آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۱۶۰۶
اولین پژوهشکده استانی؛

آزمایشگاه انسان شناسی زیستی کشور در دانشگاه گیلان افتتاح شد

مراسم افتتاح اولین آزمایشگاه انسان شناسی زیستی کشور، همراه با بازدید از مرکز اسناد جنبش جنگل در پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم افتتاح اولین آزمایشگاه انسان شناسی زیستی کشور، همراه با بازدید از مرکز اسناد جنبش جنگل و مجموعه کتابخانه اهدایی دکتر استاد معین در پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان برگزار شد.
 
احمد رضی، رئیس دانشگاه گیلان در این مراسم ضمن تشکر از تلاش‌های پژوهشکده گیلان شناسی و حمایت مسئولان استان، بر اهمیت ارتباط بین دانشگاه و مدیران استانی و تداوم حمایت‌های صورت گرفته در زمینه گسترش فعالیت‌های پژوهشکده و توسعه آن تأکید کرد.

رئیس دانشگاه گیلان پژوهشکده گیلان شناسی را محلی برای گردهمایی نخبگان گیلان دانست و در ادامه مطرح کرد: دانشگاه ماموریت‌های ویژه‌ای در زمینه گسترش علم و توسعه محلی داشته و پرداختن به فرهنگ امری چند رشته‌ای و بین رشته‌ای است.

وی گفت: این پژوهشکده اولین پژوهشکده استانی زیر نظر وزارت علوم است که کلیه شاخص‌های علمی مورد نظر را داراست.

رضی خاطر نشان کرد: گسترش کمی و کیفی فعالیت پژوهشکده با اهمیت است و پژوهشکده جایگاهی مناسب برای ارتباط بین دانشگاه و نخبگان استانی و کشوری و علاقمندان در هر جای دنیا است.

جعفرزاده نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، افراد حاضر در این مراسم را شناسنامه گیلان خواند و گفت: با افتتاح آزمایشگاه انسان شناسی زیستی می‌توانیم دریابیم از کجا آمده ایم و این امر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

جعفرزاده تصریح کرد: اکنون در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی هستیم و لازم است نگاهی به عقب بیندازیم و ببینیم در ابتدای راه چه قول‌ها و وعده‌هایی داده بودیم و تا کجا بدان عمل نموده ایم و چه تغییراتی حاصل شده است.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در پایان آمادگی خود را جهت حمایت‌های بیشتر برای گسترش فعالیت‌های پژوهشکده اعلام کرد.

سید هاشم موسوی، رئیس پژوهشکده گیلان شناسی هم در این مراسم ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت‌های مرتبط با راه اندازی آزمایشگاه و نمایشگاه و آرشیو اسناد جنبش جنگل، به تشریح جایگاه ویژه پژوهشکده گیلان شناسی در ترویج و اعتلای فرهنگ گیلان زمین پرداخت وبیان داشت: گیلانیان همواره به بزرگان سرزمین خود ارج می‌نهند و خرسندیم که اینجا و در دانشگاه گیلان اولین پژوهشکده استان شناسی راه اندازی شده و امیدواریم که روز به روز گسترش بیشتری یابد.

سید هاشم موسوی در ادامه تاکید کرد: ما پرسنل پژوهشکده رؤیایمان را که توجه به فرهنگ کهن گیلان است همواره با خود حمل می‌کنیم.
 
رئیس پژوهشکده گیلان شناسی برگزاری نشست‌های تخصصی و نکوداشت مفاخر فرهنگی و علمی گیلان را یکی از کار‌های ماندگار پژوهشکده برشمرد و اظهار امیدواری کرد که در آینده مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه تخصصی گیلان طی پویشی فراگیر در پژوهشکده راه اندازی شود.

وی ضمن سپاس از اعتماد خانواده استاد محمدمعین به خصوص دختر فرهیخته ایشان از جانمایی کتابخانه اهدایی معین در پژوهشکده خبر داددر ادامه کیوان محمدی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان اظهار کرد: خوشحالم که علی رغم تلاش‌های اولیه دانشگاه تهران، این افتخار نصیب گیلان شد که اولین آزمایشگاه انسان شناسی زیستی کشور، در این مکان افتتاح گردد.
 
موسوی با تأکید بر ضرورت تعامل و ارتباط بین رشته‌های مختلف گفت: انسان شناسی میدانی است که همه علوم، داشته‌های خود را در آن گرد می‌آورند و در این میدان به شناخت انسان می‌پردازند؛ بدون در اختیار داشتن دستاورد‌های سایر علوم، انسان شناسی نمی‌تواند رسالت خود را به انجام رساند.

محمدی با اشاره به نمایشگاه و آرشیو اسناد نهضت جنگل افزود: ما اکنون در آرشیو نهضت جنگل ۲۰ هزار سند در اختیار داریم که منبع بسیار مناسبی برای پژوهشگران و سندپژوهان و دانشجویان برای تحقیقات گسترده‌تر و شناخت زوایای پنهان این نهضت است.

رضا اقدامی عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان و مسئول آزمایشگاه انسان شناسی زیستی گفت: راه اندازی این آزمایشگاه از سال ۹۳ شروع و اکنون به صورت رسمی افتتاح می‌شود. اهداف این آزمایشگاه در زمینه استخوان شناسی، تعیین جنسیت به صورت کمی و کیفی، تخمین سن، قد و قامت اسکلت، در زمینه آنتروپومتری، اندازه گیری ابعاد بدن انسان و هدف نهایی آن ترسیم اطلسی از آناتومی مردم گیلان است.

ولی جهانی، معاون اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان در این مراسم گفت: در سال۹۳ و درکاوش‌های باستان شناسی در منطقه‌ی لیارسنگ بن املش، بیش از یکصد اسکلت متعلق به دوره‌ی ساسانی و اشکانی یافت شد، که بخشی از آن جهت مطالعه و مستند سازی به آزمایشگاه منتقل شد.

ولی جهانی تاکید کرد: این اداره کل آمادگی دارد در صورت در نظر گرفتن حقوق معنوی میراث فرهنگی کلیه‌ی اسکلت‌های مکشوفه در مناطق مختلف استان گیلان که توسط سرپرستان هیات‌ها کاوش شده و در موزه‌ی رشت و سایر پایگاه‌های میراث در مناطق مختلف نگهداری می‌شود به آزمایشگاه انسان شناسی زیستی انتقال دهد.

عباس پناهی، عضو هیأت علمی پژوهشکده گیلان شناسی هم در این مراسم با اشاره به آرشیو اسناد نهضت جنگل گفت: اهمیت جنبش جنگل در تاریخ معاصر ایران و همچنین تاثیر آن بر تحولات سیاسی، فکری و فرهنگی گیلان موجب شده تا با حمایت ریاست محترم سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان در سال ۱۳۹۶ قراردادی تحت عنوان ایجاد آرشیو جنبش جنگل با دانشگاه گیلان به منظور تاسیس بخش آرشیو جنبش جنگل منعقد گردد.

عباس پناهی در ادامه افزود: مراکز آرشیوی اسناد در دو حوزه داخلی و خارجی شناسایی شدند. سپس برای تهیه اسناد این مجموعه‌ها پس از مکاتبات متعدد و صرف وقت جهت مطالعه و انتخاب اسناد جنبش جنگل و جمع آوری و به صورت مجموعه آرشیوی گردآوری شد.

لازم به ذکر است، در پایان مراسم، مهران اشراقی، مجموعه دار تمبر و اسناد و اشیاء مردم شناسی، از سندی متعلق به کاظم مژدهی معروف به معتمد همایون رونمایی کرد که در دهه ۷۰ از یکی از بستگان وی در فرانسه خریداری کرده بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار