مصرف آبمیوههای غیرطبیعی در سراسر جهان افزایش یافته است؛ این امر با خطر چاقی مفرط همراه است که به نوبه خود به عنوان یک عامل خطر جدی برای بسیاری از سرطانها به حساب میآید.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، براساس نتایج اولین تحقیق دانشمندان فرانسوی، مصرف مداوم انواع آبمیوههای غیرطبیعی و قندی احتمال ابتلاء به سرطان را افزایش میدهد.
طی چند دهه اخیر مصرف آبمیوههای غیرطبیعی (از قبیل: نوشیدنیهای شیرین شده با شکر و نوشیدنیهای شیرین شده مصنوعی) در سراسر جهان افزایش یافته است؛ این امر با خطر چاقی مفرط همراه است که به نوبه خود به عنوان یک عامل خطر جدی برای بسیاری از سرطانها به حساب میآید.
به گزارش "گاردین"، این مطالعه که در فرانسه انجام شده، اولین تحقیق اساسی است که ارتباط خاصی بین قند و سرطان پیدا کرده است؛ این گروه برای ارزیابی ارتباط بین مصرف آبمیوههای قندی و خطر کلی سرطان بهعلاوه "سرطانهای پستان"، "پروستات" و "کولورکتال (سرطان روده بزرگ) " شروع به کار کردهاند.
یافتههای آنها بر اساس مطالعه بر روی ۱۰۱ هزار و ۲۵۷ فرد بالغ فرانسوی سالم (۲۱ درصد مردان و ۷۹ درصد زنان) با میانگین سنی ۴۲ سال در نشریه "NutriNet-Santé cohort" منتشر شده است؛ نتایج نشان میدهند که ۱۰۰ میلی لیتر افزایش مصرف آبمیوههای قندی در روز با ۱۸ درصد افزایش خطر کلی سرطان و ۲۲ درصد افزایش خطر سرطان پستان در خانمها همراه است!
شبکه سلامت، کشور فرانسه.
شبکه سلامت، کشور فرانسه.
شرکت کنندگان حداقل دو پرسشنامه معتبر آنلاین ۲۴ ساعته مربوط به رژیم غذایی را پر کردند؛ این پرسشنامهها به این منظور طراحی شده بود که مصرف معمول ۳۳۰۰ نوع نوشیدنی را اندازهگیری کند و برای حداکثر ۹ سال (۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸) پیگیری شد.
مصرف روزانه آبمیوههای قندی و نوشیدنیهای شیرین شده مصنوعی محاسبه شد و اولین موارد سرطان که توسط شرکت کنندگان گزارش شدند، از طریق مدارک پزشکی تایید و به پایگاههای داده ملی بیمه سلامت ارسال شدند.
میانگین مصرف روزانه آبمیوههای قندی در مردان بیشتر از زنان بود (به ترتیب ۹۰.۳ میلی لیتر به ۷۴.۶ میلی لیتر)؛ در این دوره، ۲ هزار و ۱۳۹ مورد اولیه سرطان تشخیص داده و تایید شد. (۶۹۳ سرطان پستان، ۲۹۱ سرطان پروستات و ۱۶۶ سرطان کولورکتال)
توضیحات احتمالی برای این نتایج شامل اثر شکر در آبمیوههای قندی بر چربی احشایی (چربی که اطراف اندامهای حیاتی مثل کبد و پانکراس ذخیره میشود)، میزان قند خون و نشانگرهای التهاب است که تمام این موارد با افزایش خطر سرطان مرتبط هستند؛ دیگر ترکیبات شیمیایی مثل افزودنیها در برخی نوشیدنیهای گازدار نیز ممکن است در خطر ایجاد سرطان نقش ایفا کنند.
این یک مطالعه مشاهدهای است؛ بنابراین برای محققان امکان پذیر نیست که قند عامل سرطان باشد؛ دانشمندان خواستار بررسی بیشتر این موضوع هستند.