رییس دیوان محاسبات گفت: لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب و رییس مجلس باتوجه به شرایط تحریم خواهد بود، در این لایحه باید به مسائلی توجه کرد که شاید در گذشته چندان به آن بها نمیدادیم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «عادل آذر» در جلسه علنی امروز - سه شنبه - مجلس، گزارش این دیوان از عملکرد هشت ماهه قانون بودجه ۹۷ از منابع و مصارف، مصارف و ضرورت توجه به اقتضائات و الزامات را به نمایندگان ارائه کرد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس ماموریت رییس مجلس به دیوان محاسبات، کمیتهای در این دیوان با همکاری نهادهای درگیر تنظیم و اجرای بودجه مانند مرکز پژوهشهای مجلس، سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد و دارایی شکل گرفت. رییس دیوان محاسبات تصریح کرد: نتیجه بررسیهای این کمیته در کمیته آسیب شناسی نظام بودجهریزی کشور تحت عنوان گزارش الزامات و اقتضائات لایحه بودجه تدوین شد.
آذر همچنین اظهار داشت: شرایط تدوین بودجه امسال بر اساس بیانات رهبر معظم انقلاب و رییس مجلس شورای اسلامی بر اساس شرایط تحریمی خواهد بود.
وی با بیان این که دولت و مجلس باید در زمان بررسی لایحه بودجه درباره ساز و کارهای تولید و افزایش اشتغال دقت کنند، افزود: نرخ رشد اقتصادی با نفت و بدون نفت در این فهرست قرار گرفته و نکته کلیدی در این موضوع آن است که هرگاه ما شوکهای ارزی در کشور داشتهایم بلافاصله اثر جدی و رشد اقتصادی داشته است.
رییس دیوان محاسبات ادامه داد: شوک اقتصادی و به ویژه ارزی سال ۹۰ بلافاصله رشد اقتصادی را به منفی ۷.۴ رساند یا در شرایط جدید و اکنون که بابت نرخ ارز ما یک شوک را داشتیم و باید انتظار تاثیر آن را بر رشد اقتصادی سالهای آتی به ویژه سال ۹۷ و ۹۸ داشته باشیم.
وی اظهار داشت: عارضه دیگر رشد حجم نقدینگی است که به شدت بالا میرود و عدد آن بسیار بالا است تا حدی که به ۸.۳۸ هم رسیده است.