
تنها عاشق بودن ملاک ازدواج دانشجویی نیست/ تهیه لیست انتظار از سوی زوجین یک راهبرد برای رسیدن به زندگی پایدار است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، شروع یک زندگی مشترک همیشه آغازش بهترین لحظات و بهترین خاطرات را برای ما به ارمغان دارد به خصوص اگر یک زندگی عاشقانه باشد و خودت در انتخاب سهم داشته باشی و به قولی سراپا عاشق شده باشی...
این روزها بسیارند جوانانی که با عشق و علاقه یار زندگی خود را انتخاب میکنند و شروع فصل زیبای عاشقانه زیستن را جشن میگیرند و زیر یک سقف، زندگی شیرین خود را آغاز میکنند و، اما تنها عاشق بودن ملاک ازدواج پایدار نیست! زوجها علاوه بر عشق و محبت باید سعی کنند از یکدیگر شناخت کافی داشته باشند و مهمترین راز خوشبختی و داشتن یک ازدواج موفق، شناخت طرفین از یکدیگر است.
زنان و مردان بسیاری را دیدهایم که پس از درگیر شدن در روزمرگیهای زندگی، اعتراف میکنند از عشق آتشین اولیه چیزی باقی نماندهاست؛ گاهی به اشتباه ازدواج را از بین برنده عشق میدانند و از تنهایی بیشتر بعد از ازدواج گله میکنند. این درحالی است که روانشناسان ازدواج را به شرط تلاش سبب پایداری و دوام عشق میدانند، مگر نه اینکه این عشق آتشین در ابتدای آشنایی را شما به وجود آوردهاید؟ پس چگونه است که عشقی که خود جاری ساختهاید به یکباره نابود شود؟ عشق زاییدهی خودتان است، پس باید برای پرورش و رشد آن تلاش کنید تا پایدار بماند.
برای اینکه یک زندگی پایدار بماند و همانند روزهای آغاز ازدواج پر شور باشد چه باید کرد اینها سوالاتی بود که ما را پای گفتگوی صمیمانه با دکتر رضا ناظری، مشاور و روانشناس برجسته کشور نشاند که در این زمینه تاکنون ۱۵ اثر مختلف تالیف کرده و بیش از ۷۵۰ کارگاه و سمینار و همایش در داخل و خارج کشور برگزار کرده است.
دلیل دوام ازدواج دانشجویی انتخاب خود افراد است
ناظری در ابتدا با اشاره به ازدواجهای دانشجویی و دوام آن سخن به میان میآورد و میگوید: ازدواج دانشجویی براساس انتخاب خود فرد انجام شود و فرد تلاش میکند تا خود را ثابت کند؛ چرا که خودش انتخاب کرده است و خود را مسئول میداند برای اینکه کانون زندگی خود را بسازد؛ راهکارهایی برای دانشجویان و زوجهای جوان در کارگاههای آموزشی طرح «همسفر با بهشت» ارائه میشود که بسیار مفید و زیبا است، در این کارگاهها سعی میشود راهکارهای زندگی پایدار به دانشجویان آموزش داده شود و زوجهای جوان با رابطههای زناشویی، کاریابی، قوانین گفتگو و چگونه زندگی کردن آشنا شوند.

این مشاور و روانشناس برجسته کشور در ادامه به بیان روشهای ساده برای تحکیم روابط زوجین تاکید میکند و میافزاید: همراه بودن زوجها با یکدیگر در حل مشکلات، مهربان بودن، مهرورزی، داشتن انگیزه و شوق در زندگی، صداقت، گذشت، انرژی مثبت، نفوذ کلام و خلوص از جمله اموری است که سبب پایداری زندگی میشود.
ناظری، تهیه لیست انتظار توسط زوجین را به عنوان یک راهبرد برای رسیدن به زندگی پایدار عنوان میکند و میگوید: برای اینکه روابط زوجین گرم باشد و صمیمی باشد. باید هر فرد از خود بپرسد چه کارهایی را میتواند انجام دهد تا به همسرش نزدیک شود و رابطه صمیمانهتری بین آنها به وجود بیاید، هر زوج بهتر است ۵ کار را لیست کند و آن را به همسرش نشان دهد اگر خواسته و انتظارات همسر مطابق با لیست بود یعنی به موفقیت نزدیک شده است و اگر لیست مطابق خواستهها و نیاز همسر نبود یعنی اینکه شناخت فرد از همسرش دقیق و کافی نبوده است، بهتر است لیستی تحت عنوان لیست انتظار تهیه شود و در آن انتظارات و خواستهها به صورت دقیق و ریز نوشته شود و برای هر یک از خواستهها، مصداق عملی آن نیز ذکر شود و زوجین باید در این لیست یک زمان بندی را مشخص کنند و براساس آن رفتار کنند.

این روانشاس ادامه میدهد: زوجین دقت کنند در این لیست نباید گله و شکایت، کلمات منفی و جملات امری نوشته شود و تنها خواستهها و انتظارات زوجها مطرح شود، لیست انتظار در گام اول مثبت است و انگیزش در فرد ایجاد میکند. افراد باید در این لیست به آینده فکر کنند و از فکر کردن به گذشته پرهیز کنند که امید است با تغییر نگرش زوجها بتوانند به شناخت درستی از یکدیگر دست یابند و اگر زوجها با تهیه این لیست نتوانستند مشکلات خود را حل کنند بهتر است تجربیات از مشاوران استفاده کنند.
قطعا امروز استفاده از نظرات مشاورین و محققین امر ازدواج میتواند بسیاری از مشکلات موجود در خانوادهها را از بین ببرد.