کد خبر:۷۵۱۳۵۱
وجدانی‌نیا:

راهیان نور دانشجویی از نظر محتوا متفاوت از سایر اردوهاست/ برگزاری مراسم شب سکوت در والفجر ۱ و حنابندان در شلمچه

معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی گفت: اردو‌های راهیان نور دانشجویی از نظر محتوا بسیار متفاوت از سایر اردوهاست.

تلی از خاک و جهانی از معنویت/ چشم‌هایی که در راهیان نور حماسه‌ها را حس می‌کنند

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج دانشجویی، امیر وجدانی نیا، معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی در خصوص اردو‌های راهیان نور دانشجویی بیان داشت: دانشگاه‌ها، جزو اولین نهاد‌های برگزار کننده اردو‌های راهیان نور بوده اند که سابقه آن به اوایل دهه هفتاد بر می‌گردد. از طرفی، اولین گروه‌هایی که بعد از جنگ به مناطق رفتند، رزمنده‌هایی بودند که آن زمان دانشجو شده بودند و در حال حاضر جامعه آموزش کشوری این افتخار را دارد که جزو پیشگامان اردو‌های راهیان نور بوده و با تکمیل این فرآیند ستاد‌هایی برایش تشکیل شد و هماهنگی بسیار خوبی برای برگزاری این اردو‌ها وجود دارد.

وجدانی نیا در خصوص قرارگاه‌های هماهنگ کننده اردو‌های راهیان نور گفت: قرارگاه دانشجویی شهید علم الهدی، مسئول هماهنگی اردو‌های راهیان نور است. نحوه و ماهیت کار اردو‌های راهیان نور دانشجویی از نظر محتوا بسیار متفاوت از سایر اردوهاست. برنامه ریزی دقیق، محتوا‌های بسیار خوب، استفاده از راویان با سابقه، برخورداری از اسکان مناسب، تغذیه‌های خوب، حمل و نقل آسان و… وجه تمایز ما با دیگران است.

معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی درخصوص اهمیت برگزاری اردو‌های دانشجویی راهیان نور افزود: در چند سال گذشته به لحاظ مشکلاتی که در تامین منابع اعتباری وجود داشت، ما از لحاظ کمیت با اشکالاتی مواجه بودیم، اما همواره کیفیت خوبی را داشتیم و چرایی الزام راهیان نور طبیعتا باید پذیرفت دوران هشت ساله دفاع مقدس ما پرافتخارترین برهه تاریخ معاصر ماست.
 
وی ادامه داد: در سیصد سال گذشته در هر جنگی که ایران حضور داشته است ما قسمتی از خاکمان را از دست داده ایم؛ اما در این هشت سال یک وجب از خاک از دست نرفت. دفاع مقدس عرصه بروز استعداد‌هایی بود که بسیاری از آن‌ها دانشجو بودند؛ بنابراین فرصتی که راهیان نور برای رشد و تعالی رزمندگان و فعالینی که در خودش ایجاد می‌کند، بسیار منحصر به فرد است. بچه‌هایی که آن روز‌ها پشت نیمکت‌های دانشگاه بودند، به دلیل اقتضای آن زمان به فرماندهان بزرگ و راهبردی دفاع مقدس تبدیل شدند. ما بیش از ۴۰۰ دانشجوی شهید داریم و فرماندهانی مانند محسن وزوایی، محمود شهبازی و حسین علم الهدی و … همگی از دانشجویان زمان خود بودند؛ بنابراین اردوی راهیان نور فرصتی است برای بازشناسی نسل قبلی دانشجویان که بسیار پرافتخار بودند و این را نمی‌توان انکار کرد که هیچ نسلی زنده نمی‌ماند مگر اینکه سرگذشت نسل قبل از خودش را به خوبی مطالعه کرده باشد.

وجدانی نیا در ادامه و در رابطه با مشکلات موجود در برگزاری هرچه بهتر اردو‌های راهیان نور دانشجویی تصریح کرد: مشکلات کمَی عمدتا از نوع مسائل مالی است که در این چند ساله بعضا تاثیرات نامناسبی داشته است؛ البته ما در این چند سال هیچگاه شاهد کم شدن استقبال از اردو‌های راهیان نور دانشجویی نبوده ایم و هر ساله در برخی از دانشگاه‌ها چند برابر سهمیه ثبت نامی ثبت نام داشته اند؛ اما به دلیل محدودیت ها، برای اعزام دانشجویان راهیان نور به مناطق جنگی مشکلاتی داشته ایم؛ لذا در حال رایزنی با دستگاه‌های زیربط هستیم تا برای سال‌های آینده این مشکلات را حل کنیم.

معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی در خصوص تعداد دانشجویان اعزامی به راهیان نور در سال گذشته ابراز داشت: در سال گذشته حدودا ۶۲ هزار دانشجوی به اردو‌های غرب شمال غرب و جنوب کشور اعزام شده اند که ان شاءالله بتوانیم تعداد بیشتری را اعزام کنیم.

وی در خصوص برخی اظهار نظرات سخیف در مورد ماهیت این اردو‌ها که «صرفا مشاهده چند تل خاک است»، اذعان داشت: این تفکر که اردو‌های راهیان نور، صرفا مشاهده چند تل خاک است، تفکر بسیار نازلی است. ما باید ببینیم در این سرزمین‌ها چه اتفاقی افتاده است. کسانی که چنین ادعایی دارند در بهترین شرایط، خیلی با ارزش‌های دفاع مقدس آشنایی ندارند و در شرایط بد، مغرضانه با ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس برخورد می‌کنند به همین علت، این افراد را می‌توان «روسیاهان تاریخ» نامید.
 
وجدانی نیا گفت: کافی است یکبار به مزار شهدا سری بزنیم و ببینیم این بزرگواران چه پیشینه انقلابی، معنوی و حتی علمی داشتند. بسیاری از شهدا در بهترین دانشگاه‌های جهان تحصیل می‌کردند و بهترین فرصت‌های دنیایی را رها کردند و به سوی جبهه‌ها شتافتند. بنابراین، برای رسیدن به بهترین دستاورد‌های این اردو‌ها مراجعه کنید به حال و احوال کسانی که از مناطق برگشته اند. دانشجویان افراد منطقی هستند و دفاع مقدس دارای یک سیر منطقی است؛ لذا با رفتن به چنین مناطقی و قرار گرفتن در آن شرایط به واقعیت و حقیقت بسیاری از موضوعات خواهند رسید.

معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی در پایان خاطرنشان کرد: ما هرساله تلاش کردیم بهتر از سال‌های قبل باشیم و فعالیت هایمان به روز و نو باشد. از سال گذشته، ما در منطقه «هور» و «دشت علی» تجربه یک روز زندگی جبهه‌ای را آغاز کردیم. امسال در یادمان شهید حسن باقری و منطقه عملیاتی والفجر۱ برنامه شب سکوت را اجرا خواهیم کرد. در شلمچه برنامه حنابندان را داریم. در بیمارستان امام علی (ع) برنامه‌ای مفصل ویژه خواهران را انشالله برگزار خواهیم کرد. در هویزه به صورت ۲۴ ساعته برنامه‌های معنوی و فرهنگی اجرا می‌شود و هرکدام از یادمان‌ها به تناسب خودشان دارای برنامه‌های مفصلی هستند. در پایان از عموم دانشجویان دعوت می‌کنیم با مراجعه به دفاتر بسیج دانشگاه و ثبت نام در این اردوی فرهنگی- معنوی همراه ما باشند تا بتوانیم خدمت گزاران خوبی باشیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار