آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۶۰۶۳
دانشجو گزارش می‌دهد؛

وقتی نشریه محبوب دانشجویان فردوسی از جشنواره نشریات دست خالی برمی‌گردد/ رکن چهارم دموکراسی در دانشگاه مشهد گرفتار بی‌عدالتی شد

هجدهمین جشنواره نشریات دانشگاه فردوسی مشهد با معرفی برگزیدگان و با حواشی بسیار به کار خود پایان داد.
امید ملائی

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-امید ملایی؛ فعالیت دانشجویی در قالب تشکل‌ها و کانون ها، یکی از عوامل رشد هر دانشگاه و در نتیجه رشد آن شهر و منطقه است، یقینا با افزایش فعالیت ها، پویایی دانشگاه بیشتر خواهد شد و این زمینه تفکر و رشد دانشجویان را به ارمغان می‌آورد.  

یکی از زمینه‌های فعالیت که تاثیر بسیار بالایی نیز در رشد فردی و تشکلی دارد و از طرفی باعث افزایش اطلاعات و محتوای دانشجویان می‌شود، حوزه نشریات است؛ نشریات دانشجویی همواره با جسارت خود نقد‌های تاثیرگذاری را به جامعه و دانشگاه روانه کرده و از این نظر در سطح بالایی از تاثیرگذاری قرار گرفته است.

روایت داستان همیشگی بایکوت نشریات مخالف دانشگاه در جشنواره‌های نشریات دانشجویی!
نشریات دانشجویی، یکی از پویا‌ترین و کارآمدترین و البته مدنی‌ترین ابزار‌هایی هستند که در محیط دانشگاه‌ها رشد می‌کنند و ریشه می‌دوانند و به ثمر می‌رسند. در دنیای امروز وسعت و کارایی این ابزار انقدر بزرگ شده است که آن را  به عنوان رکن چهارم دموکراسی در دنیا شناخته اند، اما همیشه در محیط دانشجویی و دانشگاهی عده‌ای از مسئولین هستند که شعار آزاداندیشی و آزادی بیان سر می‌دهند، اما در مقابل تا می‌توانند نشریات دانشجویی مخالف نظر خود را محدود می‌کنند، یکی از این محدودیت‌ها که همیشه در جشنواره‌های تقدیر از نشریات برتر دانشگاه‌ها نمایان می‌شود، آنجا است که انگار نشریات مخالف اصلا بنا نیست دیده شوند و عملا در بایکوت کامل قرار می‌گیرند و جوایز بین دیگر نشریات توزیع می‌شود.

نشریه‌ای که مشروعیت دانشجویی دارد، اما مشروعیت مسئولین نه!
 اختتامیه هجدهمین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاه فردوسی با معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف به کار خود پایان داد و بازهم نشریات مخالف نظر مسئولین دانشگاه عملا در بین برگزیده‌شدگان جای نداشتند. نکته جالب آنجا بود که نشریه آیینه دانشگاه فردوسی که تقریبا یک نشریه منتقد مسئولین این دانشگاه است در حالی دستش از جوایز این جشنواره خالی ماند که توانست به عنوان  نشریه پرمخاطب از نگاه دانشجویان در بخش فرهنگی و اجتماعی قرار بگیرد و عملا نشان دهد که مشروعیت دانشجویی دارد، اما در نگاه مسئولین مشروعیت ندارد!  

 

تیتر پنجشنبه/عده‌ای در جشنواره نشریات فردوسی مشهد جمع شدند و جوایز را بین خود تقسیم کردند/نشریه‌ای مشروعیت دانشجویی دارد، اما مشروعیت مسئولین را ندارد!

 

نشریاتی با یک جریان فکری و سیاسی خاص جوایز جشنواره را فله‌ای جمع کردند

سید هادی حسینی، مدیر مسئول نشریه آیینه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، می‌گوید: در ابتدا خداوند متعال را شاکریم که توانستیم در نگاه دانشجویان برترین نشریه معرفی بشویم و باید از تمام مخاطبین خودمان بابت اعتمادشان تشکر کنیم و قول می‌دهیم با قدرت بیشتری به رسالت خود که رساندن صدای دانشجویان است بپردازیم.

حسینی ادامه می‌دهد: حقیقتا جای تعجب دارد وقتی که یک نشریه بیشترین مخاطب را در سطح دانشگاه و بین دانشجویان دارد، نتوانسته از غربال ناظران انتخابات نشریات عبور کند و حائز رتبه‌ای در بخش‌های دیگر جشنواره نشریات دانشجویی شود؛ این در حالی است که نشریاتی با یک جریان فکری سیاسی خاص؛ که زیاد به سلایق مخاطب توجه ندارند، با کمک همفکران خود در مسئولیت‌های اجرایی جشنواره، در بیشتر زمینه‌ها جوایز را به صورت فله‌ای جمع می‌کنند و برای خالی نبودن عریضه، دو یا چند جایزه را به نشریات دیگر می‌دهند.
 

مدیر مسئول نشریه آیینه اظهار می‌کند: این اتفاق خبر تازه‌ای نیست، زیرا چند سالی هست که مدام شاهد این روند هستیم. در این جشنواره تمام جوایز به یک نشریه خاص داده می‌شود که نویسندگانشان بیشتر فارغ التحصیل هستند و کمتر می‌شود که در نشریات شان خبری از مشکلات واقعی دانشجویان باشد و بیشتر به سیاه‌نمایی و ناامید سازی دانشجویان می‌پردازند.

 

تیتر پنجشنبه/عده‌ای در جشنواره نشریات فردوسی مشهد جمع شدند و جوایز را بین خود تقسیم کردند/نشریه‌ای مشروعیت دانشجویی دارد، اما مشروعیت مسئولین را ندارد!
وی در پایان به مرگ نشریات دانشجویی اشاره می‌کند و می‌افزاید: در یک چنین فضایی شاهد ایجاد یک شبکه قدرتمند از این نوع نشریات هستیم که مانع رشد، نشریات مستقل شده‌اند و نکته بد ماجرا اینجاست که شنیده ها حاکی از آن است که این نوع نشریات از سمت خانه نشریات حمایت می‌شوند و این یعنی مرگ نشریات دانشجویی.

 

عده‌ای در جشنواره نشریات فردوسی جمع شدند و جوایز را بین خود تقسیم کردند!

حسین فکور یکتا، مدیر مسئول و سردبیر نشریه مستقل نیم نگاه و عضو دانشجویی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه فردوسی هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، می‌گوید: تصمیمات سلیقه‌ای و حضور افراد بی تخصص و دارای جهت‌گیری‌های سیاسی تند در مدیریت فرهنگی فعلی یکی از معضلات دانشجویان دانشگاه فردوسی است؛ که امیدواریم دوره این نوع مدیریت‌ها به پایان برسد.

 

فکور ادامه می‌دهد: چند ماهی از حضور سرپرست جدید خانه نشریات دانشگاه نمی‌گذرد، اما انتقادات بسیاری بر عملکرد وی از سمت بدنه دانشجویی وارد است و جدای از این انتقادات به عملکرد و نارسایی‌ها در حوزه اجرایی، بی‌عدالتی‌ها و جبهه‌گیری‌های یک طرفه و نگاه‌های سیاسی تند حقیقتاً ضربه مهلکی بر پیکره نشریات دانشجویی خواهد بود و قطعاً در چنین جوی، پویایی و تاثیرگذاری نشریات دانشجویی بی معناست.

 

تیتر پنجشنبه/عده‌ای در جشنواره نشریات فردوسی مشهد جمع شدند و جوایز را بین خود تقسیم کردند/نشریه‌ای مشروعیت دانشجویی دارد، اما مشروعیت مسئولین را ندارد!
عضو دانشجویی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه فردوسی در خصوص جشنواره نشریات دانشجویی می‌گوید : قطعاً یکی از مشوق‌های نشریات دانشجویی جشنواره‌ها است که نشریات مختلف در آن شرکت می‌کنند و جدای از جوایز و مسائل مالی آن، از نگاه فردی متخصص با دیگر نشریات مقایسه شده و این خود انگیزه آفرین و مسبب پیشرفت نشریات خواهد بود؛ که هر ساله در دانشگاه فردوسی نیز در این جهت جشنواره‌ای برگزار می‌شود و متاسفانه هر ساله شاهد بی عدالتی‌ها در برگزاری جشنواره نشریات اعم از اهدای جوایز و داوری‌ها بوده ایم؛ امسال شاهد عدم حضور نشریات تشکلی مانند جامعه اسلامی در این جشنواره به نشانه اعتراض به بی عدالتی‌ها در داوری بودیم.

وی ادامه می‌دهد: می‌توانم بگویم که امسال این جشنواره یکی از بدترین سال‌های خودش را گذرانده است، متاسفانه به دلیل جو موجود در خانه نشریات، اعضای هیئت اجرایی و داوران جشنواره از میان افرادی انتخاب شدند که یا سابقه فعالیت در نشریات خاصی را داشته‌اند و یا هم اکنون در این نشریات فعال هستند؛ که اولین نتیجه این شیوه داوری، انتخاب نشریاتی است که در آن‌ها مسئولیت دارند.


فکور بیان می‌کند: راحت‌تر بگویم اهدای جوایز در جشنواره امسال مانند این بود که چند نفر دور هم جمع شده اند و جوایز را بین خودشان تقسیم کرده اند که در این بین هیچ نامی از سایر نشریات به گوش نمی‌رسید و نکته بدتر ماجرا این است که نشریه‌ای که از نگاه مخاطب دانشجویی به عنوان نشریه برتر انتخاب شده است، هیچ کدام از عناوین این جشنواره را کسب نکرده است.

 

تیتر پنجشنبه/عده‌ای در جشنواره نشریات فردوسی مشهد جمع شدند و جوایز را بین خود تقسیم کردند/نشریه‌ای مشروعیت دانشجویی دارد، اما مشروعیت مسئولین را ندارد!
عضو دانشجویی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه فردوسی اظهار می‌کند: هرچند یک چنین جشنواره‌ای برای عده‌ای رزومه‌ خوبی دست و پا می‌کند، اما در واقع در چنین فضایی هیچ دانشجویی انگیزه برای پیشرفت و رشد نخواهد داشت و نتیجه اش هم این رکود و بی‌رونقی در فضای نشریاتی دانشگاه فردوسی است؛ که با توجه به ارتباطاتمان با سایر دانشگاه‌ها، متوجه شدیم که متاسفانه این موضوع در تمام کشور فراگیر است.

وی در پایان می‌گوید: امیدواریم که با حضور افراد خوش ذوق و معتدل در سمت‌های اجرایی، دیگر چنین ماجرا‌هایی را در محیط دانشگاه نداشته باشیم و شاهد پویایی و اثرگذاری بیشتر دانشجویان در جامعه باشیم.

امیدواریم مسئولین دانشگاه‌ها با کنار گذاشتن نگاه‌های سلیقه‌ای خود اجازه بدهند که فعالان نشریات دانشجویی بتوانند با آسودگی خاطر به فعالیت‌های خود بپردازند و عملا با برگزاری جشنواره‌های سلیقه‌ای، انگیزه‌ دانشجویان را از بین نبرند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۴
جایزه نگرفتن سوختن میگن بی عدالتیه
نشریه برتر از نگاه دانشجو هم میدونیم هرکی بیشتر دوستاشو ببره پورتال دانشجویی بگه به فلان نشریه رای بدین برنده میشه وگرنه این همه نشریه تو دانشکده ها تلنبار نمیشد اینجا کسی اهل مطالعه نیست
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار