کد خبر:۷۲۹۵۶۲
در هشداری تلویحی به «الحریری»؛

میشل عون: اگر کابینه لبنان تشکیل نشود، به پارلمان مراجعه می‌کنیم

ریاست جمهوری لبنان در بیانیه‌ای به برداشت‌های مختلف از سخنان خود واکنش نشان داد و گفت که حق انتخاب نخست وزیر مکلف بر عهده پارلمان است و در صورت تعلل در تشکیل کابینه به پارلمان مراجعه خواهد کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، دفتر اطلاع رسانی ریاست جمهوری لبنان جمعه (۱۶ آذر) در مورد آینده تشکیل کابینه در این کشور بیانیه‌ای صادر کرد.

دفتر «میشل عون»، رئیس جمهوری لبنان در این بیانیه که واکنش جریان المستقبل به ریاست «سعد الحریری»، نخست وزیر مکلف به تشکیل کابینه  را درپی داشته، گفته است در صورت ممانعت از تشکیل کابینه، وی (عون) به پارلمان لبنان مراجعه خواهد کرد.

رسانه‌های لبنان بعد از بیانیه‌ای اول عون، مدعی شد که وی گفته است اگر سعد الحریری نتواند کابینه دولت لبنان را تشکیل دهد، این مأموریت را بر عهده نمایندگان پارلمان قرار خواهد داد.

به دنبال انتشار این این بیانیه که انتقاد برخی از احزاب و جریان‌های سیاسی لبنان در پی داشت، «مقام بلندپایه و نزدیک به الحریری» در بیانیه‌ای تأکید کرد که بر اساس قانون اساسی این کشور، تشکیل کابینه جزو وظایف نخست وزیر مکلف است و سعد الحریری به «فرایند سیاسی تشکیل کابینه» ادامه خواهد داد.

این موضع گیری‌ها و انتقادها، باعث شد که دفتر میشل عون در بیانیه دوم خود گفت که اظهارات منتسب به او غیر دقیق و تحریف شده است و به همین دلیل باعث تفسیرهای متناقض و متضاد شده که با مواضع رئیس جمهوری لبنان مطابقت ندارد.

در این بیانیه آمده است: «صحیح این است که جناب رئیس جمهور معتقد است انتخاب "نخست وزیر مکلف به تشکیل کابینه" حقی است که قانون اساسی [لبنان] آن را مطابق مشورت‌های پارلمانی مندرج در ماده ۵۳ بند ۲، به پارلمان داد. بنابر این اگر تشکیل کابینه با مشکل مواجه شود، طبیعی است که جناب رئیس جمهور، این مسئله (حق انتخاب نخست وزیر) را بر عهده نمایندگان قرار دهند تا  بر حسب اقتضاء پیش برود».

سعد الحریری سوم خرداد ماه گذشته از سوی میشل عون برای تشکیل کابینه به پارلمان لبنان معرفی شد و با نمایندگان نیز با ۱۱۱ رأی از مجموع ۱۲۸ رأی توافق کردند که او بار دیگر کابینه را تشکیل دهد.

با این حال طی ان مدت، تشکیل کابینه به دلیلی متعددی به تعویق افتاد و آخرین مورد آن مربوط به حضور نمایندگان سنی مستقل لبنان است.

این نماینده‌ها که شمار آن شش نفر می‌باشد، مستقل از جریان اصلی سُنی لبنان به ریاست سعد الحریری، رئیس جریان المستقبل این کشور بوده و بر اساس انتخابات پارلمانی بیشترین رأی را در بین سنی‌ها کسب کرده و خواهان سهم خود از وزارت خانه‌ها هستند.

بااین حال جریان المستقبل و شخص سعد الحریری، اصرار دارد تمام وزرای سنی کابینه جدید، از این حزب یا جریان «۱۴ مارس» که نزدیک به المستقبل است، باشند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار