رئیس دانشگاه آزاد گفت: تبریک روز دانشجو، تبریک روز فرهنگ و دانشگاه است؛ اگر ما میخواهیم در فرهنگ این مرز و بوم و در گستره دانشگاه آزاد اثر بگذاریم، باید دست بوس دانشجویانمان باشیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جشن ۱۶ آذر دانشگاه آزاد تهران مرکز در جمع دانشجویان ضمن تبریک روز دانشجو گفت: امروز ۲۰۰ برنامه در دانشگاههای کشور برای روز دانشجو در حال برگزاری است که این یکی از برنامههایی است که ما در آن حضور داریم و میتوانیم به دانشجویان روز دانشجو را تبریک بگوییم ان شاالله بتوانیم دانشجویی اثرگذار باشیم و لازم به تبریک میدانم که دانشگاه آزاد چنین دانشجویان با بصیرتی دارد.
وی در مورد نقش اردوهای جهادی افزود: بعد از انقلاب جهاد سازندگی به وجود آمد که معرکهای بود برای جوانان پرشور انقلابی تا بتوانند با درک محرومیتها خود را وقف رسیدگی به محرومین کنند، اما متاسفانه بعد از مدتی این بخش از بین رفت تا اینکه اردوهای جهادی زنده شد در واقع هر دانشجو میبایست یکبار حداقل در اردوهای جهادی شرکت کند تا درکی از محرومیت به دست آورد. جهاد اکبر ما که در واقع سازندگی خود ما میباشد، نیازمند به این رسیدگیها است آدمی به اردوی جهادی میرود تا خودش را دریابد و یکی از افتخارات من در دانشگاه آزاد است که در کنار دوستان اردوی جهادی باشم.
طهرانچی گفت: شعار ما در دانشگاه آزاد این است که دانشگاه آزاد یک دانشگاه اجتماعی است و در توسعه هوشمند منطقهای باید در تمام مناطق محروم حضور پیدا کند.
وی همچنین پیرامون نظام اداراتی دانشگاه آزاد گفت: در حال حاضر تحولاتی را در نظام اداراتی دانشگاه آزاد در حال رقم زدن هستیم که امیدواریم بتواند موثر واقع شود.
رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به نقش مهم و موثر اردوهای معرفتی و بصیرتی گفت: دانشجویان پیش از انقلاب وقت میگذاشتند و به مطالعه اصول فلسفه و کتابهای استاد مطهری مبادرت میورزیدند، اما در یک دورهای با دانشجویانی مواجه شدیم که خود را اشباع و بی نیاز از مطالعه دانستند که این موجب ایجاد خلا شد. امروزه باز بازگشتیم به دورانی که این نیاز در دانشجویان احساس شده است و تلاش داریم تا به این نیازها پاسخ دهیم.
طهرانچی پیرامون اردوهای راهیان نور و برگزاری آن در سراسر دانشگاههای آزاد گفت: دانشگاه آزاد ظرفیت عظیمی دارد. با واحدهای ایلام، خوزستان، هرمزگان و استان بوشهر صحبتهایی شده است که امسال با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای دانشگاه آزاد در این مناطق از آنها و از این ظرفیتها استفاده بیشتری شود و بحث راهیان نور که بحثی ذی قیمت است و برای جوانان امروز لازم و ضروری است جدیتر و پرشورتر از قبل پیگیری شود.
وی در ادامه پیرامون اقتصاد دانش بنیان گفت: دانشگاه آزاد میخواهد بسترساز اقتصاد دانشگاه بنیان در کشور باشد؛ لذا ما بر توان دانشجویان مان و این نعمت گسترده که خداوند عرضه کرده است ایمان داریم تا به این مرحله نیز برسیم.
رئیس دانشگاه آزاد در ادامه با اشاره به سخنان رهبری پیرامون اینکه ۱۶ آذر متعلق به دانشجوی ضد آمریکا و ضد سلطه است، گفت: ما برای اینکه بتوانیم از این جمله رهبری درک عمیقی داشته باشیم باید به مناسبات ایران و غرب توجه داشته باشیم. در دوران پهلوی عالم سلطه گر غرب تصمیم گرفت تا نفت ما را انگلیس ببرد و جریان علمی ما را به فرانسه ببندند، این طور بود که شاهزادگان به فرانسه میرفتند درس میخواندند و باز میگشتند، اما یا مترجم میشدند و یا در شغلهای دیوانی مشغول به کار میگشتند. این نوع تحصیلات برای کشور ما آوردهای نداشت و برخی میگویند به همین دلیل انتصاب علم ما به فرانسه صد سال علم در کشور ما عقب افتاد؛ چرا که ما خاصا در زمینه علم به فرانسه متصل بودیم و دانشگاه تهران حتی با یک الگوی فرانسوی ایجاد شده است. پس از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ که آمریکا خود را جایگزین اروپا و انگلیس میکند روند ایجاد دانشگاهها آمریکایی میشود، اما ما در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ اولین پاسخ دانشجویان این مرز و بوم به سلطه آمریکا را داریم که میگویند ما نمیخواهیم نسبت به سلطه آمریکا و استعمار این کشور ساکت بمانیم.
طهرانچی گفت: چهار کارکرد برای دانشگاه ضروری است، یک آموزش دو تولید علم سه حل مسئله و چهار تعالی فردی و اجتماعی (فرهنگی). آنچه به دانشگاه و کشور ما وارد شد یک انقلاب آموزشی بود و تولید علم به روز یافته؛ اما دانشگاهی که به ایران آمد از فرهنگ این مرز و بوم در آن خبری نبود و در واقع آمده بود تا اجتماع ایرانی را لیبرالیزه کند و فرهنگ ایرانی نیز از سوی دانشگاه لیبرالیزه شود.
وی گفت: از ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ به بعد این نگاه به دانشگاه شد که فرهنگ را از سوی دانشجویان به دانشگاه هدیه باید داد. دانشجویان بعد از انقلاب تاب نیاوردند و با توجه به مسائل فرهنگی که در دانشگاه وجود داشت در سال ۵۸ خواستار تعطیلی دانشگاه شدند و دانشگاه را تعطیل کردند، مطالبه انقلاب فرهنگی از جانب آنان به وجود آمد و دانشجویان میخواستند فرهنگ را بومی شده به دانشگاه بیاورند لذا در این فرصت دانشجویان به جبهه و جهاد سازندگی رفته و آن فرهنگ را به دانشگاه منتقل کردند.
رئیس دانشگاه آزاد افزود: حرکتهای خردورزانه شما دانشجویان میتواند منشأ خردورزی در دانشگاه بشود. در همین راستا در دو دهه اخیر دشمنان آمده اند یک خط انحرافی به دانشجویان داده اند که به جای فرهنگ سازی، دانشجو به اپوزیسیون نظام تبدیل شود یک ریل فرهنگی منحرفانه کشیدند که هر چه براقتر و ضدنظامتر باشی ارزشمندتر است؛ این در حالی است که دانشجو باید فرهنگ ساز باشد و به آرمان خواهی و فرهنگ سازی مشغول باشد. در واقع دانشجو میبایست ضد سلطه باشد و جایی که نظام سلطه میخواهد دانشجو را تحت سیطره بگیرد موفق به چنین اقدامی نشود.
طهرانچی گفت: تبریک روز دانشجو در واقع تبریک روز فرهنگ و دانشگاه است. اساتید ما افسران جبهه جنگ نرم هستند در تهاجم فرهنگی دشمن. در این نبرد بزرگ در واقع الهام بخشی به کشورهای اسلامی صورت میگیرد و از انقلاب دانشجویان میبایست این توفیق را داشته باشند که رقم زن استقلال و اتفاقات بزرگ در دانشگاه باشند.