معاون وزیر تعاون با اشاره به اینکه بر اساس قانون باید ۳۰ درصد از درآمد واگذاریها در اختیار بخش تعاون قرار گیرد، یادآور شد: از سال ۸۸ تاکنون این عدد جمع شده و پرداخت نشده است و رقم آن به ۱۷ هزار میلیارد تومان میرسد، اما تاکنون کسی آن را طلب نکرده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد جعفر کبیری معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عصر دیروز در نشست کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران گفت: بخش تعاون ظرفیتهای زیادی دارد و میتواند در دریافت مطالبات به ما کمک کند.
وی اشاره به بند ۲۹ اصل ۴۴ اظهار داشت: در این بند آمده است که ۳۰ درصد از درآمد واگذاریها در اختیار بخش تعاون قرار گیرد که از سال ۸۸ تاکنون این عدد جمع شده و پرداخت نشده است و رقم آن به ۱۷ هزار میلیارد تومان میرسد، اما تاکنون کسی آن را طلب نکرده است.
کبیری با اشاره به اینکه هر سال عددی در بودجه قرار میگیرد، اما پرداخت نمیشود، تصریح کرد: معاونت امور تعاون در حد توان خود، آن را پیگیری کرده است. در حالی که برخی ردیفها تا ۷۰ درصد در بودجه افزایش داشته اند و مذاکرات تعیین بودجه را از فروردین سال ۹۷ شروع کرده اند، بخش تعاون با ادعای ۹۴ هزار تعاونی فعال برای دریافت مطالبات خود هیچ اقدامی نکرده است.
وی اضافه کرد: کارگروه ویژهای برای بخش تعاون ایجاد شده است و ما در بحث واگذاریها با شستا مذاکره کردیم تا برخی از بخشها را به تعاونیها واگذار کند. با بانک توسعه تعاون هم مذاکره کردیم تا تامین مالی تعاونیهایی را که مشکل دارند برعهده بگیرد.
معاون وزیر تعاون توسعه بخش تعاون را نیازمند همکاری دوجانبه وزات تعاون و بخش تعاون دانست و تاکید کرد: باید شرایط کشور را با یک نگاه جامع دنبال کنیم تا به یک همصدایی برسیم.
کبیری درخصوص بازار و برند تصریح کرد: رویکرد ما این است که اگر توانستیم تسهیلاتی را برای بخش تعاون جمع کنیم، به صورت فردی نباشد و تولیدکننده بداند براساس تداوم بازار چه چیزی را تولید کند که در این خصوص تسهیل گر باید برای توسعه به تولیدکننده آموزش دهد. در این زمینه وزارت تعاون در حال انجام اقدامات لازم برای تامین منابع است.
وی افزود: در بحث تخفیف ارز مواد اولیه در حال مذاکره هستیم. شرکتهای خصوصی هم در این زمینه مشکل دارند. برخی از اتحادیهها که مدعی واردات دام زنده با قیمت پنجاه هزار تومان هستند، ما از طرح آنها استقبال میکنیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه لیست کالاهای صادراتی برای تعاونیهای مرزنشین به ۴۸ کالا افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: تعرفهها به اندازه قبل است و باعث رونق کسب و کار آنها خواهد شد. ما معافیت تعرفه واردات کالاها را برای بخشهای مرزنشین داشتیم که به تازگی به تصویب دولت رسیده است و میتوان از آن به عنوان یک هدیه از طرف دولت به تعاونیهای مرزنشین تعبیر کرد.