آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۹۲۱۱
پرونده ویژه|نگاهی به‎مراکزرشددانشگاهی

فعالیت ۶۰ شرکت زیر نظر مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز/ اعطای وام ۵۰ میلیونی به شرکت‌های زیرمجموعه

مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در سال ۹۶ مجموع فروش شرکت‌های کوچک مرکز رشد دانشگاه حدود ۸ میلیارد تومان بود و در چند سال اخیر همه هزینه‌های مرکز با درآمد‌های آن همخوانی داشته است.

سید یحیی میرزایی، مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه شهید چمران اهواز از سال ۱۳۸۲ به صورت غیررسمی فعالیت اولیه خود را آغاز کرد و در سال ۸۶ موفق شد تا موافقت رسمی فعالیت خود را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت کند.

وی افزود: مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز با هدف حمایت از ایده‌های با قابلیت تجاری سازی فارغ التحصیلان، دانشجویان، اساتید و محققان استان خوزستان افتتاح شد؛ چرا که هدف اصلی این مرکز، همواره رشد بیشتر استان خوزستان بوده است.

میرزایی بیان داشت: در مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز از همه طیف مخاطبین حضور دارند و تمرکز آن فقط بر روی حضور دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه نیست و در بدو تاسیس نیز، هدف از راه اندازی این مرکز جذب افراد مختلف جامعه بود.

وی اضافه کرد: البته در سال‌های بعد و پس از افتتاح پارک علم و فناوری استان، تمرکز بر روی جذب دانشجویان، فارغ التحصیلان و محققین استان قرار گرفت و این پارک با هدف حمایت از این طیف احداث شد.
 
مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز محدودیتی برای جذب ندارد
مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: با وجود اینکه بیش از یک دهه از شروع فعالیت مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز گذشته، تاکنون حدود ۱۷۰ واحد فناور در آن شکل گرفتند البته بخشی از این واحد‌ها هنوز هم در مرکز رشد حضور دارند و بخشی از آنان نیز به بیرون از مرکز و به بازار آزاد یا پارک علم و فناوری هدایت شدند و مستقر هستند.

وی تصریح کرد: مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز محدودیتی برای جذب ندارد و در بحث کارآفرینی ملاک ما، نخبه علمی بودن، نیست و ملاک جذب در مرکز رشد دانشگاه، ایده محوری است. مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه شهید چمران اهواز همیشه آماده جذب نیرو است و همه روزه، هرکسی می‌تواند ایده خود را به این مرکز ارائه دهد و در زمینه دریافت ایده‌ها محدودیت زمانی وجود ندارد و فراخوان ما به صورت همیشگی فعال بوده و تاکید می‌کنم که ایده محوری شخص، مهم‌ترین اولویت ما برای جذب است.

میرزایی خاطرنشان کرد: ایده محوری طرح‌های ارائه شده را داور فنی مرکز رشد ارزیابی می‌کند و اگر داور فنی طرح را تایید کرد، طرح داوری اقتصادی نیز می‌شود و جنبه‌های اقتصادی و بحث تجاری سازی آن هم توسط متخصص رشد اقتصاد ارزیابی خواهد شد. هدف ما از انجام این مراحل این است که محصول تولیدی در بازار رقابتی موفق عمل کند.
 
//
 
مراجعات به مراکز رشد برای پرورش ایده‌ها و ایجاد شرکت‌های کوچک افزایش یافته است
وی یادآور شد: فعالیت مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز گسترده است و در تمامی گرایش‌های علمی می‌تواند جذب ایده کند و محدودیتی از نظر مجوز‌های پذیرش نداریم و تنوع رشته‌ها بسیار بوده و هر فردی که احساس کند ایده‌ای کاربردی در ذهنش دارد، می‌تواند به مرکز رشد دانشگاه مراجعه کند و ما یک فرم ایده محوری به وی می‌دهیم و پس از پر کردن فرم، ارزیابی‌های لازم را انجام و اگر معیار‌های اولیه را داشته باشد، مورد داوری قرار می‌گیرد.

مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: با وجود اینکه مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز از تنوع ورودی برخوردار است، در چند زون اصلی فعالیت می‌کند، یکی از آن‌ها زون کشاورزی است چرا که کشاورزی از ارکان اصلی اقتصاد استان خوزستان است و دیگری در بحث تولید و ساخت و همچنین توجه حوزه‌های مربوط به شرکت نفت و حفاری و پتروشیمی است البته مرکز رشد دانشگاه توجه ویژه‌ای نیز به بخش آی تی دارد و این حوزه را به صورت ویژه دنبال می‌کند چرا که آی تی با همه رشته‌ها در ارتباط است.

وی با تاکید بر اینکه مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز با همه افراد تحصیل کرده و غیر تحصیل کرده که دارای پتانسیل فعالیت در این مرکز باشند همکاری می‌کند، گفت: برای اینکه اقشار مختلف استان اعم از دانشجو و غیر دانشجو جهت پرورش ایده‌های خود به مرکز رشد مراجعه کنند فرهنگ سازی‌های بسیاری صورت گرفت و با توجه به اینکه عمده اقتصاد خوزستان به صورت دولتی است و اکثر خانواده‌ها به نوعی به منابع حقوقی دولتی متصل هستند تمایلی نداشتند که فرزندانشان وارد بازار آزاد شوند و بخش عمده‌ای از زمان مراکز رشد استان صرف این فرهنگ سازی شد و با اینکه پس از مدتی خانواده‌ها متوجه این موضوع شدند که دیگر پتانسیل استخدام در مراکز دولتی وجود ندارد و بخش‌های خصوصی نیز به ندرت جذب نیرو دارند، تا حدی مراجعات به مراکز رشد برای پرورش ایده‌ها و ایجاد شرکت‌های کوچک افزایش یافت.
 
مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز تقریبا خودکفاست
میرزایی افزود: زمان نسبتا زیادی طول کشیده تا ساختار‌های حمایت فناوری در استان شکل بگیرند، ولی الان شرایط بهتر شده و با این تغییر وضعیت، بازار کار دولتی خصوصا در استان خوزستان تا حدی رونق گرفته است.

وی اذعان داشت: علاوه بر فرهنگ سازی که در استان صورت گرفته با مشکل بازار کار نیز مواجه هستیم چرا که به دلیل دولتی بودن اقتصاد خوزستان و اینکه اکثر کارفرمایان دولتی هستند، فروش محصولات مراکز رشد در بازار به سختی انجام می‌شد، ولی خوشبختانه الان این وضعیت بهبود یافته چرا که گردش مالی خوزستان بسیار است، اما با این وجود، این گردش به سختی وارد شرکت‌های کوچک و دانش بنیان می‌شود و فرآیند خرید مراکز دولتی اغلب توسط شرکت‌های بزرگ انجام می‌گیرد. با وجود این مشکلات در تلاش هستیم تا بر روی بخش‌هایی همچون کشاورزی تمرکز کنیم تا از پتانسیل شرکت‌های کوچک و دانش بنیان استفاده شود و تا حدی توانسته ایم در این حوزه موفق عمل کنیم.

مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه مرکز رشد دانشگاه زیر نظر معاونت پژوهشی فعالیت دارد، گفت: مرکز رشد دانشگاه چند منبع درآمدی دارد و بخشی از هزینه‌ها توسط وزارت علوم به دانشگاه ارائه و به مرکز رشد تزریق می‌شود و بخش دیگر هزینه‌های مرکز از محل درآمد‌ها و قرارداد‌هایی که شرکت‌های کوچک و دانش بنیان منعقد می‌کنند تامین می‌شود و در حال حاضر مرکز رشد دانشگاه شهید چمران تقریبا خودکفا است و در چند سال اخیر همه هزینه‌های مرکز با درآمد‌های آن همخوانی داشته است.
 
//
 
۶۰ شرکت زیر نظر مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز فعالیت دارند
وی تاکید کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز در حوزه حمایت از فناوری به هیچ وجه کم کاری نداشته و در مباحث مربوط به تامین فضا و امکانات و پرداخت وام‌های حمایتی همواره از مرکز رشد دانشگاه حمایت کرده است. بازپرداخت وام‌های حمایتی که دانشگاه به این افراد پرداخت می‌کند، پس از چهارسال است و تاکنون هیچ مشکلی در زمینه اختصاص تسهیلات برای متقاضیان دریافت وام مرکز رشد پیش نیامده و در این زمینه همیشه شاهد حمایت‌های دانشگاه از این افراد بوده ایم.

میرزایی گفت: در حین پرورش ایده‌های افراد فعال در مرکز رشد، وام حمایتی این افراد در سه مرحله به آن‌ها پرداخت می‌شود و به طور کلی این وام ۵۰ میلیون تومان است و در هر مرحله بخشی از این مبلغ در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد و همانطور که گفته شد بازپرداخت آن، بعد از چهارسال شروع می‌شود.

وی تشریح کرد: پس از اینکه وام حمایتی به افراد تعلق گرفت، دفتر کار به همراه تمامی تجهیزات لازم در اختیار این شرکت‌های کوچک که اغلب متشکل از ۳ نفر هستند قرار می‌گیرد و در مرکز رشد دانشگاه مستقر می‌شوند. مرکز رشد دانشگاه حدود ۳ هزار متر زیربنا در اختیار داشته و تقریبا ۵۰ دفتر کار در آن وجود دارد و به طور کلی ۶۰ شرکت فعال، زیر نظر مرکز رشد دانشگاه فعالیت دارند و حدودا ۱۸۰ نفر از این طریق مشغول کار شده اند.
 
مجموع فروش شرکت‌های کوچک مرکز رشد دانشگاه در سال گذشته، حدود ۸ میلیارد تومان بوده است
مدیر مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: البته مرکز رشد دانشگاه شهید چمران اهواز، پروژه‌های ناموفق نیز داشته و به دلایل مختلف همچون نوسانات قیمت بازار یا داشتن رقیب قدر، شرکت‌های کوچک نتوانسته اند دوام آورند و شکست خورده اند، اما در حال حاضر درصد موفقیت این شرکت‌ها به نسبت گذشته رشد داشته و در وضعیت بهتری قرار دارند.

وی با بیان اینکه در سال ۹۶ مجموع فروش شرکت‌های کوچک مرکز رشد دانشگاه حدود ۸ میلیارد تومان بوده است و از نظر مرکز رشد دانشگاه، شرکتی موفق است که فروش بیشتری داشته باشد، توصیه کرد: فعالیت مراکز رشد دانشگاه‌ها تاثیر بسزایی در کاهش بیکاری فارغ التحصیلان و افراد صاحب ایده دارد و بهتر است این افراد به جای اتلاف وقت خود برای پیدا کردن شغل دولتی در سازمان‌های مختلف جهت پرورش ایده‌های کاربردی خود به مراکز رشد دانشگاهی مراجعه کنند و از این طریق باری از روی دوش خانواده‌ها و جامعه بردارند و از آمار دانش آموختگان بیکار بکاهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار