رئیس صندوق بینالمللی پول با بیان اینکه مسائل سیاسی اقتصاد جهان را به خطر انداخته است، گفت: کشورهای پیشرفته در پیشانی این خطر هستند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کریستین لاگارد رئیس صندوق بینالمللی پول اعلام کرد اقتصاد جهانی بسیار کندتر از حد انتظار پیش میرود و خطرات و ریسکهایی برای اقتصاد جهانی وجود دارد که اغلب به بحثهای سیاسی مربوط میشود.
افزایش تعرفهها و سیاستهای نامشخص تجاری در آینده و همچنین پایین آوردن سرمایههای فدرال رزرو و نوسان بالا در بازار شرایط اقتصاد جهانی را در خطرجدی قرار داده که به ویژه در کشورهای پیشرفته این مسئله بیشتر است.
لاگارد گفت: این بدان معنی نیست که رکود اقتصاد جهانی در گوشهای به انتظار نشسته و هر لحظه امکان وقوع دارد، اما با توجه به ناامنی اقتصادی و تنشهای ژئوپلیتیکی چشمانداز ناامیدکنندهای از اقتصاد جهان در طولانیمدت وجود دارد که میتوان چنین پیامی را برای تصمیمگیران سیاسی جهان اعلام کرد: «آسیبپذیری در اقتصادشان وجود داد و برای این احتمال که رشد اقتصادی آنها کند شود آماده باشند.»
در اکثر کشورها رشد اقتصادی هنوز وجود دارد، اما اقتصاد آنها باید بیشتر مقاومتی، مشارکتی و فراگیر باشد. مفهوم مقاومتی بودن این است که دولتها از بدهیهای زیاد باید پرهیز کنند چرا که این بدهیها باعث میشود که برای مقابله با کاهش رشد اقتصادی در آینده هزینه بیشتری کنند.
در کنار اینها باید سیاست مالی هم اعمال شود و برنامههای تنظیم نرخ بهره باید طوری باشد که بتواند شوکهای اقتصادی را ببلعد همچنین باید اصلاحات اقتصادی انجام شود و این مسأله بیشتر در زیرساختهای اقتصادی بسیار مهم است.