نایب رئیس اتحادیه پوشاک با بیان این که مخالف واردات نیستیم و به عنوان اتحادیه تولید و صادرات یک تولید کننده اصلا مخالف واردات نیستیم گفت: می گوییم واردات باید به صورت قانونی انجام شده و واردات عوارض ورود پرداخت شود و با دادن مالیات رقابت ایجاد شود.
بهرام شهریاری نایب رئیس اتحادیه پوشاک در حاشیه همایش حمایت از پوشاک ایرانی که شب گذشته در محل نمایشگاه بین المللی برگزار شد، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره عرضه برندهای خارجی در فروشگاه های لوکس گفت: یک سری از کالاها با عنوان برند خارجی عرضه میشوند در سطوح عرضه و اینها عموما در مجتمعهای تجاری درجه یک این اتفاق میافتد ما در واقع روی صحبتمان روی فروشگاههای خرده فروشی نیست که رویش نوشته آدیداس و وقتی داخل مغازه میروی چیزهایی دیگری هم میفروشد و آدیداس نیست .
شهریاری تصریح کرد: آن مغازهای که ۵۰۰ متر است و در سر در آن آدایداس بوده و داخلش هم فقط آدیداس میفروشد این در واقع دارد برند فروشی میکند (برند شاخه) اینها باید گواهی فعالیت گرفته باشند یا نگرفته اند، اگر نگرفته اند در واقع مجاز به فعالیت نیستند، وزارت صنعت ۲ سال وقت داده تا این برندها شناسه کالا بگیرند و یک بستری را آماده کردیم و صحبت ما این است که این بستر آماده شد.
شهریاری با بیان این که ما مخالف واردات نیستیم ما به عنوان اتحادیه تولید و صادرات یک تولید کننده اصلا مخالف واردات نیستیم گفت: ما می گوییم واردات باید به صورت قانونی انجام شده و واردات عوارض ورود پرداخت شود وبا دادن مالیات رقابت ایجاد شود وما با این نوع از پوشاک مشکلی نداریم ، قاچاق برندها به این شکل نه در واقع مالیات داده و نه ارزش افزوده و نه گمرک، هیچ چیز نمیدهد این کالا وقتی به بازار ایران میآید ۳۰-۴۰ درصد از تولیدکننده داخلی جلو تراست و تولید کننده نمیتوانم با او رقابت کند این نکته خیلی مهم است.
نایب رئیس اتحادیه پوشاک گفت: الان در مورد برند شاخههایی صحبت میکنیم که مجتمعها آمدند و تعدادشون هم ۲۰۰ تا برند است و کلا ۱۰۰۰ تا مغازه باشند و در ۸ میلیارد این سهمی نیست منتها مشکل اینجاست که اینها سهمی از بازار را دارند که به لحاظ ارزشی ارزش بالایی دارد و ۲ و نیم میلیارد دلار دارد قاچاق میشود و بخش عمده توسط این آقایون انجام میشود و یک البته یک سری هم کالاهای چینی است که در بازار و جاهای دیگر فروش میرود و نظر ما مغایر با نظر آنها نیست.
برندهای که میآید قاچاق است شهریاری در پاسخ به این سوال که برندهای اصلی که در کشور وجود دارد تا چه میزان اصل بوده و کیفیت دارند، گفت: برای چی دستورالعمل گذاشتیم گفتم هموطن ما یک حق و حقوقی دارد دیگر و سوالی که شما میکنید واقعا این مارک زارا است؟ یا نه ریجکتیهای اروپاست؟ اگر وارد کننده گواهی فعالیت بگیرد قانونی وارد کند در مورد مصرف کننده هم اجحاف نمیشود و مصرف کننده مطمئن است که مارک زارا را میخرد نه اینکه دست چندم اروپا را گرفته است.
نایب رئیس اتحادیه پوشاک در پایان گفت: اخباری به گوش ما میرسد که امیدوارم همه آنها غلط باشد. مثلاً شنیدهایم که در فلان مجتمع تجاری ، فلان نهاد پشت سر سهام خاصی قرار دارد. یا اینکه متولی فلان برند خارجی یکی از آقازادهها است. برندهای محرز قاچاق در کشور فراوان است و اقدامی برای تخصیص گواهی شناسه به آنها وجود ندارد. بسیاری از تجار و افراد خود را در چارچوب قوانین نیاوردهاند و امیدوارم تمام این اخبار غلط باشد.