کد خبر:۷۴۲۹۰۲
مهدی‌زاده فرساد:

ایجاد «شهر‌های انرژی» حرکتی در مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است

دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی معاونت علمی بر ضرورت ایجاد شهر‌های انرژی در جهت حرکت به سمت توسعه اقتصاد دانش بنیان تاکید کرد.
ایجاد «شهر‌های انرژی» حرکتی در مسیر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، کامبیز مهدی زاده فرساد دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی معاونت علمی در نشست تخصصی شبکه توسعه فناوری نفت و گاز استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: امروز برخی از کشور‌های همسایه توسعه شهر‌های انرژی را در دستور کار خود قرار داده اند و ما نیز باید در برنامه‌های خود از اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنیم.

وی در ادامه گفت: امروز دیگر ملاک توسعه یافتگی کشور‌ها تعداد دودکش‌های کارخانجات نیست بلکه توسعه فناوری ملاک است و باید بتوانیم با تکیه بر فناوری‌های روز دنیا در راستای ایجاد اکوسیستم فناوری در کشور قدم برداریم.

مهدی زاده از تشکیل چهار معاونت تخصصی در زیرمجموعه ستاد توسعه فناوری‌های انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: با تشکیل این چهار معاونت تلاش کرده‌ایم تا با برنامه ریزی دقیق زمان رسیدگی و بررسی طرح‌های فناورانه را به ۱۰ روز کاهش دهیم.

وی با اشاره به ایجاد مراکز فناوری در سطح کشور، فعالیت این مراکز را از برنامه‌های شاخص فناوری دولت دانست و افزود: امروز باید بپذیریم که در بحث استارتاپ‌ها چهره کشور تغییر یافته است.

دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به حمایت‌های این ستاد از طرح‌های نوآورانه در راستای هدف گذاری‌های کلی این مجموعه گفت: اعطای کمک‌های بلاعوض، وام‌های کم بهره و معرفی به صندوق‌های مرتبط در کنار دیگر اقداماتی است که این ستاد در راستای حمایت از فعالان این عرصه عملیاتی کرده است.

مهدی زاده ادامه داد: در برنامه‌های جدید با شناسایی کارخانه‌های متروکه تلاش کردیم تا با بازسازی نسبی امکانات موجود کارخانه‌های نوآوری را ایجاد کنیم و در همین راستا چند نمونه از این اقدامات عملیاتی شده است.

مشاور معاون علمی فناوری ریاست جمهوری استفاده از توان جوانان و متخصصین دانشگاهی در بدنه‌های اجرایی کشور را ضروری دانست و گفت: امروز برای فائق آمدن بر مشکلات باید به سمت جانشین پروری حرکت و از پتانسیل جوانان به نحو شایسته‌ای استفاده کنیم.

وی افزود: ۳۳ میلیون نفر از جمعیت کشور در بازه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال قرار دارد و ما باید بتوانیم از این فرصت به نحو شایسته‌ای استفاده کنیم.

در ادامه حضور دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی در تبریز، وی از شرکت دانش بنیان صبح پارلار و شرکت پمپ و توربین بازدید کرد.

وی در ادامه این بازدید‌ها در جریان آخرین اقدامات صورت گرفته در مجموعه‌های فوق قرار گرفتند.

حمایت از استارتاپ‌ها و فعالیت نخبگان
دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، همچنین در جمع جوانان و صاحبان صنایع استان آذربایجان شرقی بر کاربردی شدن دانش فنی، علوم، فناوری‌ها و تمرکز سرمایه گذاری بر این حوزه نیز تاکید کرد.

مهدی زاده با اشاره بر ضرورت توجه به تولید محصول در کنار تولید علم اظهار کرد: نباید سرمایه گذاری‌های ما تنها در مطالعات خلاصه شود از این رو کاربردی کردن علوم باید به جد مورد توجه قرار گیرد.

وی یادآور شد: خوشبختانه پتانسیل‌های خوبی در بحث دانش فنی در استان آذربایجان شرقی وجود دارد و در کنار مسائل فنی نگاه مثبت و آکادمیک استاندار آذربایجان شرقی قابل تقدیر است.

مهدی زاده با اشاره به حمایت‌های ویژه معاونت علمی از شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپی گفت: در کنار تمام حمایت‌های مالی و معنوی رویداد‌های حوزه انرژی به صورت ویژه مورد حمایت قرار می‌گیرد.

وی همچنین اظهار کرد: برگزاری استارتاپ‌ها و حمایت از ادامه فعالیت نخبگان جوان در این بخش در ستاد توسعه فناوری انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد تاکید است و از این قبیل فعالیت‌ها حمایت می‌کنیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر همراهی همه اقشار در اداره جامعه خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا حصار‌ها بین مردم و مسولان برداشته شود و نگاه بالا به پایین حاکم در سیستم دولتی را کنار بگذاریم.

وی با تاکید بر اینکه باید دفاتر مدیران و مسئولان به روی جوانان باز باشد گفت:: نباید دیدن مدیران برای جوانان سخت باشد، ما انقلاب کردیم تا اشرافی گری را از بین ببریم و در دل مردم باشیم.

مهدی زاده با تاکید بر اینکه نباید حمایت از جوانان تنها در صحبت خلاصه شود گفت: ما باید شاهد حمایت‌های عملی از جوانان باشین و استفاده از جوانان تنها در دوره‌های انتخاباتی خلاصه نشود.

همچنین در حاشیه این نشست تعدادی از جوانان و فعالان بخش‌های مختلف صنعتی به طرح موضوعاتی از قبیل: ضرورت حمایت قاطع از فعالیت‌های جدید، حل بروکراسی‌های اداری در فعالیت‌های جدید و سرمایه گذاری در بحث‌های فرهنگی موضوعات مرتبط با انرژی‌های نو تاکید کردند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار