امیرحسین قاضیزاده هاشمی، عضو هئیت رئیسه مجلس مهمان ویژه اردوی جهادی دانشجویان علوم پزشکی مشهد بود که برای خدمت به حاشیه شهر مشهد رفت.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- امید ملایی؛ چند سالی است که اردوهای جهادی راهاندازی شده است و تعداد زیادی از دانشجویان در قالب این اردوها در سازندگی و خدمت به محرومین کشور در مناطق محروم با فعالیتهای گوناگون خود مشارکت میکنند؛ اردوهای جهادی علاوه بر اینکه بستر مناسبی است برای خدمت رسانی به مردم که قطعا موثر هم میتواند باشد، فضای خوبی است برای ارتباط و پیوند با مردم، که دانشجویان از این موضوع حداکثر استفاده را میکنند.
البته چند وقتی است که طعم خوش و شیرین اردوی جهادی زیر دهان دانشجویان آمده و همین مسئله باعث شده است که دیگر اردوهای جهادی محدود به تابستان یا ایام عید نباشد و دانشجویان از کوچکترین فرصتی برای خدمت به مردم استفاده میکنند، تنور اردوهای جهادی کوتاه مدت در طول ایام سال در شهرهایی که مناطق حاشیه نشین دارند داغ داغ است، مشهد هم یکی از شهرهایی است که بیشترین حاشیه نشین را دارد و همین مسئله باعث شده است که دانشجویان دل به دریا بزنند و کول بار سفر را ببندند و به برای خدمت به مردم به حاشیه شهر بروند.
دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قالب گروه جهادی صراط الحمید هم بین دو ترم تحصیلی و پس از ایام امتحانات خود، سه روز برای خدمت به محرومین حاشیه شهر مشهد به این مناطق رفتند تا درد مردم را به صورت مستقیم جویا شوند و به خدمنت رسانی در حوزه بهداشت و درمان در این مناطق بپردازند.
اردوی جهادی دانشجویان را از پیلهی خود خارج میکند
رضوانه بهنام فر دانشجوی ترم ده دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مسئولین خواهران اردو جهادی صراط الحمید که در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، میگوید: اردوی ما به مدت سه روز برگزار میشود که هر روز از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۶ بعد از ظهر به مردم خدمت میکنیم.
بهنام فر در خصوص بخشهای مختلف خدمت رسانی گروه صراط الحمید توضیح میدهد و میگوید: مال در این اردو در بخشهای مختلف بهداشتی و درمانی به خدمت رسانی میپردازیم؛ دندان پزشکی، پرستاری، مامایی، تزریقات، گفتار درمانی، بینایی سنجی، پزشکی عمومی و مهد کودک و فرهنگی از بخشهایی است که ما در این اردو در خدمت مردم هستیم.
مسئولین خواهران اردو جهادی صراط الحمید میافزاید: باتوجه به اینکه حدود یک سوم جمعیت شهر مشهد را حاشیه شهر تشکیل میدهند و تعداد جمعیت در این قسمتها بسیار زیاد است؛ به شدت نیاز بهداشتی و درمانی در این مناطق احساس میشود و عملا اردوهای جهادی فقط میتواند به عنوان یک مسکن باشد چرا که بسیار بیشتر این مناطق نیاز به خدمت رسانی دارند.
وی بیان میکند: متاسفانه ما این بار که در منطقه حاشیه شهر حضور پیدا کردیم و با مردم صحبت کردیم متوجه شدیم که وضعیت معیشتی مردم بسیار تحت فشار است، به شکلی که تعدادی از دانشجویان که با مردم صحبت میکردند متوجه شده بودند که مدت هاست که برخی از مردم فقط نان میخورند و از میوه و شیر و حتی گوشت در غذای شان خبری نیست و اکثرا دچار سو تغذیه هستند که این موضوع واقعا فاجعه بزرگی است.
بهنام فر اظهار میکند: فضای این اردوها بسیار بر روی دانشجویان تاثیر میگذارد، عموما شاهد این هستیم که دانشجویان در این اردوها منقلب میشوند و عملا از پیلهی خود خارج میشوند، چرا که متوجه میشوند در همین شهری که در حال تحصیل هستند و امکانات تقریبا خوبی را دارند هستند افرادی که در شرایط مناسبی زندگی نمیکنند و همین مسئله باعث میشود که دید دانشجویان بازتر شود.
مسئولین خواهران اردو جهادی صراط الحمید در پایان میگوید: برای من حضور در اردوی جهادی یک دغدغهی شخصی است و عملا من حضور در اردوی جهادی را یک وظیفه برای خودم میدانم و خدمت به محرومین من را آرام میکند.
صراط الحمید یک مهمان ویژه داشت!
اردوجهادی علاوه بر اینکه خدمت به محرومین باشد خدمت به نفس خود انسان است که با حضور در بین مردم و محرومین درک درستی از زندگی مردم پیدا میکند و قطعا روحش پالیش میشود، دانشجویان از فرصت اردوی جهادی استفاده میکنند تا به خودشناسی برسند، اما این خودشناسی و ارتباط مستقیم با مردم صرفا ویژه دانشجویان نیست؛ مسئولین هم اگر حاضر باشند که از صندلی خود دل بکنند و راهی این مناطق محروم شوند قطعا میتوانند بهتر و موثرتر به مردم خدمت کنند؛ اردوجهادی صراط الحمید یک مهمان ویژه دارد، امیر حسین قاضی زاده هاشمی عضو هئیت رئیس مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم مشهد خود را به دانشجویان میرساند و در اردوی جهادی دانشجویان شرکت میکند؛ قاضی زاده هاشمی دکترای گوش و حلق و بینی دارد و بدون اینکه خود را معرفی کند به ویزیت مردم میپردازد.
اردوی جهادی نگاه دانشجویان را به مسائل مختلف واقعی تر میکند
سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه مجلس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: مسئولین باید در بین مردم باشند، بنده این شانس را داشتم که، چون پزشک هستم توانستم در اردوی جهادی دانشجویان علوم پزشکی مشهد حاضر شوم و از این بستر برای خدمت به مردم استفاده کنم.
قاضی زاده هاشمی ادامه میدهد: دانشجویان سفرهای را برای ثواب باز کردند و ما امروز در جمع دانشجویان حاضر شدیم که از این ثواب بهره ببریم.
عضو هیئت رئیسه مجلس بیان میکند: پوشش خدمات بهداشت و درمان متوازن نیست و محلهای حاشیه شهر به علت دوری از بیمارستانهای سطح شهر مشهد، مردم را دچار مشکل میکند؛ اردوی جهادی در وهلهی اول این فاصله را کم میکند و خدمت رسانی را در محل انجام میدهد؛ نکته دوم بحث فقر سواد سلامت است که دانشجویان میتوانند با حضور خود در این محلها مشکلات مردم را بررسی کنند، خیلی از مشکلات پزشکی مردم بر میگردد به سالها قبل که باید این مسائل پیگیری میشده، اما به علت بی اطلاعی کاملا به این مسائل بی توجهی شده است و نکته سوم هم بحث اقتصادی است که دانشجویان به صورت رایگان به مردم خدمت رسانی میکنند.
وی در پایان میگوید: اردوهای جهادی علاوه بر خدمت به مردم باعث رشد و پرورش خود دانشجویان میشود و نگاه دانشجویان را به مسائل واقعی میکند و این موضوع بسیار ارزشمند است.