به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیداحمدرضا پیشبین شب گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه در سمنان، با اشاره به تأثیرگذاری این دانشگاه طی سالیان فعالیت خود اظهار داشت: در زمانی که رشد کمی بهعنوان معیار موفقیت دانشگاه ملاک بود، سعی داشتیم تا در جایجای کشور مراکز آموزش علمی کاربردی فعال باشد؛ اما امروز و با توجه به شرایط موجود و نیاز جامعه و با توجه به اینکه این دانشگاه بهعنوان یک مرکز تقاضامحور تلقی میشود، سعی میکنیم بر اساس تقاضا حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف مهم واحدهای استانی این دانشگاه و مراکز علمی کاربردی رصد نیازهاست، افزود: شورای گسترش و برنامهریزی بر همین اساس تشکیل شده و در این دانشگاه رشته تعریف میکند و برنامه درسی اصلاح میشود.
وجود حدود 800 رشته خاص در دانشگاه علمی کاربردی
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به وجود حدود 800 رشته خاص در دانشگاه علمی کاربردی اظهار داشت: برخی از رشتهها فعال نیستند و برخی در حال بازنگری هستند؛ اما باید بدنه دانشگاه و واحد دانشگاه و این مراکز و مدرسان به این مسأله کمک کنند.
پیشبین با اشاره به امر توسعه در سطوح آموزش عالی اظهار کرد: هدف دانشگاه توسعه مهارت در سطوح کاردانی و کارشناسی است و در سطوح دیگر که با برنامهریزیهای صورتگرفته برای تحقق آن تلاش خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت بحث مهارتمحوری در دانشگاه جامع علمی کاربردی اظهار داشت: در دو سال اخیر در حال اصلاح هرم آموزشی هستیم؛ در مقطعی تعداد کدرشتههای مقطع کاردانی با کارشناسی ناپیوسته برابر شده بود و نیمی از رشتهها کاردانی و نیمی کارشناسی بودند.
با وضع مطلوب فاصله داریم
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه سیاست ما در این دانشگاه این بود تا رشته کارشناسی را محدودتر و رشته کاردانی را توسعه دهیم، افزود: وضع مطلوب این است تا بیش از 60 درصد رشته ما کاردانی و کمتر از 40 درصد کارشناسی باشد.
پیشبین بیان کرد: وضع مطلوب ما در دانشگاه جامع علمی کاربردی در رشتهها این است که 70 درصد فصلها مهارتی و 30 درصد نظری باشد که اکنون با وضع مطلوب فاصله داریم.
وی با اشاره به اینکه اولویت این دانشگاه توسعه همکاریهای بینالمللی است، افزود: با توجه به ظرفیتی که در منطقه وجود دارد، دنبال توسعه مراکز بینالمللی هستیم و این زمینه رایزنیهای با برخی از کشورهای پیشرفته و مهارتمحور انجام شده و در آینده نزدیک شاهد توسعه همکاری بینالمللی در زمینه آموزش مهارتی خواهیم بود.
ضرورت توسعه انجمنهای علمی دانشجویی
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی به ضرورت توسعه انجمنهای علمی دانشجویی در این دانشگاه اشاره و تصریح کرد: در ارتباط با دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی اصرار داریم تا در هر مرکز یک انجمن علمی دانشجویی با مأموریت متناسب مرکز ایجاد شود و توسعه پیدا کند؛ همچنین در هر مرکز به دنبال تأسیس کانون فرهنگی و انجمن ورزشی هم هستیم.
پیشبین با اشاره به تخصیص اعتباری بهمنظور ارائه خدماتی به دانشگاهیان این مرکز بیان کرد: امسال موفق شدیم با همکاری صندوق دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با مساعدت وزارت علوم 11 میلیارد تومان تسهیلات جذب کنیم تا دانشجو علمی کاربردی طی دوره دو ساله تحصیل از این تسهیلات استفاده کنند.
وی ادامه داد: در حدود نیمی از دانشجویان در مناطق محروم تحصیل میکنند که یارانه غذای گرم برای آنان در نظر گرفته شده که بهصورت کارت هوشمند در اختیار دانشجو قرار میگیرد.
اختصاص یارانه غذای دانشجویی به 8 استان محروم
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه در نیمسال اول 2.5 میلیارد تومان یارانه غذای دانشجویی برای هشت استان محرومتر در نظر گرفته شد، افزود: در ادامه برای استان سمنان یارانه غذا برای حدود 40 درصد دانشجویان در نظر گرفته خواهد شد.
این مسؤول با اشاره به اینکه اعتقاد ما این است که این دانشگاه با برنامههای تدوینشده گره کور کشور در بخش اشتغال فارغالتحصیلان را باز میکند، افزود: اینکه در یک نظام آموزشی سرمایهگذاری شود و بعد هم نیروی بیمار به جامعه تحویل دهیم، منطقی نیست.
پیشبین ادامه داد: همانطور که برای آموزش فکر میکنیم باید برای اشتغال هم تدبیر شود.
وی با بیان اینکه در دانشگاه جامع علمی کاربردی ظرفیت جذب دانشآموختگان بالاتر از تمام زیر نظام آموزشی است، ادامه داد: این دانشگاه بین تمام دانشگاهها بیشترین اشتغال را در دانشآموختگان ایجاد کرد و سیاست دانشگاه جذب دانشجویان نخبه بوده و طی یک سال اخیر معدل دانشجویان جدیدالورود یک نمره افزایش پیدا کرده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به ضرورت تصمیم آگاهانه والدین برای ورود دانشجویان به این دانشگاه خاطرنشان کرد: خانوادهها باید تصمیم درست برای تحصیل و سرمایهگذاری مناسب برای فرزندان را مدنظر قرار دهند.