آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۶۴۷۴
طبق آخرین آمار؛

ایران جایگاه چهارم خود در تولید علم نانو را برای سال ۲۰۱۸ حفظ کرد

جمهوری اسلامی ایران جایگاه چهارم خود در تولید علم نانو را که از سال ۲۰۱۷ کسب کرده بود، برای سال ۲۰۱۸ حفظ کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۶۶ هزار مقاله نانو در پایگاه Web of Science نمایه شده است که نزدیک به ده درصد از کل مقالات این بانک را شامل می‌شود. رشته‌های شیمی، مواد و فیزیک به ترتیب بیشترین سهم را در مقالات نانو دارند و همانند سال گذشته، چین، آمریکا، هند و ایران چهار کشور پیشتاز در انتشار مقالات نانو در دنیا هستند.

پایگاه آمار و اطلاعات استت‌نانو (StatNano) از سال ۲۰۱۰ با استفاده از متدلوژی‌های علمی به استخراج آمار و اطلاعات فناوری نانو و انتشار آن می‌پردازد و مرجع محققان و سیاست‌گذاران در دنیا به حساب می‌آید. آمار مقالات نانو نیز با استفاده از یک عبارت جستجوی خاص در موتور جستجوی بانک Web of Science برای تک‌تک کشور‌ها استخراج و به‌صورت ماهانه گزارش می‌شود.

بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۶۶ هزار مقاله‌ی مرتبط با فناوری نانو منتشر شده که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته بیش از ۷ درصد رشد داشته است. علاوه بر مقالات پژوهشی (articles)، بیش از ۹ هزار مقاله‌ی مروری (review) نیز در این سال منتشر شدند که حدود ۵ درصد از کل انتشارات نانو را شامل می‌شوند.

نسبت به سال ۲۰۱۷ تغییری در رتبه‌ی کشور‌های برتر در تولید علوم نانو در جهان ایجاد نشده و جمهوری اسلامی ایران جایگاه چهارم خود را که از سال ۲۰۱۷ کسب کرده بود، در این سال نیز حفظ کرد.
 
ایران جایگاه چهارم خود در تولید علم نانو را برای سال ۲۰۱۸ حفظ کرد

به گزارش استت‌نانو، سهم مقالات نانو از کل انتشارت علمی همانند سال‌های گذشته روند صعودی داشته است. در سال ۲۰۱۸ حدود ۹.۷ درصد از کل انتشارت علمی منتشر شده، مرتبط با فناوری نانو بودند که بالاترین مقدار از سال ۲۰۱۴ تا کنون بوده‌است.
 
ایران جایگاه چهارم خود در تولید علم نانو را برای سال ۲۰۱۸ حفظ کرد

همچنین ایران، عربستان، چین و هند به ترتیب بیشترین سهم را در انتشار مقالات نانو نسبت به کل مقالات خود (Local share) داشتند. نکته‌ی جالب توجه، حضور عراق به‌عنوان کشور پنجم در این شاخص است. گرچه محققان عراقی در سال ۲۰۱۸ تنها ۴۶۳ مقاله مرتبط با فناوری نانو منتشر کردند، اما همین تعداد حدود ۱۷ درصد از کل انتشارات علمی عراق در این سال را شامل می‌شود.
 
ایران جایگاه چهارم خود در تولید علم نانو را برای سال ۲۰۱۸ حفظ کرد

بررسی موضوعی مقالات نانو در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد که بیشترین مقالات به ترتیب در رشته‌های شیمی، علوم مواد، فیزیک و علوم مهندسی منتشر شده‌اند. همچنین چهار مجله ACS Applied Materials Interfaces، Applied surface Science، RCS Advances و Nanoscale به ترتیب بیشترین سهم را در انتشار مقالات نانو داشتند. آکادمی علوم چین، دانشگاه آزاد اسلامی ایران، آکادمی علوم روسیه و دانشگاه شینهوای چین هم مراکزی هستند که بیشترین تعداد مقالات نانو را در سال گذشته منتشر کرده‌اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار