آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۸۲۰۸
سناتور آمریکایی:

ترکیه باید بین اس ۴۰۰ و اف ۳۵ یکی را انتخاب کند

«جیم اینهاف» اعلام کرد در صورتی که ترکیه به خرید سامانه موشکی «اس ۴۰۰» از روسیه ادامه دهد، این تصمیم آنکارا عواقبی را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از اسپوتنیک، پس از آنکه «چاووش اوغلو»، وزیر امور خارجه ترکیه، تأیید کرد که آنکارا بدون هیچ شکی سامانه موشکی «اس ۴۰۰» را از روسیه خریداری خواهد کرد، آمریکا هم در واکنش به آن به ترکیه پیشنهاد کرد که در صورتی که خرید این سامانه موشکی از روسیه را متوقف کند، واشنگتن این کشور را به سامانه‌های «اف ۳۵» مجهز خواهد کرد.

به دنبال آن، «جیم اینهاف»، رئیس کمیته نیرو‌های مسلح و سناتور جمهوری خواه ایالت اکلاهما در سنای آمریکا در گفتگو با بلومبرگ اعلام کرد: ترکیه باید بین خرید سامانه موشکی «اس ۴۰۰» روسیه و یا سامانه موشکی «اف ۳۵» آمریکا یکی را انتخاب کند. مرحله آخر این است که ترکیه باید بین روسیه و غرب یکی را انتخاب کند. اگر به خرید سامانه اس ۴۰۰ از روسیه روی آورد، این تصمیم آنکارا عواقبی به دنبال خواهد داشت.

جیم اینهاف این اظهارات را پس از آن مطرح کرد که پنتاگون چند روز پیش به ترکیه هشدار داد اگر به قرارداد خرید سامانه‌های موشکی اس ۴۰۰ از روسیه ادامه دهد، از برنامه مشترک جنگنده‌های «اف ۳۵» کنار گذاشته می‌شود.

پنتاگون در این گزارش اعلام کرد: اگر آن‌ها به خرید این سامانه‌ها از روسیه ادامه دهند، تداوم مشارکت ترکیه به عنوان یکی از هشت کشور عضو برنامه مشترک اف ۳۵ مورد بازنگری قرار خواهد گرفت.

«استیو زالوگا»، یک کارشناس آمریکایی در امور نظامی هم در گفتگو با بلومبرگ اعلام کرد که آمریکا نگران تصمیم ترکیه برای خرید سامانه‌های اس ۴۰۰ از روسیه است؛ زیرا در این صورت تعدادی از کارشناسان روس باید برای آموزش و نگهداری آن به ترکیه اعزام شوند.

چاووش اوغلو روز گذشته (شنبه) اعلام کرد که آنکارا تصمیم گرفته است سامانه‌های موشکی اس ۴۰۰ را از روسیه خریداری کند؛ زیرا مسکو بهترین پیشنهاد را در زمانی که ترکیه به آن نیاز دارد، ارائه کرده است. چاووش اوغلو در این خصوص گفت: «توافق اس ۴۰۰ یک توافق انجام شده است. ما پیشتر این توافق را نهایی کرده ایم و اس ۴۰۰ را بدون هیچ شکی از روسیه می‌خریم. در ۱۰ سال گذشته ما تلاش کرده ایم که سامانه‌های موشکی را از دوستان آمریکایی مان خریداری کنیم؛ اما این روند نتیجه‌ای به دنبال نداشته است.»

پیش از این هم وزیر دفاع ترکیه اعلام کرد استقرار سامانه موشکی اس ۴۰۰ در ترکیه از اکتبر سال ۲۰۱۹ آغاز خواهد شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار