نشست بررسی تحولات منطقهای و تاثیر آن بر امنیت جمهوری اسلامی ایران با حضور محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه کشورمان صبح امروز (دوشنبه) در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روابط عمومی ستاد ارتش، در این مراسم وزیر امورخارجه اقتدار کشور را مدیون مردم دانست و افزود: به لطف خدا و برکت مردم سرافراز ایران و حضور مقتدرانه نیروهای مسلح، چهل سالگی انقلاب را جشن گرفتیم. حضور پررنگ مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن نشان داد که با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم ما همچنان پای انقلاب و دستاوردهای آن ایستاده اند.
وی تصریح کرد: دشمنان معتقد بودند که ما چهل سالگی انقلاب را نخواهیم دید این در حالی است که از همان ابتدا نیز با برافروختن آتش جنگ سعی در براندازی انقلاب داشتند و معتقد بودند که انقلاب دو سالگی خود را تجربه نخواهد کرد!
ظریف در ادامه افزود: چیزی که این انقلاب را با چنین اقتداری در دنیا نگه داشته است استقلال آن و پافشاری مردم بر این استقلال بوده است. دستاوردی که بعد از سالها استعمار قدرتهای جهانی در ایران به وجود آمد.
وزیر امور خارجه، امنیت کشور را درون زا توصیف کرد و افزود: ترامپ بارها کشورهای منطقه را تحقیر کرده و امنیت آنها را به خاطر وجود آمریکا میداند این در حالی است که کشور ما بدون وابستگی به دیگران و با تکیه بر داخل کشور امنیت مثال زدنی را در منطقه به وجود آورده است.
وی افزود: ما به لطف انقلاب اسلامی در هیچ زمینهای وابسته به دیگران نیستیم و به همین دلیل سلطه گری را نخواهیم پذیرفت در حالیکه سلطه طلب نیز نمیباشیم.
دکتر ظریف بیان کرد: ما براساس آیات قرآن اصالتا نخواهیم پذیرفت که شخص یا قدرت دیگری را به عنوان سرپرست و بالا دست خود بپذیریم.
ظریف تصریح کرد: در دنیا اتفاق نادری رخ داده است و جهان پساغربی شکل گرفته و به نوعی سلطه گری در دنیا به پایان رسیده است. به عنوان مثال، رییس جمهور آمریکا گفت: ما با هزینه هفت تریلیون دلار با چراغ خاموش به عراق سفر میکنیم و دلیل این چیزی جز پایان سلطه آمریکا بر جهان نیست.
وی در ادامه افزود: محل قدرت نیز در دنیا متکثر شده و تصمیم گیریهای مهم تنها در غرب اتفاق نمیافتد و ما امروزه شاهدیم که تحولات دنیا در جای جای این جهان اتفاق میافتد. برای مثال در منطقه ما آمریکا به عنوان قدرت نظامی به ظاهر خواستار کاهش تنش در سوریه شد، ولی نتوانست با تمام ابزاری که در اختیار دارد این مهم را به وقوع برساند و این سه کشور ایران، روسیه و ترکیه بودند که تنشها را در سوریه به کمترین حد ممکن رساندند و این نشان دهنده به هم خوردن قدرت و متکثر شدن آن است.
دکتر محمد جود ظریف به قدرت ایران در حوزه نظامی و دیپلماسی اشاره و بیان کرد: در دنیا کسی برای ما تصمیم نمیگیرد و این خود ما هستیم که در منطقه پر تلاطم خاورمیانه برای سرنوشت خود با بهره گیری از قدرت میدانی که شامل توان مردمی، فرهنگ ایثار و شهادت و اقتدار نیروهای مسلح و قدرت موثر دیپلماسی است تصمیم میگیریم و به نوعی بعد از انقلاب به خودباوری رسیده ایم طوری که در مقابل قدرتهای جهانی در زمینههای مختلف مقتدرانه ایستاده ایم.
وزیر امورخارجه در پایان گفت: دلیل عصبانیت آمریکا و برخی از کشورهای غربی این است که ما موشک را خودمان با اتکا بر متخصصین داخلی میسازیم و به آنها وابسته نیستیم. البته زمانی که ما برای دفاع از حریم کشورمان نیازمند به موشک برای دفاع بودیم هیچ کشوری به ما موشک نداد. باید گفت: فقط در زمینه موشک نیست که ما به این حد از پیشرفت رسیده ایم، متخصصین ما هرجا در تنگنا قرار گرفتند آن را به فرصتی برای پیشرفت تبدیل کرده اند و ساخت موشک تنها نمونهای از آن است.
در ابتدای این مراسم امیر سرتیپ دوم حسین ولیوند زمانی، فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش در سخنانی به نقش مهم دیپلماسی در تحولات دنیا اشاره کرد و گفت: مسیر ارتش و نیروهای مسلح همان اسلام ناب است و هدف ما در ماموریتهای ابلاغی، کمک به اعتلای جمهوری اسلامی ایران میباشد و در مسیر سربازی امام زمان (عج) به نوعی با شما عزیزان در وزارت امور خارجه همکار هستیم و تنها تفاوت ما در ابزاری است که از آن بهره میگیریم. ما در نیروهای مسلح با تسلیحات نظامی امنیت را تامین میکنیم و شما با ابزار دیپلماسی از اهداف و راهبردهای کشور عزیزمان در برابر قدرتهای جهانی دفاع میکنیم