محققان دانشگاه هاروارد عنوان میکنند گنجاندن آب پرتقال و سبزیجات در رژیم غذایی به حفظ سلامت مغز کمک میکند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نتایج یک مطالعه ۲۰ ساله بر روی مردان نشان میدهد رژیم غذایی سرشار ازسبزیجات پهن برگ به رنگ سبز تیره، پرتقال و سبزیجات قرمزرنگ، انواع توتها و آب پرتقال با کاهش ریسک زوال حافظه مرتبط است.
«چانگ ژنگ یوآن»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، در این باره میگوید: «این مطالعه نشان میدهد که چقدر مصرف سبزیجات و میوه در بلندمدت نقش مهمی در حفظ عملکرد شناختی مغز دارند.»
در این مطالعه، دادههای حدود ۲۸ هزار مرد با میانگین سنی ۵۱ سال بررسی شد. شرکت کنندگان پرسشنامهای در رابطه با تعداد وعدههای مصرف میوه، سبزیجات و سایر مواد خوراکی مصرفی در روز را در ابتدای مطالعه و پس از آن هر ۴ سال یکبار در طول مدت ۲۰ سال تکمیل کرده بودند.
به گفته محققان، میوهها و سبزیجات حاوی میزان بالا مواد آنتی اکسیدانی هستند. یک وعده میوه در قالب یک فنجان میوه یا یک و نیم فنجان آبمیوه تعریف میشود. یک وعده سبزیجات شامل یک فنجان سبزیجات خام یا دو فنجان سبزیجات پهن برگ سبز است.
حداقل چهار سال قبل از پایان مطالعه، که میانگین سنی شرکت کنندگان ۷۳ سال شده بود، از آنها در مورد مهارتهای فکری و حافظه شان سوال شد. به گفته محققان تغییر در حافظه از علائم اولیه اختلال شناختی خفیف تلقی میشود. یافتهها نشان داد ۵۵ درصد همچنان دارای مهارتهای خوبی حافظه و فکری بودند؛ این مهارتها در ۳۸ درصد متعادل بود و ۷ درصد دارای مهارتهای ضعیف در زمینه حافظه و فکر کردن بودند.
محققان پی بردند مردانی که بیشتر سبزیجات مصرف میکردند، یعنی حدود ۶ وعده در روز، در مقایسه با مردانی که تنها دو وعده سبزیجات در روز میخوردند، ۳۴ درصد کمتر دچار مهارتهای ضعیف فکری بودند.
همچنین نتایج نشان داد شرکت کنندگانی که هر روز آب پرتقال مینوشیدند در مقایسه با مردانی که کمتر از یکبار در ماه آب پرتقال میخوردند، ۴۷ درصد کمتر دچار مهارتهای ضعیف فکری شده بودند.
یوآن تاکید میکند: «از آنجائیکه آب میوهها معمولا مملو از کالری هستند، بهتر است یک فنجان کوچک معادل ۱۱۵ تا ۱۷۰ میلی لیتر در روز نوشیده شود.»