و از آن پس تا دوره سی و یکم، جشنواره بینالمللی فیلمهای آموزشی رشد هر سال به صورت همزمان در تهران و استانهای دیگر کشور برگزار شد و بعد از آن هر ساله در تهران و به صورت ادواری در استانهای دیگر برگزار شده است.
برگزیدگان
در بخش مستند آموزشی لوح افتخار، جایزه نقدی به هاشم کریمی برای مستند کوتاه «ایراکو» اهدا شد؛ جایزه ویژه هیأت داوران به آنوند میخاریم و نولان ماری برای فیلم «جوجهها برای کیمارو» تعلق گرفت؛ تندیس سیمین این بخش نیز به فیلم «دوستان صیاد» ساخته امین قدمی رسید.
هاشم کریمی در این مراسم گفت: امیدوارم هیچ کودک بازمانده از تحصیلی نداشته باشیم و همچنین به استان سیستان و بلوچستان لازم است، توجه بیشتر شود.
در بخش مستند بینالمللی نیز آستریگ بوسنیگ از کشور هلند برای فیلم «گوش کنید» جایزه نقدی و دیپلم افتخار را دریافت کرد و جایزه ویژه هیأت داوران به زیگریت کلاسمان برای فیلم «بدون ما هرگز» از کشور آلمان رسید؛ تندیس سیمین این بخش نیز به فیلم «فصل باغهای گرم» ساخته حسین ریگی از سیستان و بلوچستان اهدا شد.
در این جشنواره، به ۱۴ نفر از فیلمهای برگزیده دانشآموزی مبلغ یک میلیون تومان جایزه نقدی به همراه استفاده از یک دوره آموزشی فیلمسازی در انجمن سینمای جوانان اهدا شد.
در بخش فیلمهای دانش آموزی جشنواره رشد دانیال عبادی برای فیلم «بیماری پروانهای» لوح افتخار و جایزه نقدی دریافت کرد و همچنین نرجس لشگری برای فیلم «مهد دستان» جایزه گرفت؛ تندیس سیمین به همراه لوح افتخار و جایزه نقدی نیز به فیلم «لقمه حلال» ساخته زهرا عبدی اهدا شد.
در بخش فرهنگیان فیلمساز نیز ایمان قنبری برای فیلم «هابیل یا قابیل» از کهگیلویه و بویر احمد، دیپلم افتخار و جایزه نقدی دریافت کرد؛ همچنین فاطمه جوکار و ابوالفضل حسینی برای فیلم «پناه» و علی حسن پور برای فیلم «رویاهای من زندهاند» از استان خوزستان دیگر برگزیدگان این بخش بودند و تندیس سیمین به فیلم انیمیشن «هیچکس» ساخته الهام طرقی از خراسان رضوی اهدا شد.
ایمان قنبری گفت: من معلمی از استان کهگیلویه و بویراحمد هستم. از یک مدرسه روستایی که گاز و امکاناتی، چون کامپیوتر ندارد، اما از دل همین مدرسه فیلم هابیل و قابیل ساخته شد و همچنین از دل این مدرسه، اختراع تخته پاککن الکتریکی بیرون آمد که در جشنواره جابربن حیان برگزیده شد.
وی ادامه داد: من این هدیه را به دانشآموزان خوبم که بازیگران این فیلم هم بودند، تقدیم میکنم.
پس از صحبتهای این آقا معلم، اعلام شد که دو دستگاه کامپیوتر به این مدرسه اهدا میشود که البته اهدا کننده مشخص نشد.
در بخش پویانمایی جشنواره فیلم رشد، دیپلم افتخار به امیر هوشنگ معین برای فیلم «گرگم و گله میبرم» و اوژینا گلوبوا برای فیلم «می خواهم در باغ وحش زندگی کنم» اهدا شد؛ جایزه هیأت داوران به مهین جواهریان برای فیلم «یکی بود، یکی نبود» اهدا شد و همچنین تندیس سیمین به همراه جایزه نقدی به فیلم «پرنده و نهنگ» ساخته کارول فیلمن تعلق گرفت.
در بخش جنبی جشنواره بین المللی فیلم رشد که جوایز آن توسط وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران اهدا شد به ترتیب به رمضان کیج برای فیلم «نمانید»، رامی الجبیری برای فیلم «از درون» از کشور مصر تعلق گرفت. همچنین جایزه ویژه هیأت داوران به عباد ادیب پور برای فیلم «شش خونه» اختصاص یافت.
مسجد جامعی در این بخش گفت: این جشنواره قدیمیترین جشنواره سینمای کشور است و از همین الان باید برای نیم قرن برگزاری این جشنواره برنامهریزی کرد.
قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز گفت: دوران پنجاه سالگی، به عبارتی دوران بلوغ این جشنواره است و به عنوان یک جشنواره که قدمت دارد، باید آن را گرامی داشت.
وی اظهار امیدواری کرد که در جهان در هم تنیده امروز، در جهت صلح گام برداشته شود.
همچنین جوایز بخش فیلم کوتاه جشنواره رشد، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به خوان آمادور برای فیلم «کلمات کارامل» از اسپانیا و عباد ادیب پور برای فیلم «شش خونه» اهدا شد و جایزه هیأت داوران به گابریل مارینو برای فیلم «هدیه آلیس» تعلق گرفت. تندیس سیمین این بخش نیز به آلدو سوتلدو لازادو برای فیلم «گرم ستاره» تقدیم شد.
جوایز بخش فیلم بلند داستانی این جشنواره نیز به اریک آنگ برای فیلم «ابر قهرمان من» از مالزی و محمد رضا حاجی غلامی برای فیلم «لکنت» تعلق گرفت و جایزه ویژه هیأت داوران در این بخش به پویا بادکوبه برای فیلم «درساژ» اهدا شد. همچنین فیلم سینمایی «بیست و یک روز بعد» ساخته محمدرضا خردمندان تندیس سیمین را دریافت کرد.
در بخش پایانی جشنواره بینالمللی فیلم رشد، برگزیدگان تندیس زرین معرفی شدند.
در بخش دانش آموزی، تندیس زرین و دیپلم افتخار به همراه جایزه نقدی به نیکا شاهین زاده از استان خوزستان برای فیلم «شهر من» اهدا شد.
در بخش فرهنگیان فیلمساز، تندیس زرین و دیپلم افتخار به همراه جایزه نقدی به شهریار پورسیدان از استان گیلان برای فیلم «نور، سایه، زندگی» اهدا شد.
در بخش انیمیشن، صادق جوادی برای فیلم «روباه» برنده تندیس زرین و دیپلم افتخار به همراه جایزه نقدی شد و همچنین در بخش مستند علمی آموزشی، تندیس زرین و دیپلم افتخار به همراه جایزه نقدی به فیلم «جادههای برفی» ساخته هایده مرادی اهدا شد.
در بخش مستند، محمدرضا وطن دوست برای مستند «لوتوس» تندیس زرین و دیپلم افتخار به همراه جایزه نقدی را دریافت کرد و در بخش فیلم کوتاه داستانی، «بچه خور» ساخته محمد کارت برنده تندیس زرین و دیپلم افتخار به همراه جایزه نقدی شد؛ و همچنین در بخش فیلم بلند داستانی، یانگ استوارک برای فیلم «پابرهنه» از کشور استرالیا توانست تندیس زرین و دیپلم افتخار به همراه جایزه نقدی این دوره از جشنواره را از آن خود کند.
ادامه دارد