کانون جهادی علوم پزشکی گیلان با ارائه خدمات، پزشکی، آموزشی و دندانپزشکی به فرمان رهبر معظم انقلاب برای محرومیت زدایی از مناطق محروم لبیک گفتند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اردوهای جهادی یکی از طرحهای موفق در راستای محرومیت زدایی در جامعه است.
از آنجایی که تلاش دولت برای محرومیت زدایی کشور به تنهایی کافی نیست در چنین موقعیتی گروههای جهادی هستند که برای اینکه لبخند را برلبان مردم مناطق محروم بنشانند و برای خدمت رسانی به آنها با هم متحد میشوند.
گروههای جهادی ابتدا نیازمندیهای مناطق محروم را شناسایی و بررسی میکنند و پس از آن براساس نیاز هر منطقه، نیروهای انسانی مجرب اعم از خواهران و برادران به این روستاها یا حاشیه شهرها اعزام میشوند.
یکی از گروه های جهادی که برای خدمت رسانی به مردم آسیب دیده همواره پیش قدم بوده کانون جهادی علوم پزشکی گیلان است.
در این راستا، اردوی جهادی دانشگاهیان علوم پزشکی گیلان در منطقه محروم سیاه اسطلخ رشت با حضور دانشجویان جهادگر و دانشگاهیان علوم پزشکی گیلان برگزار شد.
این گروه جهادی تا کنون ۱۱ بار است که به صورت مستمر و در قالب گروههای جهادی به یاری محرومان شتافتهاند و یازدهمین اردوی جهادی این گروه بههمت معاونت فرهنگی و دانشجویی علوم پزشکی گیلان، تلاش کانون اردوهای جهادی گیلان، قرارگاه جهادی شهید سیدمحمد اسحاقی و گروه جهادی فردوس در مدرسه ابتدایی سیاه اسطلخ شهر رشت برگزار شد.
این گروه جهادی در بخشهای مختلفی همچون ویزیت پزشک عمومی و متخصص، ویزیت داندانپزشکی، مشاوره مامایی و بیماریهای زنان، آموزش و مشاوره بهداشتی، کنترل فشار خون، قند خون و توده بدنی، بررسی وضعیت بیماران دیابتی آموزشهای اولیه، زیارت مجازی و کار گروه فرهنگی به مردم خدمات رایگان ارائه کردند.
در این اردوی جهادی یک روزه، ۱۸۰ نفر از مردم این منطقه غربالگری (تست قند خون، فشار خون، شاخص توده بدنی) شده و ۹۰ نفر هم از خدمات بخش دندانپزشکی بهره شدند.
همچنین ۴۰ نفر از مردم این منطقه هم از ویزیت پزشک عمومی و ۵۰ نفر نیز توسط متخصص داخلی بهرهمند شده و ۸۰ نفراز دانش آموزان مدرسه دخترانه الزهرا از لحاظ بیماریهای قارچی و شپش سر مورد بررسی قرار گرفتند و آموزشهای لازم بهداشتی دهان و دندان نیز به آنها ارائه و مسواک و خمیر دندان رایگان به این دانش آموزان اهداء شد.
فیروز نصیرزاده، مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی گیلان میگوید: یازدهمین اردوی جهادی دانشگاهیان در منطقه سیاه اسطلخ با مشارکت و خدمت رسانی دانشجویان رشتههای پزشکی، فوریتهای پزشکی، دندان پزشکی، پرستاری و بهداشت بنا به فرمایش مقام معظم رهبری با هدف محرومیت زدایی در مناطق محروم صورت گرفته و داروی رایگان نیز به بیماران نیازمند اهدا شد.
علی رضا پورخدایی، دبیر کانون فعالیت جهادی علوم پزشکی گیلان در این رابطه به خبرنگار ما میگوید: یازدهمین اردوی جهادی اردوی بههمت معاونت فرهنگی و دانشجویی علوم پزشکی گیلان و تلاش کانون اردوهای جهادی گیلان، قرارگاه جهادی شهید سیدمحمد اسحاقی و گروه جهادی فردوس در مدرسه ابتدایی سیاه اسطلخ شهر رشت برگزار شد.
علی رضا پورخدایی می افزاید: حدود یک سال ونیم است که اردوهای جهادی را در مناطق محروم برگزار میکنیم بعد از دهه فجر اولین اردوی جهادی به صورت ستادی برگزارشده است.
دبیر کانون فعالیت جهادی علوم پزشکی گیلان میگوید: در اردوهای ستادی از کل معاونتهای دانشگاه تشکیل شده است و برای خدمت رسانی به مردم باهم همکاری میکنند.
این فعال دانشجویی ادامه می دهد: در اردوهای جهادی که برگزار میکنیم، کلینیک سیار دندانپزشکی داریم و همچنین ویزیت رایگان متخصص داخلی، عمومی، مامایی ارائه میشود.
پورخدایی میگوید: علاوه بر خدمات پزشکی در بخش فرهنگی در حوزه بهداشت دهان و دندان و تغذیه آموزش میدهیم و همچنین پکیجهای بهداشتی به دانش آموزان که شامل (مسواک، خمیر دندان و حوله) است اهدا میشود.
دبیر کانون فعالیت جهادی علوم پزشکی گیلان با اشاره به برگزاری اردوهای جهادی در ایام عید می گوید: در این ایام به فکر این هستیم که اردوهای ۳ روز در مناطق محروم برگزار کنیم نزدیکترین اردوی که قرار است برگزار شود، ۱۶ اسفند ماه اردوی یک روز در رودبار است.
این فعال دانشجویی میگوید: شناسایی مکانهای اردوهای جهادی با کانون جهادی است که با همکاری مراکز بهداشت شهرستانها مناطقی را به ما معرفی میکنند و با توجه نیاز محرومیت آن منطقه اردوهای جهادی را برگزار میکنیم.
وی ادامه می دهد: بیشترین مشکلی که در مناطق محروم وجود دارد، این است که مردم نسبت به مسائل بهداشتی و حقوق خود در طرح تحول سلامت آشنا نیستند، نمیدادند که بعضی از هزینه داروها را که حدود ۲۵ تا ۲۰ درصد است را خودشان باید پرداخت میکنند و مابقی را مراکز بهداشت آن منطقه که طرح تحول سلامت در آن وجود دارد باید تقبل کند.
پورخدایی میگوید: طرح تحول سلامت که در دولت دوازدهم تصویب شد که به عنوان بیمه همگانی ارائه میشد این بیمه به خاطر این بود که مردم هزینههای دارویی وخدمات پزشکی را کمتر پرداخت کنند و بعضی بیماریها به صورت رایگان درمان شود. اما خیلی از مردم از این موضوع اطلاعی ندارند.
بنابراین گزارش، فعالیت اردوهای جهادی تنها در این بخشها خلاصه نمیشود؛ این گروهها از خود مردم هستند و کار بیمنت انجام میدهند و جوامع محلی ارتباط خوبی با آنها برقرار میکنند.