گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،در حالیکه از شب گذشته فضای خبری کشور تحت تاثیر استعفای ظریف قرار گرفته، بسیاری از اصلاح طلبان مشابه بسیاری از اتفاقات گذشته شروع به ماهی گیری از آب گل آلود کرده و سعی دارند تا با آدرس غلطی که به مخاطبان میدهند، مواجه خطرناکی بین وی و رهبر معظم انقلاب ایجاد کنند و این تلاش درحالی رخ میدهد که بارها رهبر انقلاب تعاریف متعددی از تیم مذاکره کننده ایران و شخص جواد ظریف داشته اند.
ظریف که به تازگی به نمایندگی از نظام جمهوری اسلامی به لبنان رفته بود و با صحبتهای مهمی با سید حسن نصرالله هم انجام داده بود، بدون شک نمیتواند بعنوان فردی جدای از نظام و به تعبیری غریبه قلمداد شود.
پس ظریف از چه ناراحت است؟!
از نظر نگارنده، اوج ناراحتی ظریف اتفاقا از شخص حسن روحانی است و همچنین تیم تشریفات و آنهایی که اجرائیات دیدار وی را به عهده دارند.
اینکه شخص اول یک کشور در دیداری ناگهانی با مقامی عالی رتبه دیدار کند، در عرف دیپلماتیک دنیا امری طبیعی ست و ظریف نیز این را به نیکویی میداند. اما اینکه چرا چند ساعت پس از ورود اسد به تهران و دیدارش با رهبر انقلاب، روحانی ظریف را حتی برای گرفتن یک عکس یادگاری در دیدار اسد فرانخوانده، قطعا عامل مهم و بحقی برای ناراحت شدم ظریف است.
در این میان عده ای اصلاح طلب معلوم الحال بازهم سعی دارند از آب گل آلود ماهی گرفته و اینگونه به مخاطب القا کنند که ظریف از رهبری ناراحت است، غافل از اینکه مردم واقعا کاملا آگاه به این نقشه های خیانت کارانه هستند.
برخی رسانه ها علت استعفای ظریف را نشانه گلایه وی از عدم حضور در جلسه روحانی با رییس جمهور سوریه میدانند
همچنین صبح امروز حسام الدین آشنا مشاور روحانی در توئیتی به استعفا اینگونه واکنش نشان داد؛ مشخص نیست مقصود ایشان عدم هماهنگی استعفای آقای ظریف با دولت است یا عدم هماهنگی ریاست جمهوری با ظریف جهت حضور در جلسه با بشار اسد
حشمت الله فلاحت پیشه رئیس کمسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در واکنش به این استعفا گفته است که اختلافات وزیر امور خارجه با برخی از دولتیها مسبوق به سابقه است و پیش از این نیز برخی اتفاقات رخ داده بود. از شب گذشته چندین بار بنده تلاش کردهام با آقای ظریف به صورت تلفنی صحبت کنم که وی تلفن خود را خاموش کرده است.
همچنین احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیئت رئیسه مجلس در توئیتی علت استعفای ظریف را اتفاقات صورت گرفته در دولت دانست.
همچنین یک منبع مطلع در وزارت امور خارجه با اشاره به استعفای محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه از سمت خود گفت: «علت استعفای ایشان، ناهماهنگی داخلی در نهاد ریاست جمهوری و عدم اطلاعرسانی درباره حضور در دیدار با بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه از سوی مسئولان ارشد این نهاد بوده است.»
وی با بیان اینکه آقای ظریف بهعلت روحیه حساسی که دارند گاهی تصمیمات دفعی میگیرند و با همان شخصیتی که از ایشان سراغ داریم گاهی از تصمیمات احساسی خود هم ناراحت میشوند، تأکید کرد: «در این مورد، طبق اطلاع اینجانب، به احتمال زیاد ایشان به دولت برمیگردد.»
این منبع آگاه که خواست هویتش اعلام نشود، همچنین افزود: «طی ماههای گذشته، اختلافاتی در برخی مسائل و تصمیمات، بین آقای دکتر ظریف و آقای روحانی پیش آمد که این اختلاف نظرها گاه به جلسات هیئت دولت هم کشیده میشد که در ماجرای اخیر، دلگیری ایشان از عملکرد رئیسجمهور به اوج رسید و باعث این تصمیم دفعی شد.»