نشست «تشریح قوانین نمایشگاه کتاب تهران در بخش بینالملل» با حضور قادر آشنا؛ قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران، احد رضایی؛ مدیر کمیته ناشران خارجی، احمد شاکری؛ مدیر بخش بینالملل و نمایندگان ناشران خارجی در سالن زنده یاد علی عاشوری برگزار شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، قادر آشنا در این جلسه با تشریح تغییرات صورت گرفته در این دوره از نمایشگاه نسبت به سالهای پیش عنوان کرد: در برنامههای خود تلاش کردیم هزینهها را کاهش دهیم تا نمایشگاه را با هزینه کمتر اداره کنیم. در بخش بینالملل نیز در تلاش هستیم تا این بخش به صورت شایسته در نمایشگاه حضور داشته باشد و شان بینالمللی بودن نمایشگاه کتاب تهران رعایت شود.
وی با اشاره تخصیص ارز به کتابهای خارجی نیز گفت: در جلسات متعددی که در معاونت امورفرهنگی برگزار شد به یک جمعبندی نهایی رسیدیم و مقرر شد که کتابهای ۲۰۱۶ به این سو مشمول دریافت ارز شوند. درباره میزان نرخ ارز که بر اساس میزان ارز نیمایی محاسبه خواهد شد، در آینده نزدیک تصمیم قطعی گرفته خواهد شد.
آشنا درباره دغدغههای برخی از ناشران درباره نظارت و ارزیابی آثار در گمرک نمایشگاه نیز گفت: باید تلاش شود ارزیابی آثار قبل از ورود کتابها به نمایشگاه انجام شود تا از این طریق از جمعآوری کتابها در نمایشگاه که برخورد شایستهای نیست، اجتناب شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد: از تمامی ناشران فعال در بخش خارجی درخواست دارم تا پیشنهادات و نظرات خود را برای برگزاری هر چه بهتر نمایشگاه آتی در میان بگذارند تا با استفاده از فرصت بتوانیم برنامهریزیهای مناسبی در این بخش داشته باشیم.
در ادامه این مراسم، احد رضایی با اشاره به آغاز ثبتنام ناشران در سایت نمایشگاه کتاب تهران گفت: امسال انجمن ناشران خارجی کار ثبتنام را انجام خواهد داد. در بخش کتابهای لاتین امسال یک تغییری خواهیم داشت و آن این است که بر اساس یارانه تعلق گرفته به کتابها، دو بخش لاتین خواهیم داشت. بخش اول مربوط به کتابهای ۲۰۱۶ به این سو است و بخش دیگر مربوط به کتابهایی است که تاریخ انتشار آنها قبل از سال ۲۰۱۶ است. این تفکیکبندی در بخش بینالملل نمایشگاه انجام خواهد شد تا یک نظم و نظامی به کتابهای بخش بینالملل داده شود.
وی همچنین درباره نحوه نظارت بر آثار لاتین و عربی نیز گفت: فهرستی از آثاری که در چند سال اخیر اجازه ورود به نمایشگاه کتاب تهران را نداشتهاند، تهیه شده است که به ناشران ارسال خواهد شد تا ناشران قبل از ورود به نمایشگاه آثار خود را بازبینی کنند.
مدیر کمیته ناشران خارجی سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره اجاره غرفهها نیز گفت: با هماهنگیها و مذاکرات انجام شده با مدیران نمایشگاه قیمت غرفهها در بخش خارجی نمایشگاه سی و دوم به مانند سال گذشته خواهد بود.
در ادامه این نشست نمایندگان ناشران خارجی مشکلات خود مانند نحوه تخصیص ارز خرید کتاب، ارزشیابی آثار برای حضور در نمایشگاه، ترخیص بار و ثبتنام را مطرح کردند و به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.
سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ۴ تا ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ برگزار خواهد شد.