به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه «نیویورکتایمز» بامداد سهشنبه (به وقت تهران) به نقل از مقامهای دولت آمریکا نوشته است که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور این کشور با دادن فرصت حدود چهار ماهه برای خارج شدن نظامیان آمریکایی از سوریه، موافقت کرده است.
این در حالی است که ترامپ در فرمان اولیهاش از فرماندهان ارتش آمریکا خواسته بود ظرف ۳۰ روز تمام نظامیان این کشور را از سوریه خارج کنند. این تصمیم با واکنش منفی نظامیان، متحدان ترامپ در سنا و کارشناسان سیاسی آمریکایی مواجه شد که مدعی شدهاند که خروج سریع از سوریه میتواند منافع آمریکا را در معرض خطر قرار دهد.
ترامپ که پیش از این خروج سریع از سوریه صحبت کرده بود، روز دوشنبه در توییتی که از تجدید نظر او در مورد نحوه خروج از سوریه حکایت دارد، نوشت این خروج «به آرامی» صورت میگیرد.
نیویورکتایمز به نقل از دو مقام آمریکایی نوشته است که ترامپ در جریان سفر هفته گذشتهاش به عراق، به «پائول لاکمرا» فرمانده نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه و عراق گفته نظامیان چند ماه فرصت دارند تا به نحوی «امن و منظم» از سوریه خارج شوند.
«لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه آمریکایی که دیروز برای بحث در مورد سوریه با ترامپ دیدار کرد، پس از این ملاقات گفت «احساس بهتری» دارد و در حال حاضر فرآیند خروج عملا در «وضعیت مکث» قرار دارد.
به نوشته نیویورکتایمز، «جیمز متیس» که دو هفته پیش از وزارت دفاع آمریکا استعفا داد، در واکنش به درخواست ترامپ برای خروج از سوریه ظرف یک ماه، گفته است که این تصمیم «مختل کردن مبارزه با داعش»، «خیانتی به متحدان کرد و عرب» و «واگذار کردن شرق سوریه به دولت سوریه، روسیه و ایران» است.
بنا بر این گزارش، طراحان نظامی آمریکایی میگویند برای طرحریزی خروج منظم از سوریه و تعیین مقصد انتقال تجهیزات از این کشور، به حدود ۱۲۰ روز، یعنی چهار ماه زمان نیاز دارند.
مقامهای نظامی آمریکایی از تعیین چارچوب زمانی مشخص برای خروج از سوریه خودداری میکنند، اولا به دلیل ملاحظات امنیتی و ثانیا از آنجا که شرایط در مورد این تصمیم هنوز تثبیت نشده و ممکن است ترامپ هر لحظه نظرش را تغییر داده و تسریع این روند را خواستار شود.
ژنرال «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا روز جمعه برای بحث در مورد جزئیات دستور ترامپ، در کاخ سفید با «جان بولتون» مشاور امنیت ملی ترامپ دیدار کرد. قرار است بولتون ظرف روزهای آینده برای بحث در این مورد، به ترکیه و فلسطین اشغالی سفر کند.
عملیات نظامی آمریکا در سوریه سال ۲۰۱۴ و به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش آغاز شد. در ابتدای این عملیات، مقامهای آمریکایی میگفتند به حملات هوایی اکتفا میکنند و هیچ نیروی نظامیای به سوریه اعزام نمیشود. با این حال، آمریکا در حال حاضر در سوریه بیش از ۲۰۰۰ نیروی نظامی دارد. حضور این نظامیان در سوریه بدون مجوز دولت مرکزی یا تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد صورت گرفته است.