عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد گفت: سفر به چهارمحال و بختیاری لذتهای خاص خودش را دارد، از بین جاذبههای گردشگری مختلف، گردشگری عشایری را پیشنهاد میدهم؛ مثلا دیدن کوچروها از قدیم تاکنون.
ظاهری عبده وند، عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به جاذبههای گردشگری در استان چهارمحال و بختیاری گفت: این استان یکی از سرسبزترین استانهای ایران است. مرکز این استان شهرکرد یکی از شهرهای سرسبز و زیبای ایران میباشد که قدمتی کهن دارد.
ظاهری عبده وند مطرح کرد: دراستان چهارمحال و بختیاری جاذبه های گردشگری فراوانی وجود دارد؛ مانند، روستاهای گردشگری سرآقاسید، شیخ علی خان و دزک؛ ارتفاعات زرکوه، کوه کلار و قلۀ کینو؛ آبشار؛ آتشگاه لردگان، تونل کوهرنگ و چشمۀ نیم ساعته؛ غار؛ پیرغار و غار یخی؛ دریاچه و برکه، تالاب گندمان و شالو؛ رودخانهها: رودخانه بازفت، کارون و کوهرنگ؛ مناطق حفاظت شده؛ تنگ صیاد و دشت لالههای واژگون؛ آداب و رسوم؛ جشن نوروز، بهارهخوانی، موسیقی، سوارکاری، جشن عروسی و...؛ صنایع دستی: پوشاک محلی، نمد و کلاه مالی، قلم زنی، قفلسازی، قالیبافی و...؛ گردشگری عشایری؛ مسیرهای کوچ، آداب و رسوم، پوشاک، صنایع و دستساختهها؛ اماکن مذهبی: حمزهعلی و حلیمه و حکیمه خاتون؛ بناهای تاریخی: پل خداآفرین، پل زمانخان، قلعه سرادر اسدخان و بردگوریهای بازفت؛ که هر کدام دیدنیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهرکرد در ادامه تصریح کرد: در این استان از نظر فرهنگی سه قوم بختیاری، ترک و فارس ساکن هستند و از نظر باستان شناسان، ۳۰۰ هزار سال پیشینه سکونت در آن وجود دارد. از نظر طبیعت نیز همانگونه که گفته شد، این رنگارنگی را می توان از طری انواع کوهها، درختها، گونه های گیاهی، رود و رودخانه ها مشاهده کرد.
وی گفت: سفر به استان چهارمحال و بختیاری لذتهای خاص خودش را دارد، به خصوص این روزها که هنوز برف آن را سفید پوش کرده است. از بین جاذبه های گردشگری مختلف، من گردشگری عشایری را پیشنهاد می دهم؛ مثلا دیدن کوچ روها از قدیم تاکنون، منزلگاهها که در مناطقی مانند بازفت، کوهرنگ، اردل و لردگان واقع هستند.
ظاهری عبده وند خاطرنشان کرد: اگر به استان چهار محال و بختیاری آمدید، حتما به آبشار عشق درههم بروید، در دل طبیعت بکر این ناحیه، کوهی را میبینید که آب با سرعت از دل آن بیرون میآید و از ارتفاع ۱۰۰ متری به پایین میریزد.
استاد یار پژوهشگری ادبیات عامه دانشگاه شهرکرد بیان کرد:غار سراب هم در جنوب غربی شهرکرد قرار دارد. این غار دارای دو دهانه است و جاری بودن آبی خروشان از یکی از دهانهها آن را جذاب و تماشایی کرده است. در جای جای دالان طول و دراز غار که در بعضی از قسمتها ارتفاعش ۱۵ متر است، قندیلهای زیبایی میبینید.
وی ادامه داد: در ارتفاعات، برآفتاب و کلار تالابی به اسم چغاخور هست که هر سال پرندگان بومی و مهاجر زیادی مثل لک لک سفید، حواصیل، انواع مرغابی آن را برای مهاجرت انتخاب میکنند. در کنار این تالاب آب و هوای بینظیر را تجربه و محو تماشای چشم اندازهای ناب میشوید. آب تمیز تالاب، کوههای پس زمینه، آسمان آبی و تودههای ابر چنان مناظر دلفریبی را خلق کرده اند که دلتان نمیآید از تماشای آنها دل بکنید.