آیتالله علوی گرگانی گفت: رکن مهم علمی در کشور ما مسئله دانشگاه است. ما دو بال داریم و یک بال دانشگاه و دیگری حوزه علمیه است. اگر این دو بال در کنار هم قرار گیرند، عروج زیادی حاصل میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجتالاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با هیات همراه با آیتالله علوی گرگانی مرجع عالیقدر شیعه دیدار و گفتگو کرد.
در ابتدای این دیدار ریاست محترم نهاد به ارائه گزارشی از فعالیتهای نهاد در دانشگاهها پرداخته و بیان داشت: نزدیک به ۲۴۰ دفتر نهاد اعم از دفاتر استانی و دانشگاهی در کلیه دانشگاههای وزارت علوم تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاههای آزاد اسلامی براساس تکلیفی که مقام معظم رهبری مبنی بر حضور عالمانه و حضور روحانیت در فضای دانشگاهی داشتهاند، فعالیتهای مختلفی را در دانشگاهها دارند.
وی بیان داشت: بیش از ۲۵هزار مبلغ طراز دانشگاه در مجموعه نهاد دارای پرونده میباشند که در ایام تبلیغی به فضاهای دانشگاهی اعزام میشوند. در قسمت پرسش و پاسخ دانشجویی همکاران این قسمت با توجه به اینکه هرساله شبهات و سؤالات دانشجویان به مرور زمان جدیدتر میشود، این دوستان بهدنبال پاسخگویی به این سؤالات میباشند که در حال حاضر با بهرهگیری از فضاهای مجازی و ابزارهای نو بیش از ۹۰۰هزار سؤال پاسخ داده شده وجود دارد که با توجه به تکراری بودن برخی سؤالات مطرح شده، نرم افزاری با ۲۵هزار پرسش و پاسخ در کلیه موضوعات تهیه شده که دانشجویان محترم میتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
رئیس نهاد در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: از فعالیتهای دیگر نهاد نمایندگی بحث ترویج ازدواج آسان در قالب ازدواجهای دانشجویی میباشد که هرساله برنامهریزی میشود و مجموعهای از اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاهها به بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) مشرف شده و در آنجا روحانیون برگزیده برنامههای ویژهای را برای این دوستان به اجرا درمیآورند.
موضوع دروس معارف موضوی دیگری بود که حجتالاسلام رستمی به آن پرداخت و در این خصوص گفت: دروس معارف نزدیک به یکدهم دروس مقطع کارشناسی و در قالب ۱۴ تا ۱۶ واحد درسی در حوزههای مختلف مانند اندیشه اسلامی، انقلاب اسلامی، تاریخ اسلام، اخلاق اسلامی و متون اسلامی را شامل میشود که تهیه متون کتب درسی، معرفی اساتید و صدور مجوز تدریس و مدیریت گروههای معارف اسلامی مستقر در دانشگاهها بر عهده مجموعه نهاد میباشد و با توجه به حدود ۵۰هزار کلاسی که در دانشگاهها به این دروس اختصاص دارد، این فرصتی فرصت بیبدیلی است که باید به بهترین شکل از آن استفاده کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: دروس معارف اسلامی باید به بهترین شکل بازنگری شوند تا آن اثر مناسب را داشته باشند.
پس از سخنان رئیس نهاد حضرت آیتالله علوی گرگانی ضمن خوشآمدگویی به حجتالاسلام رستمی و هیات همراه گفت: رکن مهم علمی در کشور ما مسئله دانشگاه است. ما دو بال داریم و یک بال دانشگاه و دیگری حوزه علمیه است. اگر این دو بال در کنار هم قرار گیرند عروج زیادی حاصل میشود. یکی متصدی علم جدید و دیگری متصدی علم دین است. قرآن نیز اشاره دارد که علوم الهی علوم حقیقی هستند.
وی با اشاره به اهمیت دین افزود: باید جوانان دانشگاهی ما با دین و علوم دینی آشنا باشند و در کنار علوم جدید پایه اعتقادی آنها نیز تقویت شود. در گذشته نیز دانشمندان ما با علوم متعدد آشنا بودند همانند شیخ بهایی که هم عالم دین بود و هم عالم در مسائل جدید.
این مرجع عالیقدر با بیان جایگاه مسئله ولایت اهلبیت (علیهم السلام) و ولایت فقیه بیان داشت: باید جوانان را با حقیقت ولایت فقیه آشنا کرد و این نیازمند کار و تلاش جدی شما عزیزان است و اگر اینگونه شد رهبری و مراجع تنها نخواهند ماند، چرا که جوانان میفهمند چگونه با نقشههای دشمنان مبارزه کنند و حامی دین و روحانیت خواهند بود. نباید بگذاریم دین در جوانان ما سرد شده و شور و هیجان دینی در آنها از بین برود. دشمنان حقیقت وجودی جوانان را از بین میبرند و این وظیفه شما روحانیون است.
آیتالله علوی گرگانی در پایان تأکید کرد: روحانیون هم باید از علمیت و تبحر کافی برخوردار باشند و باید افرادی که به دانشگاههای مختلف فرستاده میشوند از روحانیون آگاه و فاضل و دارای برهان قوی باشند، لذا انتخاب آیتالله جوادیآملی که دارای فضل کافی بودند برای سفر به شوروی سابق نیر دلیل حسن انتخاب مرحوم امام (رحمهالله) بود. امیدوارم دقت بیشتری داشته باشید تا جوانان نگویند که روحانیون دارای علم و فضل کافی برای تبیین دین و مسائل دینی و پاسخ به شبهات نیستند.