به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از نود اقتصادی، انتشار اسامی مدیران عامل و اعضای هئیت مدیره شرکتهای زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مانند تابیدن نوری بر تاریکخانهای بود که سالهاست از آن به عنوان "حیات خلوت" سیاسیون، صاحب منصبان و وابستگان آنها یاد میشد، عنوانی که انتشار این اسامی مشخص کرد چندان هم بی راه نیست.
بعد از افشای کوچ دسته جمعی مدیران از سایپا به زیرمجموعه های شستا، شاهد کوچِ گروهی برخی مدیران سابق شرکت مهندسین مشاور موننکو ایران به زیر مجموعه های هلدینگ انرژی وابسته به مپنا هستیم.
رمز گشایی علت این کوچ دسته جمعی سخت نیست اگر بدانیم محمود مخدومی مدیرعامل کنونی هلدینگ تاپیکو ، پیش از این سکان هدایت هلدینگ انرژی شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی را برعهده داشت. او دانش آموخته برق است و سابقه معاونت در موننکو را دارد.
برخی اسامی زیر نمونه ای از مدیران هستند.
1-"ضیا الدین خواجه کریم الدینی" با 70 سال سن ، از کارشناسان شرکت موننکو اکنون عضو هیئت مدیره افق تامین آب شیرین است.
2- "محمد علی شکراللهی" مدیرعامل سابق موننکو با 69 سال سن در حال حاضر عضو هیئت مدیره شرکت مدیریت توسعه انرژی تامین است.
3- "پویا انصاری مهر" که زمانی مدیر برنامه ریزی و سیستم شرکت موننکو بود در حال حاضر عضو هیئت مدیره افق تامین انرژی پارس است.
4- "عباس رسائی نیا" مدیر گروه تخصصی و ابزار دقیق موننکو در حال حاضر مدیرعامل و عضو هیئت مدیره افق تامین انرژی پارس است.
5- "حسن سیاهکلی" مدیر سابق مرکز مطالعات سیستم و انرژی موننکو در حال حاضر عضو هیئت مدیره نیرو اتیه صبا است.
مدتی است انتشار اسامی مدیران عامل و اعضای هئیت مدیره شرکتهای زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اتفاق ویژه ای جلوه داده می شود. این نحوه نمایش از اصحاب رسانه جای تامل دارد.
تعداد زیادی از شرکتهای زیر مجموعه شستا، بورسی هستند. تمام اطلاعات مالی و مدیریتی شرکتهای بورسی در
codal.ir
درج می گردد و اگر خلاف این باشد، بورس زیر سوال می رود. پس بسیار بیشتر از اسامی که در هفته های اخیر عنوان برخی از خبر ها شده از قبل در دسترس عموم بوده است.
کلیه شرکتها موظفند مواردی مانند تغییر هیئت مدیره را پس از طی مراحل مربوطه در ثبت شرکتها حداقل در روزنامه رسمی آگهی نمایند. این آگهی ها عینا در مورد قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی هم انجام می شود. لذا دسترسی به اسامی اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل کلیه شرکتها از جمله شرکتهای غیر بورسی، حداقل از طریق روزنامه رسمی برای همه مقدور است.
اصحاب رسانه قادرند از اندک روزنه ای اطلاعات را بیرون بکشند، همانگونه که در خبر فوق عناوین مدیریتی گذشته افرادی را استخراج کرده و ارائه نموده اند.
به نظر شما جو موجود در مطبوعات و خبرگزاری ها راجع به انتشار اسامی مدیران شستا، به نفع کیست؟؟
راجع به خبر "کوچ دسته جمعی پیرمردهای مپنا به شستا!" لازم است توجه شود که مپنا یک نمونه موفق در مدیریت و صنعت ایران است و در حوزه های مختلف برق، نفت و گاز، ریلی، آب و ... ورود پیدا کرده است. اگر مجموعه ای مدیرانی را از مپنا جذب نماید، می تواند به جذب صاحبان تجربه از مجموعه موفق مپنا، مباهات کند. در متن خبر فوق جذب عمده این افراد در موضوع آب و انرژی، مرتبط با تجارب آنها در مپنا و زیر مجموعه های مپنا می باشد. لذا این جذب را نمی توان ایراد تلقی کرد.
همچنین در متن خبر فقط به سن 70 و 69 دو نفر اشاره شده است. این سن مانعی در انجام وظیفه بعنوان هیئت مدیره بخصوص غیر موظف نیست. خوانندگان محترم از مراجع فوق و فهرستهایی که اخیرا منتشر شده، می توانند سن چهار نفر دیگر که اسامی آنها در خبر فوق دیده می شود را استخراج نمایند. اگر سن این چهار نفر هم در محدوده پیرمرد ها بود حتما درج آن به قوت خبر کمک می کرد. به خوانندگان محترم پیشنهاد می شود جهت افزایش سواد رسانه ای بصورت آزمایشی سن برخی از این افراد را استخراج نمایند.