به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست هماندیشی قادر آشنا مدیر عامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی در دفتر این موسسه با جمعی از اهالی رسانه به پرسش و پاسخ انجامید.
بر اساس این گزارش، آشنا مدیر عامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ضمن اشاره به توجه به رسانهها در تمام ادوار کاری خود در نهادها و مسئولیتهای هنری اظهار داشت: در هر مسئولیتی که بودم سعی کردم با رسانهها تعامل داشته و شفاف با آنها آنچه اتفاق افتاده را بیان کنم.
* سیاستهای موسسه برای نمایشگاه کتاب، نمایشگاه استانی و نمایشگاههای خارج از کشور
وی در ادامه سخنانش به سیاستهای اصلی مد نظر خود در موسسه اشاره کرد و با بیان اینکه سه حوزه نمایشگاههای کتاب استانی، نمایشگاههای خارج از کشور و نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مدنظر هستند گفت: بحث اصلی که در رابطه با نمایشگاههای استانی وجود دارد، این است که آیا باید نمایشگاههای استانی را به همین شکل ادامه دهیم؟ در واقع ضرورت برگزاری آنها چیست؟ برای پاسخ به این پرسش به مدیران کل ارشاد اسلامی استانها و معاونان فرهنگی در استانها نامههایی ارسال شد و از آنها خواستیم تا نظرشان را در این بارهبیان کنند.
* اعتراض کتابفروشیهای استانی به کاهش فروش به دلیل نمایشگاههای استانی
آشنا همچنین با تاکید بر اینکه باید در برگزاری نمایشگاههای کتاب استانی بازنگری شود، اضافه کرد: ما در این بازنگری به نکاتی توجه خواهیم کرد، نخست بحث کتابفروشان است زیرا آنها همواره عنوان میکنند دو ماه قبل و دو ماه بعد از برگزاری نمایشگاه در استانها فروش به اندازه قابل توجهی کاهش مییابد. گرچه پیش از این طرحی کلید خورده که کتابفروشان نیز در نمایشگاههای استانی حضور پیدا کنند و مردم نیز بتوانند تا دو ماه پس از نمایشگاه با استفاده از بنهای نمایشگاه از این کتابفروشی ها خرید کنند، اما برای حمایت بیشتر از این صنف باز هم برنامه ریزی خواهیم کرد.
به گفته مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی، بنابراین برای دریافت نظرات کتابفروشان در استانها نیز بزودی نامههایی ارسال میشود تا نظرشان را درباره برگزاری نمایشگاه استانی کتاب اعلام کنند.
* نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران فربه شده است
آشنا تصریح کرد: سیاست دیگر پیش روی ما نمایشگاههای خارج از کشور است؛ من در این بعد با دو بخش مهم یعنی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سفارتخانهها ارتباط بهتری خواهم گرفت و تلاش دارم در خارج از کشور برای حضور با این دو نهاد هماهنگ باشم.
وی بخش اعظم و مهم سخنانش را به نمایشگاه کتاب تهران تخصیص داد و با تاکید بر این مهم که در امر برپایی نمایشگاه کتاب تهران باید بازنگری شود، اضافه کرد: نمایشگاه کتاب تهران فربه شده و باید چابکتر شود، البته این به معنای نادیده گرفتن وظایف نیست.
* پیش نویس جدیدنمایشگاه کتاب تقدیم شورای سیاستگذاری شد
مدیرعامل موسسه نمایشگاههای خاطر نشان کرد: صرف نظر از اینکه ما پول داریم یا نه نیاز به بازنگری و چابکسازی نمایشگاه احساس میشود، مواردی وجود دارد که زاید است و باید حذف شود، ما در این زمینه پیشنویسی را آماده کردیم و از تمام تشکلهای نشر و مدیران حوزه ستادی مشورت گرفتیم، جمع نظرات به مصوبهای رسید که آن مصوبه تقدیم شورای سیاستگذاری شد.
* در پی کاهش هزینههای نمایشگاه کتاب هستیم
وی ادامه داد: به دنبال این هستیم که تا میتوانیم هزینهها را کاهش داده و به فعالیتها اضافه کنیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره حذف و ادغام کمیتههای نمایشگاه افزود: ما براساس مصوبه شورا مکلف شدیم روی مکان نمایشگاه کتاب تهران ارزیابی دوباره انجام دهیم. نهایتاً به مصلای تهران رسیدیم در این مدت زمان محدود با صنف مشورت گرفته و توانستیم به مصوبهای برای ادغام و حذف برخی کمیتههای نمایشگاه کتاب تهران برسیم. که با تصویب در شورای سیاستگذاری اعلام خواهد شد.
* افزایش تعداد اعضای هیات امنای موسسه در اساسنامه نیامده/ اساسنامه باید روزآمد شود
مدیرعامل موسسه نمایشگاه فرهنگی از روزآمدکردن اساسنامه موسسه مطبوعش خبر داد و گفت: تعداد اعضای هیئت امنای موسسه در سالهای اخیر افزایش پیدا کرده اما در اساسنامه نیامده است، همچنین آئیننامه معاملاتی ما نیاز به بازنگری دارد چرا که نوع نگاه و نوع معاملات تفاوت کرده است.
* مرزهای همپوشان با صنف مشخص شود/ پیش نویسی در این راستا نوشته شد/ در پی رفع نقصهای واسپاری هستیم
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه واسپاری به صنف در دوره مدیریتی شما در نمایشگاه کتاب تهران افزایش پیدا خواهد کرد یا خیر گفت: از نظر کارشناسی بنده، تقسیمبندی موجود به لحاظ واسپاری به صنف تقسیمبندی خوبی است، اما باید مرزهای هم پوشان را مشخص کنیم، پیشنویسی تهیه شد تلاش کردیم که این نکته را لحاظ کنیم و مرزهای تداخل را روشن و شفاف کنیم. برخی کمیتهها که متولی آنها صنف بود در هم ادغام شدند و البته برخی کمیتههای حاکمیتی نیز ادغام یا حذف شدند. تلاش ما بر این است که واسپاری صورت گرفته اگر دچار نقصهایی باشد برطرف شود و از پراکندهکاری جلوگیری کنیم.
* واسپاریها از طریق مزایده و مناقصههای شفاف انجام میشود
آشنا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از واگذاریها به صنف در امر نمایشگاه ناموفق بود آیا این مسئله و واگذاری در آن بخش استمرار خواهد داشت، افزود: شفافیت در امور سرلوحه فعالیتهای بنده خواهد بود، تلاش ما این است که در واگذاری مسئولیتها شفافیت کاری را رعایت کنیم. واسپاریها از طریق مزایده و مناقصههای شفاف انجام میشود. بنابراین مبنای واسپاریها همان مبنای گذشته خواهد بود و تنها تلاش میکنیم مرزبندیها را مشخص کنیم.
* در پی عدم انحراف در توزیع یارانه هستیم
مدیرعامل موسسه نمایشگاه فرهنگی ادامه داد: ما اکنون در حال بررسی این نکته هستیم که یارانهها را چگونه توزیع کنیم تا کمترین انحراف را داشته باشد. هم اکنون در معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تیمی به لحاظ فنی مشغول ارزیابی این موضوع هستند و من خود به شخصه اعلام میکنم در نمایشگاه کتاب تهران به عنوان قائم مقام نمایشگاه به هیچ فردی به شخصه بن کتاب نخواهم داد.
وی در پاسخ به اینکه برخی شنیدهها حاکی از ادغام کمیته بینالملل و کمتیه ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تهران دارد گفت: چنین چیزی صحت ندارد. مطمئن باشید بازنگری که انجام میشود کارشناسیشده تر از قبل از و نظر صنف در آن نیز دخیل است. تلاش ما بر این است که بلافاصله بعد از اتمام نمایشگاه سال آینده برپایی نمایشگاه بعدی را کلید بزنیم ما دبیرخانه دائمی نمایشگاهها را سالها است که داریم اما هر سال دقیقه ۹۰ کار انجام میشود.
* صرفه جویی به معنی کاهش فعالیتهای نمایشگاه کتاب نیست
آشنا در پاسخ به اینکه چه برنامهای برای کاهش تخلفات مالی که در سالهای اخیر نمایشگاه کتاب تهران بسیار شده است، دارید گفت: اگر در طول سال دبیرخانه فعال باشد، این آسیبها احصاء خواهد شد، تمام سعی من بر این است که هیچ ابهام مالی وجود نداشته باشد. بررسیها نشان میدهد که هر نفر از مدیران و کارکنان در نمایشگاه کتاب تهران ۴ میلیون تومان هزینه خواهند داشت. ما ۱۳۵۰ نفر دستاندرکار برپایی نمایشگاه در سال گذشته داشتیم که امسال تلاش میکنم که آن را به هزار نفر محدود کنم که هزینهها کاهش یابد. توجه داشته باشید که صرفه جویی به معنی کاهش فعالیتها نیست. بلکه ما از کمیتهها خواستیم تا که برنامه خود برای نمایشگاهها را به ما ارائه کنند علاوه بر آن به آنها برنامه نیز خواهیم داد تا به یک برنامه تلفیقی دست پیدا کنیم.
* رویکرد جدید موسسه برای حضور در نمایشگاههای خارج از کشور
وی در خصوص حضور در نمایشگاههای خارجی گفت: اگر شرایط شرایط مساعدی باشد حضور ایران در هر کشوری لازم است اما وقتی ما مجبور به انتخاب میشویم باید به معتبرترینها و جدیدترینها توجه داشته باشیم تلاش من بر این است که از حوزه تمدن سرزمینی غافل نشوم. ما باید با کشورهای اطراف مراودات بیشتری بگذاریم.
* حساب متمرکز نمایشگاه کتاب
مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی در پایان از تصمیمش برای به مزایده گذاشتن تبلیغات نمایشگاه تهران با یک حساب متمرکز خبر داد.