به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، داریوش اسماعیلی با نام بردن برخی شرکتهای بزرگی چون ماشینسازی تبریز، نیشکر هفتتپه، آلومینیوم المهدی، هپکو و پالایشگاه کرمانشاه و جزئیات واگذاری این شرکتها گفت: 55 نماینده مجلس شورای اسلامی اخیراً از رئیس قوه قضائیه خواستند برای بررسی روند این واگذاریها و تخلفات کمیته ویژهای تشکیل شود.
او گفت: شرکتهای خصولتی و نهادهای عمومی غیردولتی چالش اصلی هستند چون از یک طرف دولتی نیستند از طرفی هم مجمعی که تعیین کننده اعضای هیئت مدیره شرکتهای خصولتی هستند، دولت است در نتیجه مدیرعامل این شرکتها نگران بیلان شرکت نیست و در این شرکتها شفافیتی هم وجود ندارد.
او با بیان اینکه جدیترین مشکل خصوصیسازی نیز نداشتن اهلیت است، افزود: نااهل بودن یعنی افرادی که شرکتها به آنها واگذار شده است، اهلیت لازم را ندارند.
اسماعیلی در ادامه گفت: اگر بنا باشد یک واحد تولیدی خصوصیسازی شود بهمفهوم این است که واحد بهوسیله بخش خصوصی ادامه کار دهد و گسترش پیدا کند که اگر اینگونه نباشد و کارخانه تولیدی بهسمت نابودی برود، یعنی دولت مالفروشی کرده است.
او ابراز کرد: قرار بود پول واگذاری شرکتهای بزرگ توسعهای مثل ایمیدرو و ایدرو به بخش توسعهای واریز شود که نشد.
اسماعیلی گفت: اگر دولت مالی را میفروشد باید در بخش توسعه کشور هزینه کند که این اتفاق هنوز نیفتاده است، بهطور مثال ماشینسازی تبریز که واگذار شده است 126 هکتار زمین کارخانه است و 83 هزار مترمربع زمین و 400 آپارتمان دارد که 835 میلیارد تومان پول زمینهای اطراف کارخانه است. پول زمینهای کارخانه و این واحد بیش از 5هزار میلیارد است، حداقل 500 ماشین در این کارخانه وجود دارد که تکنولوژی را وارد کشور کرده و مادر صنایع است که یک واحد ماشینآلات آن نیز 10 میلیون یورو قیمت دارد که 687 میلیارد تومان این کارخانه بهفروش رفته است که فردی که این کارخانه را خریداری کرده کاملاً نااهل بوده است.
وی افزود: نیشکر هفتتپه نیز 2هزار و 600 میلیارد تومان ارزشگذاری شده که 900 میلیارد تومان فروخته شده است و گفته شده 680 میلیارد تومان بدهی دارد و 222 میلیارد تومان قرار شده به دولت بدهد، یعنی سند کارخانهای که ارزش 2هزار و 600 میلیارد تومان دارد خریدار در گام اول 10 میلیارد تومان داده و به افرادی واگذار شده است که اهلیت لازم را ندارند.
این نماینده مجلس گفت: نیروگاه اصفهان نیز که در دولت قبل واگذار شده 1400 میلیارد تومان قیمتگذاری میشود که 10 درصد را نقد و بقیه را بهاقساط پرداخت کند که این نیروگاه فقط 2هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد که نشان میدهد ارزیابی درستی از این تصدیگریها در دولت وجود ندارد.
اسماعیلی اضافه کرد: آلومینیوم المهدی نیز با قیمت بسیار پایینی واگذار شد که مجموع شمش و قراضه موجود در آن 350 تن محاسبه شد که 135هزار تن شمش و ضایعات در آن کارخانه وجود داشت و 500 میلیارد تومان هم زیر قیمت واگذار شد که با اعتراض مردم مواجه شد که با بررسی مجدد هیئت تجدید نظر 346 میلیارد تومان به قیمت اولیه اضافه کرد.
او ادامه داد: در همین مورد (آلومینیوم المهدی) قانون میگوید جاهایی میتوان از طریق مذاکره وارد شد که زیر 100 میلیارد تومان ارزش داشته باشد و انحصاری نباشد که آلومینیوم المهدی 60 درصد آلومینیوم کشور را تأمین میکند. هپکو و پالایشگاه کرمانشاه نیز نمونههای ناموفقی در واگذاریها هستند.
او همچنین گفت: کارکنان بانک مرکزی که امروز بهجرم رشوه دادن در زندان هستند از جمله افرادی هستند که پیشنهاد ارز 4200تومانی دادند و آنچه را گرفتند بهجای هزینه در بخش تولید در بازار بهفروش رساندند و مشکلات کشور را دوچندان کردند.