کد خبر:۷۴۸۲۹۵
به ميزباني آستان قدس رضوي؛

دومين همايش «هنر و معماری اعتاب مقدسه در دوران معاصر»در مشهد مقدس برگزار مي‌شود

نشست خبری «دومین همایش هنر و معماری اعتاب مقدسه در دوران معاصر» امروز با حضور دکتر اکبر زرگر و دکتر حسن بلخاری در دفتر مرکزی آستان قدس رضوی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو،حسن بلخاری دبیر علمی بخش هنر و آرایه‌های معماری، در خصوص این همایش گفت: هدف اصلی ما از این همایش، کسب اطلاعات جامعی از مطالعات یکصد سال گذشته در اعتاب مقدس شیعی است.

وی افزود: تحلیل و ترویج معماری و هنر اعتاب مقدسه رویکرد اصلی برگزاری این همایش است و در نظر داریم تا به واسطه دستاوردهای همایش پیشین و این همایش و به کمک استاد‌کاران هنرهای سنتی و نظریه‌پردازان، مطالعات و تجربیات پنج دهه اخیر در اعتاب مقدسه شیعی را جمع‌آوری کرده و طی بررسی و تحلیلی کامل، فرم‌ها و سازه‌هایی که در حوزه هنرهای سنتی و متناسب با مبانی معنایی هنر و معماری در تمدن اسلامی است را گردآوری کنیم.

بلخاری ادامه داد: برای گردآوری و تحلیلاین فرم ها از استادان و مشاورانی که در اماکن مقدسه ایران و عراق حضور دارند دعوت کرده تا مجموع تجربیات و مطالعات آن ها را نیز گردآوری و مستند کنیم.

بلخاری خاطرنشان کرد: هدف از گردآوری این مطالعات و دستآوردها در حوزه هنر و معماری اعتاب مقدسه، تشکیل مکتب هنر و معماری شیعی و اسلامی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: آستان قدس رضوی نسبت به سایر اعتاب مقدسه از نظر هنر و معماری اصیل اسلامی و شیعی، دارای قدمت و عظمت بیشتری است به گونه‌ای که  حرم مطهر رضوی قطب هنر و معماری عتبات است.

در ادامه نشست، دکتر اکبر زرگر دبیر کمیته علمی بخش معماری و شهرسازی همایش بیان کرد: به دنبال آن هستیم تا دست اندرکاران این عرصه دور هم جمع شده، تجربیات خود را در میان گذاشته تا نقاط ضعف و قوت کارهایشان را تحلیل کنند.

 اکبری افزود: در همایش امسال طراحان، مهندسان و معماران گزارش پروژه های خود را در آستان قدس رضوی، طرح توسعه حرم حضرت امیر المومنین(ع)، حرمین جوادین(ع)، حرم حضرت سیدالشهدا(ع)، حرم حضرت عبدالعظیم و حرم حضرت شاهچراغ ارائه دهند؛ البته به طراحان معماری حرم حضرت معصومه(س) دسترسی پیدا  نکردیم.

دبیر کمیته علمی بخش معماری و شهرسازی در خصوص مهمانان ای همایش گفت: مدیر پژوهش معماری روستایی دانشگاه شهید بهشتی، اساتيد دانشگاه‌ها، مهندسان و مشاوران، استادکاران و هنرمندان سنتي که تجربه کار در معماري اسلامي را دارند و همچنین دانشجویان دانشکده‌های هنر و معماری از ميهمانان اين همايش هستند و تلاش کردیم تا همانند سال گذشته مسئولان اعتاب مقدسه عراق هم در اين همايش حضور داشته باشند.

گفتنی است، این همایش چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری، هشتم و نهم اسفندماه به میزبانی آستان قدس رضوی در مشهد مقدس و در تالار همایش‌های بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی برگزار می‌شود

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار