آخرین اخبار:
کد خبر:۸۰۲۲۹۲

رفع همپوشانی بیمه‌ای ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: با تلاش‌های صورت گرفته همپوشانی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از افراد بیمه شده رفع شده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، طاهر موهبتی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در مراسم آغاز طرح پوشش اجباری بیمه سلامت همگانی که در سالن همایش‌های صدا و سیما در حال برگزاری است ضمن گرامیداشت روز یوم‌اله ۱۳ آبان و روز بیمه سلامت اظهار داشت: سال گذشته در چنین روز‌هایی به بهانه نکوداشت روز بیمه سلامت از عدم توزیع منابع و مصارف سخن گفتیم. از اینکه مصارف ما از منابع ما ۱۲۰ درصد پیشی گرفته بود از زیان‌انباشته ۴۴۰۰ میلیارد تومان‌ی در سال ۹۵ که اگر جبران نمی‌شد طبق قانون تجارت ما باید منحل می‌شدیم و بدهی ما در سال ۹۵ به ۱۲ هزار میلیارد تومان می‌رسید.

وی ادامه داد: مطالعات اقتصادی و آینده‌پژوهی که از سال گذشته آغاز شد قرار شد که به سمت کاهش هزینه‌ةا حرکت کنیم و اگر این اتفاق نمی‌افتاد بدهی امروز ما به ۲۰ هزار میلیارد تومان می‌رسید.

موهبتی ادامه داد: هدفمند کردن بیمه رایگان به سمت و سوی افراد نیازمند از جمله اقدامات مثبت ما بوده است. روزی که صندوق بیمه رایگان راه‌اندازی شد ه. مه اقشار اعم از فقیر و غنی به این سمت و سو حرکت کردند و از بیمه رایگان برخوردار شدند، اما ما طی سال‌های گذشته تضاد‌های کاهش هزینه‌ها تلاش کردیم بیمه را فقط به افراد نیازمند اختصاص دهیم که همین موضوع باعث شد ۴۴ درصد بار مراجعه و ۲۲ درصد هزینه‌های ما کاهش پیدا کند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: در روز‌های اولیه انتظار داشتیم که اقشار پر درآمد به سمت بیمه‌های دولتی مانند تامین اجتماعی بروند یا اینکه حق بیمه بپردازند، اما فقط نیم درصد افراد این اقدام را انجام دادند.

وی با بیان اینکه رفع همپوشانی بیمه‌ای از دیگر اقدامات مثبت ما بوده است توضیح داد: جلوگیری از همپوشانی جدید در دفاتر پیشخوان در دستور کار قرار گرفته و همپوشانی‌های بیمه‌آی کنترل می‌شود به طوری که ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از همپوشانی‌های ما با سازمان تامین اجتماعی حذف شده است.

موهبتی با اشاره به اجرای راهنما‌های بالینی توضیح داد: تاکنون ۴۳۰ مورد راهنمای بالینی اجرا شده است که همین موضوع نقش بسزایی در کاهش هزینه‌های ما دارد به طور مثال زمانی می‌د یدیم که افراد هر زمانی که مایل هستند ام‌آر‌ای و سی‌تی‌اسکن انجام می‌دهند، اما اکنون پس از انجام یک ام‌آر‌آی از یک قسمت بدن باید ۱۸۰ روز بگذرد تا بتوانند ام‌آر‌آی جدید انجام دهند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: طبق آمار‌ها زمانی سونوگرافی رتبه اول را در این حوزه به خود اختصاص داده بود که اکنون به رتبه ششم منتقل شده است.

وی تصریح کرد: پرونده الکترونیک سلامت با همت وزارت بهداشت به بهره‌برداری رسید و توانستیم در این حوزه اقدامات موثری برداریم و در حال حاضر نسخه‌نویسی الکترونیک از ۲۳۵ شهر در حال اجرا است که این موضوع از سال گذشته به صورت آزمایشی اجرایی شد.

موهبتی افزود: تا پایان آبان ماه زیرساخت نسخه الکترونیک در تمام داروخانه‌ها اجرایی می‌شود. در این اقدام قواعد بیمه‌گری کنترل خواهد شد و همچنین رسیدگی الکترونیکی به اسناد بیمه‌ای در ۴۴۰ بیمارستان در تمام استان‌های کشور اجرا می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: استقرار سامانه تایید خدمت و کنترل هزینه دارو از دیگر افتخارات ما است و این اتفاق در حالی رخ داده که هیچ خدمتی کاهش پیدا نکرده است و همواره خط قرمز ما حمایت از گروه‌های آسیب‌پذیر و بیماران واقعی بوده است.

وی تصریح کرد: با تدبیر وزارت بهداشت توانستیم به این اقدامات مهم دست پیدا کنیم و همین موضوع باعث شده که هزینه‌های ما به نسبت سال گذشته کاهش چشمگیری داشته باشد.

موهبتی با بیان اینکه شاهد کاهش هشت درصدی هزینه‌های بیمه سلامت نسبت به سال گذشته بوده‌ایم گفت: افزایش ۴۴ درصدی زیان انباشته به صورت سالانه به ۵۰ درصد کاهش یافته است و این موضوع در حالی اتفاق افتاده که در حال حاضر نیز ما با کمبود ۴۸۰۰ میلیارد تومانی بودجه مواجه هستیم، اما با تدابیری که به کار خواهیم گرفت می‌توانیم از این مشکلات عبور کنیم.

وی با اشاره به بهره‌برداری از پوشش اجباری بیمه سلامت توضیح داد: ما در شرایطی هستیم که وضعیت اقتصادی کشور مناسب نیست، اما توجه به سلامت مردم اجتناب‌ناپذیر است و اقدامات صورت گرفته خصوصا اجرای طرح تحول سلامت در ۲۴ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.

موهبتی با بیان اینکه بیمه‌ها روزی فقط نقش حمایتی داشتند اظهار داشت: با اجرای این مصوبه اتفاق بزرگی خواهد ا. فتاد و تمام افراد فاقد بیمه تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در پایان گفت: روزی که بیمه سلامت می‌خواست به وزارت بهداشت انتقال پیدا کند همه از تعارض منافع سخن می‌گفتند، اما اکنون می‌بینیم که با ما نیز مانند بیمه تامین اجتماعی برخورد می‌شود و حمایت‌های لازم از سوی دولت صورت می‌گیرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار