آخرین اخبار:
کد خبر:۷۵۰۹۲۹
مفرد در گفتگوی تفصیلی با دانشجو:

۴۳۰ دانشگاه؛ متولی ورود به مسائل حاشیه شهر/ سال ۹۸ حوزه‌های جدیدی در اردوهای جهادی تعریف می‌شوند

مسئول جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی گفت: در سال ۹۸ می‌خواهیم با تعریف حوزه‌های جدید، گستره اردو‌های جهادی را افزایش دهیم.
امید ملائی

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- سروش عربی؛ آغاز سازندگی، ساختن خود است؛ به عبارتی نخستین هدف اردوی جهادی، خود سازی است. همان‌طور که برترین جهاد‌ها، جنگ در معرکه نفس یا جهاد اکبر است. این گذر از خود و به جا آوردن حق بزرگ‌ترین و مقدس‌ترین غنیمتی است که از سفر جهادی برای آدمی می‌ماند. در این سفر، تذکر و همیاری به یکدیگر در پیمودن پلکان رشد و کمک به سایرین برای ساختن فضای فرهنگی و مذهبی محیط نیز حاصل می‌آید.

بیست و ششم ماه رمضان بود که حضرت آیت الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب در دیدار جمعى از دانشجویان، در بخشی از اظهارات خود به بحث اردو‌های جهادی اشاره کردند و فرمودند: «اردو‌های جهادی را توسعه دهید، تداوم بخشید. من خوشحال شدم که این جوان آمد اینجا و از اردوی جهادی صحبت کرد و شرح داد. بله، همین حرف‌هایی که ایشان گفت، همه مورد تأیید من است؛ این اردو‌های جهادی، هم تمرین است، هم خدمت است، هم خودسازی است، هم آشنایی با فضای جامعه است؛ خیلی چیز با ارزشی است. روزبه‌روز این‌ها را بتوانید توسعه بدهید؛ جهاد هم هست، واقعاً جهاد است؛ کار است، جهاد است، تلاش است، خدمت به محرومین است.»

تاکید رهبر معظم انقلاب نسبت به توسعه و تداوم اردو‌های جهادی در حالی است که این اردوها، مجموعه‌ای از فعالیت‌های خود جوش است که توسط طلاب حوزه‌های علمیه، دانش آموزان، دانشجویان و سایر جوانان داوطلب در مناطق محروم کشور برگزار می‌شود که هر کدام بنابر ظرفیت‌ها و توانایی‌های موجود، انواع خدمات از جمله انجام پروژه‌های عمرانی مورد نیاز منطقه، خدمات کشاورزی، آموزشی، پزشکی-درمانی، و ... را در کنار فعالیت‌های فرهنگی ارائه می‌دهند.

بخش اعظم هدف از برگزاری این اردو‌های جهادی، بر پایه سازندگی استوار شده است که این سازندگی از خودسازی درونی افراد آغاز و به سازندگی در مناطق محروم خلاصه می‌شود؛ دانشجویان هم در امر اردو‌های جهادی چند سالی است که علمداری می‌کنند و حضور پر رنگی در راه خدمت رسانی به مردم دارند؛  صادق مفرد، مسئول جهاد سازندگی بسیج دانشجویی کشور مهمان ویژه دفتر خبرگزاری دانشجو در مشهد شده است تا از سال ۹۷ و فعالیت‌های دانشجویان در اردو‌های جهادی بگوید.
 
دانشجو: سال ۹۷ را به طور کلی در فضای برگزاری اردوهای جهادی چگونه ارزیابی می‌کنید؟!
 سال ۹۷ سال فعال و خوبی بود، امسال قریب به ۵۸ هزار دانشجو در قالب ۱۸۰۰ گروه جهادی از دانشگاه‌های مختلف کشور به اردو‌های جهادی اعزام شدند و خدمات مختلفی را در عرصه‌های متنوع عمرانی، فرهنگی، اقتصادی داشته اند؛ در کنار آن نیز دبیرخانه‌های تخصصی شکل گرفت و گروه‌های جهادی فعالیت‌هایی در قالب غیر اردویی دارند؛ نظیر حوزه‌های اجتماعی که می‌توان از جمعیت دانشجویی امام حسن (ع) نام برد.
 
امسال ۴۳۰ دانشگاه، متولی ورود به مسائل حاشیه شهر نزدیک دانشگاه‌های خود شدند که جنس این اقدامات از جنس خیریه‌ای و خدمات رسانی بوده است و در مجموع ۸ هزار خانواده و ۶ هزار کودک تحت پوشش این شبکه قرار گرفتند.

دانشجو: نظرتان در خصوص تعداد اعزام این ۵۸ هزار نفر چیست؟!
 عدد ۵۸ هزار نفر که به میانگین ۱۰ روز در اردو بوده اند آمار خوبی است، اما کافی نخواهد بود لذا اهتمام داریم تا درصد بیشتری از دانشجویان که حتی به ظاهر هم شاید بسیجی نباشند را، وارد عرصه، به خصوص حوزه‌های جدید کنیم؛ برای سال آینده ۷۰۰ هزار نفر روز خدمت رسانی در کل کشور برآورد اولیه شده است.

دانشجو: جنس فعالیت‌های بسیج دانشجویی در حوزه اقتصاد مقاومتی چگونه است؟
 ۲۳۰ گروه جهادی در بحث کار‌های ترویجی، آموزشی و فرهنگی در حوزه اقتصاد مقاومتی و اشتغال زایی فعالیت دارند که ۴۰ گروه از آن‌ها مستقیما در حوزه اقتصادی اقدام به ایجاد یا تقویت کسب و کار کرده‌اند. همچنین این تعداد گروه در قالب طرح رویش، مسئولیت ۵ دهستان که هر دهستان شامل منطقه بزرگی است را برعهده گرفته و در حوزه اقتصادی ورود پیدا کرده و سیکل کامل اشتغال و زنجیره اقتصادی را در آن مناطق اجرا می‌کنند.

دانشجو: در حوزه حوادث و بلایای طبیعی چه میزان خدمت جهادی صورت گرفته است؟
از نوروز امسال تاکنون گروه‌های جهادی در حوادث و بلایای طبیعی حضور داشته و مشغول خدمت رسانی هستند، برای مثال دوستان جهادی در کرمانشاه همچنان حضور و کمک‌ها ادامه دارد. همچنین در آب گرفتگی و سیل خوزستان گروه‌ها در قالب گروه‌های امداد و نجات خدمت رسانی کردند؛ همچنین ۷۲ گروه تخصّصی سلامت و پزشکی در کشور داریم که کل اعزام‌های آن در حوزه تخصصی، پزشکی و درمانی بوده که خدمات زیادی در حوزه دندانپزشکی، پزشک عمومی و خدمات تخصصی ارجاع به بیمارستان‌ها و نظایر آن را ارائه نمودند.

دانشجو: ارزیابی شما از عرصه‌های جدیدی که به تازگی به اردو‌های جهادی اضافه شده و همچنین عرصه‌هایی که باید دانشجویان به آن وارد شوند، چیست؟!
 عرصه اجتماعی، عرصه‌ای بود که امسال جمع زیادی در حدود ۴۳۰ دانشگاه را وارد فضای جدیدی از اردو‌های جهادی کرد و مخاطب جدید و زیادی را به خود جذب کرد؛ انتظار ما از گروه‌های دانشجویی این است که علاوه بر حوزه اجتماعی در بحث‌های دانش بنیان، حل المسائلی، آمایش منطقه ای، طراحی سند پیشرفت مناطق همچنین در حوزه‌هایی از جنس مطالبه گری که مانع ایجاد محرومیت در کشور می‌گردد، ورود کنند. مثل ورود تخصصی به بحث‌هایی که می‌توان با ورود به آن، جلوی تصمیم‌های غلط در دستگاه‌های حاکمیتی را گرفت تا بیکاری، فقر و حاشیه شهر و معضلاتی این چنین بیش از این دیگر توسعه پیدا نکند.

دانشجو: برای سال ۹۸ چه برنامه‌هایی دارید؟
 در سال ۹۸ می‌خواهیم با تعریف حوزه‌های جدید نظیر علمی، پژوهشی، مطالبه گری و تقویت حوزه اجتماعی و اقتصادی، گستره اردو‌های جهادی را افزایش و جامعه مخاطبین و نخبگانی بیشتری را جذب کار‌های جهادی نماییم. همچنین ۴۰ روستا قرار است به عنوان پایلوت و الگو با آمایش دقیق منطقه، از عمران، معیشت، سلامت و بحث‌های اجتماعی تا سایر موضوعات دیگر مورد بررسی دقیق قرار گرفته و ظرف مدت دو سال آباد شود که ان شاالله با توافق با بنیاد مسکن، طراحی و اجرای آن توسط بچه‌های جهادی خواهد بود و قطعا جنس حضور بچه‌های جهادی در آنجا متفاوت خواهد بود.

بسیج سازندگی در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی قدم بزرگی را پیش نهاده و اقدام به اجرای ۴۰ هزار طرح خُرد محرومیت زدایی در حوزه‌های عمرانی، آبرسانی و اشتغال زایی کرده است، که بنا شده یک بخش خوبی از پروژه‌ها توسط گروه‌های جهادی با توافق با سایر دستگاه‌ها و ارگان‌ها انجام شود.

دانشجو: عملکرد استان خراسان رضوی در حوزه اردو‌های جهادی و بسیج سازندگی رضایت بخش بوده است؟
 خراسان رضوی در بین استان‌های کشور جزو استان‌های فعال و قوی است و جزو آغازکننده‌ها چه در جهاد سازندگی و چه تشکیل بسیج سازندگی واست. اکنون هم کار‌های تحولی و بزرگ خوبی را انجام می‌دهند؛ امروز شاهد افتتاح مرکز رسانه‌ای عهد در مشهد بودیم که از جنس کار جهادی بود و وظیفه این مرکز انتقال پیام کار و تلاش با هنر رسانه است تا کار‌های جهادی ها را اطلاع رسانی کند و امثال شهید آوینی‌ها را می‌طلبد یعنی کسی که قلم می‌زند یا روایت میکند، تا خودش در میدان باشد . البته فضا صرف تبلیغ کار‌های جهادی نیست و وظیفه گفتمان سازی خدمت رسانی را نیز عهده دار است؛ امروز شاهد افتتاح این مجموعه به عنوان یک مجموعه رسمی شاهد هستیم و برآنیم تا این قبیل مجموعه‌ها در استان‌های دیگر نیز شکل بگیرد و عرصه رسانه‌ای در حوزه جهادی وارد شود. زمانی که کار‌های جهادی خوب تبلیغ شود هم دستگاه‌ها و هم مردم بیشتر از گذشته پای کار می‌آیند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار