وزیر علوم: وظیفه مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری حمایت از طرحها و ایدهها به سمت تولید، فناوری، کاربردی شدن و تجاری سازی است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز در آئین اختتامیه بیستمین جشنواره جوان خوارزمی که در محل سازمان پژوهشهای صنعتی ایران برگزار شد، گفت: از تلاش جمعی تعداد زیادی از همکاران خود در حوزه استعدادهای درخشان و سازمان پژوهشهای صنعتی ایران تقدیر و تشکر میکنم.
وی افزود: جشنوارههای علمی علی القاعده به معنای تلاش برای معرفی نمونههای شاخصی از استعدادهای جوان این کشور است که ما تعداد زیادی از این استعدادها را داریم و البته در تاریخ هم همین گونه بوده است.
غلامی اظهار کرد: بخشی از تاریخ کشورمان شامل تاریخ علم و عالمان این سرزمین است به گونهای که امروز بسیاری از بخشهای علمی جهان آنچه را که دارند مدیون دانشمندان ایران اسلامی هستند.
وی اظهار کرد: کشور ما در دورهای بلند از تاریخ خود به ویژه پس از اسلام به دلیل عنایت ویژه به دانش و اندیشه ورزی صاحب شخصیتهای مهمی از دانشمندان بوده است و این نشان میدهد که جریان دانش پژوهی و اندیشه ورزی در فرهنگ و باورهای ما است و این سرایت پیدا کرده است به گونهای که جوانان ما امروز در این بستر حرکت میکنند.
وزیر علوم تصریح کرد: معرفی جوانان برگزیده در این جشنواره بخشی از کار است با این وجود لازم است که ما زمینه بهره وری بیشتر از این استعدادهای علمی را فراهم کنیم.
وی با اشاره به فعالیتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد نخبگان افزود: این دو مجموعه با هدف جهت دهی، معرفی و هدایت استعدادهای درخشان به وجود آمدند، ولی شاید لازم است ارتباط سیستماتیک و قوی تری بین این نهادها به وجود بیاید و هم افزایی در برنامهها و خدمات تقویت شود.
غلامی اظهار کرد: در شرایط فعلی در حوزه وزارت علوم یک رویکرد جدی تری به سمت کاربردی کردن یافتههای علمی شکل گرفته که نمونه این رویکرد تشکیل پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در دانشگاهها است.
وی با اشاره به فعالیت ۴۳ پارک علم و فناوری در سطح کشور افزود: وظیفه مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری حمایت از طرحها و ایدهها به سمت تولید، فناوری، کاربردی شدن و تجاری سازی است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یک وظیفه دیگر پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد حضور در جشنوارههای این چنینی و دعوت از صاحبان ایده و طرح برای حضور در پارکها و مراکز رشد است.
وی با تاکید بر اینکه ما باید در راستای حمایت از جوانان و صاحبان ایده و نظریههای علمی خدمات و تلاش بیشتری انجام دهیم، افزود: در کنار این کار باید مسیرهای روشن برای آینده نیز تعریف شود.
غلامی با اشاره به اینکه علوم پایه و بنیادی در کشور ما جایگاه ویژهای دارند و در این جشنواره نیز به طرحهای مختص به این حوزه توجه شده افزود: در شرایط فعلی علوم پایه از طرف داوطلبان ورود به دانشگاهها با اقبال کمتری روبرو هستند به همین دلیل باید توجه بیشتری به این حوزه کنیم. البته قرار شده تا هماهنگیهای بیشتری برای جلب استعدادهای برتر در علوم پایه در حین تحصیل و پایان تحصیلات آنها صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه در این جشنواره نیز توجه به نیازهای مختلف اعم از نیازهای اشخاص صورت گرفته تصریح کرد: مثلا آن گونه که بنده شاهد بودم برای افراد روشندل و علم آموزی آنها نیز فکر کرده اند و این نشان میدهد که این توجهات در بین استعدادهای درخشان وجود دارد.
وزیر علوم با بیان اینکه در حوزه ادبیات و هنر نیز اتفاقات خوبی افتاده و استعدادهایی را در این جشنواره شاهد بودیم و آنها نیز به عنوان برگزیده معرفی شده اند و این ارزشمند است گفت: روح ادبیات و هنر از دیرباز در مردم ما دمیده شده و مردم ما همواره دوستدار ادبیات و هنر بوده اند.
وی گفت: قطعا تعداد استعدادهای درخشان ما در کشور بیش از عزیزانی است که در این جشنواره به عنوان برگزیده معرفی میشوند در هر حال آینده از آن این عزیزان است و ما واسطه انتقال این امانت هستیم. امیدواریم خداوند به ما کمک کند تا امانت دار خوبی باشیم و سرمایههای مختلفی را که این ملت در حوزه انسانی اندوخته اند به عنوان پشتوانه کشور مورد استفاده قرار دهیم.
غلامی گفت: همچنین از اساتید، معلمان و خانوادههایی که در کنار برگزیدگان جشنواره خوارزمی بودند و آنها را همراهی کردند تشکر میکنم.