عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: متاسفانه اشکالاتی در کار مجلس کنونی وجود دارد؛ به طوری است که ترکیب مجلس آینده قطعا دگرگون میشود؛ معنی ندارد نماینده در مجلس کاسب باشد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر دیروز در همایشی به مناسبت روز دانشجو و با موضوع عملکرد اقتصادی دولت یازدهم و دوازدهم در آمفی تئاتر دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد بیان داشت: نظریات مختلفی درباره سرمایههای کشور وجود دارد؛ به طوری نسبی ایرانی ما تقریبا یک صدم زمین این کره خاکی و یک صدم جمعیت آن را شامل میشود؛ اما از نظر معادن، ۴ درصد معادن دنیا را دربرمیگیرد که ۴ برابر متوسط جهانی است؛ بنابراین ارزشمند است و نباید نادیده گرفته شود.
میرسلیم بیان کرد: آفتهای مختلفی متوجه سرمایههای ما شده است برای مثال در زمینه نفت و گاز جمعا رتبه اول را داریم، اما منابع گرفتار تاراج شدند مثلا درست نیست ما سنگ مرمریت را به صورت بلوک شده استخراج میدهیم به ایتالیا میفرستیم تا برش شده و با دهها برابر قیمت به کشور برمیگردد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: چرا راضی شدیم منابع خود را به صورت خام به کشور دیگر بفرستیم؟ با وجود این معادن نباید کسی در کشور ما بیکار بماند، اما ما ابزار کار خود را به ارزانی در اختیار دیگران قرار میدهیم.
وی به اقلیم ایران اشاره کرد و افزود: در هیچ کجای دنیا مکانی را سراغ ندارید که چهار فصل را با هم داشته باشد؛ اما ایران این اقلیم بینظیر را دارد.
میرسلیم تاکید کرد: البته این امکان آفت نیز محسوب میشود، چراکه تمام سفرههای زیرزمینی کشوربهآب شور رسیده و سازَند زمینشناسی زمین خراب شده که این امر فرونشست را پدید میآورد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام آلودی هوا را یکی دیگر از آفتهای کشور خواند و افزود: متاسفانه ما قدر این اقلیم را ندانستیم و امروز بسیاری از شهرهای بزرگ کشور درگیر آلودگی هوا هستند.
وی با اشاره بهاینکه تاریخ تمدن و فرهنگ ایرانی را سومین سرمایه کشور است، خاطرنشان کرد: متاسفانه امروز قدر این تمدن کهن را ندانسته، باتوجه بهاینکه از تاریخ درس نگرفتهایم، گرفتار آفت فرهنگی شدهایم.
میرسلیم با اشاره به چهل سالگی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب ما بسیار ارزشمند است و قدر آن را ندانستیم؛ آفت فرهنگ و تمدن محدود به مفاسد اخلاقی نمیشود و مالاندوزی و مفاسد مالی نیز از دیگر آفات این سرمایههای ملی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تدین و ایمان به عنوان دسته دیگری از سرمایههای مالی کشور، تصریح کرد: ایران ما همواره دارای آیین توحیدی بوده است و وقتی به پستی و بلندیها در طول تاریخ پس از اسلام نگاه میکنیم میبینیم ما دربرابر این سرمایه مهم معنوی دچار آفتهایی شدیم که مهمترین آنها مهجور گذاشتن وحی و پیام الهی و سیطره تحجر در مقابل تعقل و تفکر است چرا که عبادت با تفکر اعتلا پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: پنجمین قسمت سرمایه ملی ما نیروی انسانی است که مهمترین بخش است اگر قرار است معادن ما شکوفا شود، قدر اقلیم دانسته شود، فرهنگ و تمدن محترم شمرده شود و در زمینه معنویت و ایمان شکوفا باشیم به نیروی انسانی برمیگردد بنابراین باید به ارزش آن توجه کرد چرا که با استفاده از نیروی انسانی میتوانیم استفاده صحیح از ۵ بخش قبلی و حذف آفتهای را مدیریت کنیم.
میرسلیم با اشاره به اینکه نیروی انسانی فعال و پرتحرک زمینهساز پیشرفت یک کشور است، گفت: در سال ۱۳۸۴ چشمانداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی ایران را تهیه کردیم آن را مرور کنیم و ببینیم دولتهای ما با این چشمانداز چه کردند؟ متاسفانه در سالهای گذشته نه تنها در جهت رشد و پیشرفت حرکت نکردیم بلکه سیر نزولی داشتیم و قدرشناس سرمایههای خود به ویژه سرمایه انسانی نبودیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: همه دولتهای ما از ابتدای انقلاب خدماتی را ارائه کردند، اما ضعفهایی نیز داشتند و هیچ دولتی را از ابتدای جمهوری اسلامی نداشتیم که در شأن این نظام باشد.
وی در خصوص دوره وزارت خود در زمان مرحوم حجتالاسلام هاشمی رفسنجانی، تصریح کرد: من در دوره وزارت خود بهناشران اجازه چاپ کتاب را مشروط بهمنطبق بودن کتاب با موازین قانون اساسی دادم که متاسفانه پس از مدتی کتابی را بهمن دادند، با خواندن آن بسیار ناراحت شدم، من تصور میکردم این افراد رشد یافته هستند و میدانند که باید چه کنند که نبودند بههمین دلیل از فردای آن روز جلوی این رخداد را گرفتم و اجازه چاپ بهدست وزارت فرهنگ افتاد.
میرسلیم درباره احتمال شرکت در انتخابات مجلس یا ریاست جمهوری گفت: دوره قبلی من خودم شرکت نکردم حزب موتلفه اسلامی مرا نامزد کرد و من سعی کردم به همان مناسبت حقایقی را مطرح کنم تا مردم بدانند چگونه باید در عرصه رای گیری حاضر شوند اصلا اعتقاد ندارم که کار مجلس، شورا و ریاست جمهوری غیر حزبی انجام میگیرد کار فردی به خودکامگی میانجامد، اما کار حزبی یعنی جمعی همدیگر را برادرانه را انتقاد میکنند الان مردم با یک نفر مواجه هستند روشی که پیش میبریم متناسب با مردمسالاری دینی نیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره تحلیل از انتخابات آینده مجلس گفت: به نظرم متاسفانه اشکالاتی در کار مجلس کنونی وجود دارد به طوری است که ترکیب مجلس آینده قطعا دگرگون میشود. معنی ندارد نماینده در مجلس کاسب باشد و اینکه زمانی که در مجلس نشسته است چند معامله هم انجام دهد. نماینده مجلس باید بداند در شورای حوزه انتخابیه او چه میگذرد؟ چطور میشود که یک شورا بهطور کل دستگیر میشوند؟ اکنون در اطراف حرم مطهر رضوی ساختمانهای بلند بیست طبقه میسازند و احترام نگه نمیدارند درحالی که مردم در گذشته احترام حرم مطهر را بهتر نگاه میداشتند از این رو بطور کلی مجلس درست شود دولت نیز درست میشود و فرهنگ مردم اصلاح میشود. من معتقدم قطعا تغییری در مجلس آینده رخ میدهد و امیدوارم این تغییر در مسیر احقاق حق، رفع ظلم و استقرار عدالت باشد.