به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،وزنامه همشهری درباره وعده انتقال آب خزر به سمنان نوشت: با این طرح، خطه سبز، قربانی سمنان میشود و بحرانهای محیط زیستی را شدت میبخشد.
پرونده انتقال آب خزر به سمنان که تصور میشد با تصمیم نمایندگان مجلس در دی ماه 95 مبنی بر حذف این طرح، برای همیشه بسته شده است، هفته گذشته با سفر رئیسجمهور به سمنان دوباره صدرنشین اخبار محافل محیطزیستی شد. رئیسجمهور در سفر به سمنان در حالی از اجرای طرح انتقال آب خزر به سمنان خبر داده است که طی سالهای گذشته، کارشناسان همواره نسبت به پیامدهای فاجعهبار طرحهای انتقال آب هشدار دادهاند. آنها میگویند با به پایان رسیدن دوره سدسازی، همان تفکر سازهای که سدسازی را تنها راه حل برای مقابله با کمآبی میدانست اکنون گزینه انتقال آب از حوضهای به حوضه دیگر را جایگزین سدسازی کرده که به مراتب خطرناکتر از سدسازی است.
کارشناسان میگویند اگر امروز گردوغبار مهمان گاه و بیگاه 23 استان کشور است و هر از گاهی آسمان پایتخت را فرا میگیرد ناشی از تصمیماتی است که طی چند دهه پیش اتخاذ شده و اکنون باید شهروندانی که کمترین نقشی در این تصمیمگیریها و تصمیمسازیها نداشتهاند تاوان آن را پس بدهند.
حسین آخانی استاد گیاهشناسی دانشگاه تهران در واکنش به طرح انتقال آب خزر، به همشهری گفت: مهمترین مشکلی که انتقال آب خزر ایجاد میکند تغییرات وسیع در اکوسیستمهای منطقه است. این تغییرات وسیع در شرایطی که محیط زیست کشور با انواع معضلات محیطزیستی نظیر گردوغبار، فرسایش خاک، فرونشست و نابودی زیست بومهای آبی مواجه است علاوه بر تخریبهای گسترده باعث تشدید معضلات موجود میشود. در واقع هیچ کشوری با اجرای پروژههایی از این دست به مشکلات خود اضافه نمیکند.
یادآور میشود برخی نمایندگان استانهای مازندران و گیلان با پیشنهاد انتقال آب خزر به سمنان مخالفت کردهاند. برخی حامیان انتخاباتی دولت در استانهای شمالی نیز ضمن انتشار نامههایی از روحانی خواستهاند زندگی 10 میلیون نفر در 3 استان همجوار خزر را قربانی انتقال آب خزر به استان زادگاه خود نکند.