رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پرنده و ماهی گفت: نوسان بازار بستگی به عرضه و تقاضا دارد بنابراین کاهش عرضه از سوی مرغداران سبب نوسانات قیمت مرغ شده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهدی یوسفخانی رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پرنده و ماهی درباره علل نوسانات بازار گوشت مرغ گفت: افزایش قیمتها از مبدا صورت میگیرد.
وی افزود: گرانی و افزایش قیمت مرغ، به دلیل افزایش قیمت مرغ زنده است.
یوسف خانی گفت: افزایش قیمت نهادهها علت افزایش قیمت مرغ است.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پرنده و ماهی در پاسخ به سوالی درباره علل نوسانات قیمت مرغ گفت: بازار را عرضه و تقاضا تعیین میکند. در هفته گذشته عرضه زیاد بود، اما از پنج شنبه شاهد کاهش عرضه بودیم و این کاهش موجب افزایش ۸۰۰ تومانی قیمت مرغ شد.
یوسف خانی افزود: به دنبال راه کاری هستیم تا نوسانات بازار را کنترل کنیم.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پرنده و ماهی گفت: همکاری جهاد کشاورزی و اتحادیه مرغداران میتواند روند جوجه ریزی و تولید را کنترل کند تا اینگونه شاهد عرضه زیاد یا کم مرغ در بازار نباشیم.
برومند چهارآیین عضو هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی هم گفت: امروز یکشنبه ۲۳ دی ماه ۹۷ قیمت مرغ در پایتخت حدود ۱۴ هزار تومان تا ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان بود.
او افزود: مصرف ماهیانه گوشت مرغ در کشور حدود ۱۸۰ هزار تن است و روزانه حدود ۵۶۰۰ تا ۵۸۰۰ تن مصرف گوشت مرغ در کشور داریم. گاهی به دلایل مختلف با کمبودهای مقطعی روبرو میشویم که نوسانات در قیمت را میبینیم.
او درباره علل نوسانات قیمت گوشت مرغ گفت: نکته اصلی این است که تولید کننده در کشور خیلی مورد حمایت جدی نیست مخصوصا کسی که در بخش کشاورزی در حال تولید است. در بخش کشاروزی مخصوصا صنعت طیور گوشتی ریسکهای زیادی مثل بیماریهای نوپدید، بازپدید و تلفات وجود دارد که در کشور ما این تلفات معادل ۲ برابر استانداردهای دنیاست. تلفات نیز موجب کمبود مقطعی میشود که افزایش قیمت را در پی دارد.
به گفته وی، یکی از عوامل اصلی بالارفتن قیمت نهاده هاست که ذرت اکنون ۱۲۰ درصد و سویا بیش از ۱۰۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش قیمت داشته است که این افزایش قیمت تاثیر مستقیم بر افزایش قیمت فروش مرغ دارد.
عضو هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: سیاستهای دولت در اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی درست بوده است، ولی به درستی اجرا نشده است. با این ارز وقتی کنجالههای سویا وارد کشور میشود برای سویا ۱۹۰۰ تا ۱۹۵۰ تومان تمام میشود با اضافه کردن هزینههای حمل و ترخیص سویا ۲۲۰۰ تا ۲۳۰۰ تومان، ولی هرکیلو سویا حدود ۳۰۰۰ تومان به دست تولید کننده میرسد. ذرت نیز با همین ارز ۸۵۰ تا ۹۰۰ تومان تمام میشود که با هزینههای حمل و نقل ۱۱۰۰ تومان باید باشد که وقتی به دست تولید کننده میرسد ۱۷۰۰ تومان میشود. ریزمغذیها و واکسنها نیز افزایش یافته است.
او افزود: اکنون قیمت یک کیلومرغ زنده درب واحدهای مرغداری حدود ۹ هزار تومان تا ۹۲۰۰ تومان است که بعد از تبدیل شدن به لاشه به ۱۳ هزار تا ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان میرسد.
چهارآیین گفت: کارگروه تنظیم بازار تصمیماتی را ارائه کرده است. تولید کننده باید مورد حمایت جدی قرار گیرد تا استمرار تولید داشته باشد. دلگرمی تولیدکننده زمانی است که نهادههای تولید همیشه در اخیتارش باشد و قیمتها نیز مناسب باشد. خروج تولید کنندهها از چرخه تولید سبب کاهش عرضه میشود. برخی تولید کنندهها به دلیل سیاستهای قیمت دستوری از مدار تولید خارج میشوند و کمبود عرضه سبب میشود قیمتها با قیمت کارشناسی تفاوت داشته باشد.
او قیمت منطقی فروش گوشت مرغ برای رسیدن به دست مصرف کننده را ۱۳ هزار تومان اعلام کرد.
عضو هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت:: نهادهای نظارتی مثل سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده در تنظیم قیمت نهادهها نظارت کافی ندارد.
او گفت: مرغهای ۳۵ روزه به طور متوسط روزانه ۱۸۵ گرم غذا میشوند و در فاصله کمتر از ۱۰ روز هر مرغ ۱۸۵۰ گرم نهاده خورده تا یک کیلوگرم گوشت تولید کند بنابراین باید گفت: افزایش قیمتهای نهادهها نیز روزانه است.
محمد علی اسفننایی معاون سازمان تعزیرات حکومتی هم گفت: در برنامه قبلی هم اعلام شد که قیمت تمام شده برای مرغداران و تولید کنندگان ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است، ولی امروز مرغداران و تولید کنندگان قیمت را ۱۳ هزار تومان اعلام میکند که این نوسانات باید مورد توجه تولید کننده قرار گیرد پس نباید به همان سرعت قیمت را افزایش دهند و انصاف نیز باید رعایت شود.
او گفت: تمام فاکتورها در تعیین قیمت محصول در سازمان حمایت کارشناسی میشود و در سازمان تعزیرات بررسی میشود و در حال حاضر نیز قیمت همان ۱۰ هزار تومان است و با گرانفروشیها برخورد میشود.
او گفت: چند روز گذشته قیمت گوشت مرغ تا ۱۲ هزار تومان کاهش یافته بود، اما امروز دوباره قیمت به بالای ۱۳ هزار تومان رسیده است. آنچه مبناست و قیمت کارشناسی شده ۹۸۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است، ولی تغییر تا سقف ۱۴ هزار تومان قابل قبول نیست و برخورد خواهد شد.
اسفنانی درباره تخلیه بار و مشکلات افزایش قیمت نهادهها برای مرغداران گفت: دموراج خسارتی است که به هردلیلی متوجه دارنده بار میشود بنابراین نباید خسارت متوجه مصرف کننده شود. اگر قصوری هم اتفاق افتاده نباید جور آن را مصرف کننده بکشد و این توجیه قابل قبولی نیست.