آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۸۲۷۲

ادعای رویترز مبنی بر کاهش شدید صادرات نفت ایران در ماه ژانویه بر اساس آمار ناقص

رویترز در گزارشی بدون در نظر گرفتن خبر‌های پیشین خود و با استناد به آماری که موسسات رهیابی نفتکش‌ها آن‌ها را کامل نمی‌دانند، مدعی شد صادرات نفت خام کشور برای سومین ماه در ماه ژانویه به شدت کاهش یافته است.
 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، درحالی که مشتریان نفتی در حال ازسرگیری خرید نفت از ایران هستند و اعلام کرده بودند که از ژانویه یا فوریه به خرید نفت از ایران می‌پردازند و خاموشی سیستم‌های رهیابی نفتکش‌ها پس از اعمال مجدد تحریم ها، مانع لو رفتن آمار دقیق صادرات نفت کشور شده است، رویترز علی رغم نداشتن رقم دقیق محموله‌های نفتی ایران مدعی شد صادرات نفت خام کشور برای سومین ماه در ماه ژانویه به شدت کاهش یافته است.

این رسانه انگلیسی نوشت علی رغم دریافت معافیت مشتریان نفتی ایران از تحریم ها، صادرات نفت خام ایران در ماه نوامبر به کمتر از یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته و به رقم دور قبلی تحریم‌ها در بازه زمانی ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ بازگشته است.

رویترز با اذعان به اینکه صادرات نفت ایران نسبت به ماه گذشته افزایش یافته، به نقل از آمار‌های رهیابی نفتکش‌ها و منابع صنعتی مدعی است محموله‌های نفتی ایران همچنان در ماه دسامبر کمتر از یک میلیون بشکه در روز باقی مانده و بعید است که در ماه ژانویه (ماه جاری میلادی) از این رقم تجاوز کند.

این درحالی است که یکی از منابع آگاه رویترز گفته است: «من انتظار دارم در نیمه دوم ماه ژانویه با ازسرگیری دوباره خرید مشتریان آسیایی، رقم صادرات نفت ایران اندکی افزایش یابد.»

این خبرگزاری بدون به اشاره خبر‌های روز گذشته خود مبنی ازسرگیری خرید نفت کره جنوبی و ژاپن از ایران ادامه داد یکی از خریداران نفت ایران تایوان است که علی رغم دریافت معافیت سال گذشته میلادی اعلام کرد که به علت نبود سازوکار پرداخت پول، از ایران نفت نخریده است؛ و در جایی دیگر تنها از ترکیه نام میبرد و می‌نویسد برخی خریداران نفت ایران که در ماه نوامبر از خرید کنار کشیده بودند در حال بازگشت هستند. ترکیه واردات نفت از ایران را پس از یک ماه توقف در ماه نوامبر، ازسرگرفت. میزان خرید ترکیه کمتر از نصف میزان پیش از اعمال مجدد تحریم هاست.

به نوشته رویترز، ایران گفته است میزان صادراتش آنقدر که برآورد می‌شد، کاهش نیافته است، زیرا نفت خود را به خریداران جدید می‌فروشد. اما از افشای نام این خریداران به علت تحریم‌ها خودداری کرد.

کم شدن صادرات نفت ایران به توافق کاهش تولید اوپک در سال ۲۰۱۹ کمک می‌کند هرچند که ایران از آن معاف شده، اما موجب افزایش قیمت نفت می‌شود.

یک منبع آگاه در شرکتی که محموله‌های ایران را رصد می‌کند، گفت: «ما یک افزایش اندک نسبت به ما دسامبر را پیش بینی می‌کنیم.» وی افزایش صادرات ماه ژانویه نسبت به ماه دسامبر را ۵۰ هزار بشکه در روز برآورد کرد.

میزان صادرات نفت ایران در صورت در نظر گرفتن میعانات گازی (نوعی نفت بسیار سبک) به همراه نفت خام بیشتر خواهد شد. شرکت کپلر که محموله‌های نفتی را دنبال می‌کند، میزان صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران در ماه دسامبر را ۱.۳۵ میلیون بشکه در روز عنوان کرد.

این رسانه انگلیسی در این بخش گزارش خود اذعان می‌کند که سرنوشت برخی محموله‌های ایران مشخص نیست و می‌نویسد، به گفته منابع صنعتی، دنبال کردن صادرات نفت ایران از زمان آغاز دوباره تحریم‌ها دشوارتر شده است، زیرا کشتی‌ها سیستم‌های رهیابی را خاموش کردند و برخی محموله‌ها را مخفی نگه می‌دارند.

بر اساس آمار‌های ریفینیتیو ایکون، محموله‌های شامل میعانات گازی در ماه دسامبر به حدود ۶۵۰ هزار بشکه در روز رسید هرچند که این رقم شامل تمام نفتکتش‌هایی که سیستم رهیابی خود را خاموش کرده اند نمی‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار