به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کنکور سراسری سال ۹۸ در روزهای ۱۳ و ۱۴ تیرماه ۹۸ برگزار میشود و این در حالی است که کش و قوسها برای حذف کنکور به جایی رسید که ۸۵ درصد پذیرش دانشگاهها از طریق سوابق تحصیلی صورت میگیرد اما همچنان داوطلبان ورود به دانشگاهها برای ۱۵ درصد باقیمانده رقابت میکنند و حضور در این رقابت حساس نیاز به تلاش و برنامهریزی دارد.
برخی از داوطلبان که طبق روال پیش رفتهاند و از چند ماه پیش مرور درسها را شروع کردهاند، اما بعضی دیگر از حالا که ۴ ماه مانده به کنکور قصد آغاز درس خواندن دارند.
به عقیده کارشناسان، این داوطلبان ابتدا باید خود را باور کنند و مطمئن باشند که در همین زمان هم میتوانند به موفقیت برسند.
ممکن نیست هیچ دانش آموزی در مقطع پیش دانشگاهی وجود داشته باشد که ذهنش به طور کلی از اطلاعات درسی خالی باشد. با توجه به این که یک دانش آموز سال پیش دانشگاهی، 11 سال تحصیل کرده و درس خوانده است، به هیچ وجه نباید با خودش فکرکند که هیچ درسی را به خوبی فرا نگرفته است. نکته ای که در این جا خیلی مهم به نظر می رسد این است که بعضی دانش آموزان باور ندارند که ذهن شان خالی از مطالب مفید و حتی کافی در درس خاصی نیست. چنین دانش آموزانی باید در اولین قدم باور کنند که ذهن شان خالی نیست و اطلاعات زیادی دارند. باورهای منفی مانع پیشرفت می شود و نباید به خودشان القا کنند که زمان بسیار کم و درس های بسیاری مانده است.
تست زدن درس های پیش دانشگاهی
با توجه به این که درس های پیش دانشگاهی یک تمام شده است و دانش آموزان درس های پیش دانشگاهی یک را فرا گرفته اند، بهتر است یک هفته به خودشان فرصت بدهند و فقط تست های درس های پیش دانشگاهی یک را بزنند. با این کار مشکلات درسی ترم یک برای آن ها حل خواهد شد و می توانند ترم 2 را هم با کلاس پیش بروند. یعنی در همین ترم هم درس های پیش دانشگاهی 2 را بخوانند و هم تست های مرتبط با آن را بزنند.
دروس طلایی را با دقت بیشتری بخوانید
درس های پایه هم از اهمیت و ضریب بالایی در کنکور برخوردار هستند و باید از بعضی از آن ها به عنوان درس های طلایی نام برد. برای خواندن درس های پایه، بهتر است داوطلبان آن ها را بر اساس ضریب شان در کنکور بخوانند. وقتی به دانش آموزان گفته می شود که درس های شان را بر اساس ضریب بخوانند یعنی الزاما دلیلی ندارد که همه کتاب های دبیرستان را کامل بخوانند و می توانند فقط کتاب هایی را که از اهمیت بیشتری برخوردارند با دقت و چندین بار مطالعه کنند. داوطلبان باید مطالبی که در کنکور اهمیت خیلی بیشتری دارد و فصل هایی را که تعداد تست های بیشتری از آن ها در کنکور می آید بیشتر و با دقت تر مطالعه کنند. البته دانش آموزان نباید هیچ کتابی را کلاً کنار بگذارند. یعنی نگویند مثلا من فلان کتاب را به هیچ وجه نمی خوانم و کنار می گذارم. تنها اجازه ای که این دانش آموزان دارند این است که بعضی فصل های بعضی کتاب های خاص را حذف و آن ها را تا حد امکان کمتر یا اصلا نخوانند. بهتر است این فصل ها قسمت هایی از کتاب باشد که در کنکورهای قبل تعداد تست های کمتری از آن ها آمده است.
زمان برای خودتان ذخیره کنید
اگر دانش آموزی فکر می کند در درسی خیلی ضعیف است و آن درس در رشته او از اهمیت بالایی برخوردار است، باید در این زمان باقی مانده با کمک معلم هایش و تلاش خودش این ضعف را برطرف کند. در این زمان باقی مانده تا کنکور، ذخیره زمان بسیار مهم است؛ ذخیره زمان یعنی این که یک دانش آموز حجم محدود از درس ها را در زمان کمتری بخواند که به همین دلیل توصیه می شود که برای درس خواندن از معلم یا دوستان موفق ترش کمک بگیرد تا زمان کمتری برای یادگیری از او گرفته شود.
زمان های مرده را با مرور زنده کنید
مرور برگه های خلاصه برداری شده که داوطلب از درس هایی که خوانده، برداشته است هم کمک زیادی به فرد می کند.
داوطلبان می توانند از این برگه ها در زمان هایی که تلف می شود مانند وقتی که در مترو یا اتوبوس هستند برای مرور درس هایی که خوانده اند، استفاده کنند تا از زمان های باقی مانده تا کنکور بهترین استفاده را کرده باشند.