برخی از کتابهایی را که درباره حضرت فاطمه زهرا (س) نوشته شدند، در اینجا معرفی کرده ایم.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کتابهای متعددی درباره بزرگ بانوی اسلام نوشته شده است. در اینجا به معرفی برخی از این کتابها میپردازیم.
کتاب «زندگانی فاطمه زهرا (س)» نوشته سید جعفر شهیدی
این اثر کتابی درباره حضرت فاطمه زهرا (س) است. نویسنده در کتاب گزارشی از زندگی دختر پیامبر اکرم (ص) را همراه با تحلیل رویدادهای آن زمان ارائه میدهد. حوادث را از زمان پیامبر نقل میکند و در اثر خود به بررسی شهادث حضرت فاطمه زهرا (س) و حوادث پس از آن میپردازد. دفتر نشر فرهنگ اسلامی انتشار این کتاب را برعهده داشت.
شهیدی اثر خویش را با عنوان زندگانی فاطمه زهرا (س) تحلیلی از چند حادثه شگفت میداند که قرنها پیش از زمان ما رخ داده است؛ اما اگر قهرمانان این حادثهها را از حادثهها جدا کنیم، خواهیم دید آن حادثهها در طول تاریخ حتی در زمان ما نیز در گوشهای از جهان رخ داده است و میدهد. اگر زمان و مکان رویدادهایی که درباره آن سخن میگوییم، با ما فاصله بسیار دارد؛ آثاری که از آنها به جای مانده نه تنها دیرینگی نگرفته، بلکه تازگی خود را همچنان نگاه داشته است.
اسرار فدک، محمد باقر انصاری و سید حسین رجایی، نشر دلیل ما
نویسندگان، متن خطبه فدکیه را با ۱۷ نسخه اصیل تاریخی، تطبیق دادهاند. یک کار نادر گروهی که تمام اختلاف نسخهها را مشخص کرده است. این کتاب، یک کتابشناسی پر و پیمان هم از کتابهای مرتبط با خطبه فدک دارد. این کتاب لیست بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب تخصصی درباره سرزمین فدک و خطبهاش را نیز دربرمی گیرد.
کشتی پهلو گرفته، سید مهدی شجاعی، نشر نیستان
از این کتاب تاکنون بیش از دویست هزار نسخه به فروش رفته است. یک متن ادبی و روحانی از سید مهدی شجاعی؛ که در عین استناد به منابع درجه یک، از اتقان در روایتگری برخوردار است. خیلیها معتقدند که "کشتی پهلو گرفته " شاهکار شجاعی است. روضههای مکتوب شجاعی را با دل باید گریست.
سیصد و شصت داستان از فضایل، مصائب و کرامات حضرت فاطمه (س)، عباس عزیزی، نشر سلسله
عباس عزیزی را بیشتر با داستانها وحکایتهایش میشناسیم که با محوریت اهل بیت (ع)، از منابع دست یک روایی، تهیه و روانه بازار کرده است. کتابهایی که شاید حجم زیادی نداشته باشند، ولی سرشار از حکایتهای ناشنیدهای هستند که با حسن سلیقه و انتخاب در جایی گرد آمدهاند.
انتشارات انصاریان یک ناشر موفق و پر کار است. در چند سال اخیر با انتخاب مدیوم بین المللی برای چاپ و نشر کتاب در کشورهای اروپایی و آمریکایی کاری کرده است کارستان. کتاب هم که نگاهی به سیره معصومانه ام االائمه (س) است. سیره یعنی تمام شئون عملی یک معصوم؛ و این همان چیزی است که اسوه حسنه آل الله نامیده میشود.
فاطمه فاطمه است/ علی شریعتی/ نشر چاپخش
یک متن ادبی پر از حس و حال. علی شریعتی در مقام یک شیعه علوی کوشیده است که بسراید فاطمه بودن فاطمه را!
بحار الانوار (جلد ۴۳) / محمد باقر مجلسی/ محمد روحانی علی آبادی/ نشر مهام
اگر دلت میخواهد که تمام احادیث مرتبط با حضرت زهرا (س) را در کتابی داشته باشی باید جلد ۴۳ کتاب شریف بحارالانوار را بخری! خاصیت ترجمه بحارالانوار این است که تک جلدی هم میتوانی بخری.
پرتوی از فضایل فاطمه زهرا در کلام معصومین (علیهم صلوات الله) / علی محمد نژاد/نشر سناء
این مجموعه متضمن ۲۳۵ حدیث از پیامبر اعظم و امامان معصوم است که طی آن فضایل حضرت زهرا (س) تبیین شده است. احادیث به دو زبان عربی و فارسی گرد آمده و منابع هر یک نیز ذکر شده است. کتاب اگرچه دست یک نیست، ولی با داشتن یکصد و هشتاد صفحه دفتر کوچکی است که هم میتوان در زمان کمی خواندش و هم به راحتی به همراه داشتش.
کرامات الفاطمیه/ علی میر خلف زاده / نشر مهدی یار
کرامات الفاطمیه مجموعهای است مربوط به معجزات حضرت فاطمه زهرا (س) که به همراه بخشهای کوتاهی از تاریخ اسلام و سوگندنامه فاطمه زهرا (س) در چندین فصل تدوین شده است. این کتاب تا امروز بیش از نه چاپ داشته است که شاید نشان از خواندنی بودنش باشد.
نهج الحیات (فرهنگ سخنان حضرت فاطمه (س) / محمد دشتی/ مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین
دانشنامهای کوچک از احادیث کمتر شنیده شده حضرت صدیقه کبری. مرحوم محمد دشتی را که میشناسید. نهج البلاغه با تحقیقات ایشان به دوره جدیدی از استفاده و استقبال وارد شد؛ تا جایی که رهبر انقلاب دشتی و تحقیقات دقیقش را ستودند و آن را به عنوان الگویی بی نظیر معرفی کردند. وی با حفظ سیاق مرحوم سید رضی مدون نهج البلاغه، اقدام به تدوین کتابی از بیانات و احادیث حضرت فاطمه سلام الله علیها کرده است.