با هدف توسعه فعالیتهای پژوهشی، آموزشی و بالینی و نیز ارائه خدمات عمومی تخصصی، ۴۰ مرکز و آزمایشگاه در حوزه تحقیقاتی و تخصصی علوم اعصاب و علوم اعصاب شناختی درسطح کشور ایجاد و فعال شده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمدتقی جغتایی رییس هفتمین کنگره علوم اعصاب این رویداد را یکی از بزرگترین رویدادهای علمی – تخصصی سالانه در حوزه علوم اعصاب و علوم اعصاب شناختی در سطح ملی و در منطقه خاورمیانه دانست.
وی با بیان اینکه با هدف توسعه فعالیتهای پژوهشی، آموزشی و بالینی و نیز ارائه خدمات عمومی تخصصی، ۴۰ مرکز و آزمایشگاه در حوزه تحقیقاتی و تخصصی علوم اعصاب و علوم اعصاب شناختی درسطح کشور ایجاد و فعال شده است، ادامه داد: در هفتمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی بیش از ۱ هزار و ۵۰۰ تن از دانشجویان، اساتید، محققان و متخصصان رشتههای علوم اعصاب و علوم اعصاب شناختی از جمله در رشتههای پزشکی، روانشناسی، روانپزشکی، مهندسی و علوم انسانی شرکت دارند.
وی هدف از برپایی سالانه کنگره علوم اعصاب را استفاده از دانش این رشته برای کمک به حل مشکلات حوزه سلامت و همچنین ارتقای تواناییهای شناختی آحاد مردم به منظور "سلامت مغز " عنوان کرد و یادآورشد: در هفتمین رویداد علمی و تخصصی علوم اعصاب پایه و بالینی، شماری از متخصصان و اساتید صاحبنظر در این رشته از کشورهای مختلف از جمله از آلمان، انگلیس، آمریکا، چین، فرانسه و سوئد نیز شرکت دارند.
به گفته رییس هفتمین کنگره علوم اعصاب، در این رویداد علمی همچین از نفرات برتر مسابقات دانش آموزی مغز و شناخت و کارسوقهای شناختی و نیز محققان دارای بیشترین فعالیتهای پژوهشی در حوزههای علوم اعصاب و علوم اعصاب شناختی، تقدیر بعمل میآید.
جغتایی با اشاره به اینکه دانش علوم اعصاب و اعصاب شناختی بواسطه فعالیتهای تحقیقاتی، آموزشی و تخصصی درمیان سایر رشتههای در حال گسترش است، خاطر نشان کرد: در هفتمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی، آخرین یافتههای تحقیقاتی این رشته در سطح ملی و بین المللی در اختیار محققان، دانشجویان و اساتید داخلی قرار میگیرد و فرصتی برای بستر سازی زمینههای توسعه و ترویج مراکز علوم اعصاب در سطح مراکز تحقیقاتی و توسعه این رشته در دانشگاهها است.
رییس هفتمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی با بیان اینکه توسعه فعالیتهای بالینی، تحقیقاتی و آموزشی در حوزههای علوم اعصاب و اعصاب شناختی برای عمومی شدن دانش علوم اعصاب به عنوان یک هدف و سیاست در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: به همین منظور ایجاد "انستیتوهای مغز" در سطح کشور یک نیاز اساسی برای معرفی دانش علوم اعصاب و اعصاب شناختی و ارایه خدمات در جامعه محسوب میشود تا با فعالیت چنین مراکزی فعالیتهای پژوهشی و بالینی و آموزشی هرچه بیشتر توسعه یابد.
گفتنی است؛ هفتمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، توسط مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی ایران و انجمن علوم اعصاب ایران به مدت سه روز از ۲۱ آذرماه امسال در مرکز همایشهای بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.
این رویداد علمی با هدف تقویت و گسترش همکاری ها، انتقال تجارب و دادهها و نیز ایجاد انگیزه و فرصتهای علمی و تخصصی، شامل جدیدترین یافتهها در قالب سخنرانی، کارگاه و سمپوزیوم آموزشی برای اشتراک گذاری نتایج پژوهشی و ارایه پوستر است و زمینه را برای همکاریهای گسترده و گروهی میان محققان و متخصصان رشتههای علوم اعصاب پایه و بالینی فراهم میآورد.