دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز گفت: استانی شدن انتخابات مجلس به بی عدالتی در فضای سیاسی جامعه دامن میزند و حق انتخاب مردم شهرهای کوچک و مناطق محروم را محدودتر میکند.
علی محمدخان، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به تصویب طرح استانی شدن انتخابات مجلس اشاره کرد و گفت: به نظر میرسد نمایندگان مجلس یا این طرح را به درستی بررسی نکرده اند یا نسبت به آسیبهای آن بی اعتنا هستند.
محمدخان با اشاره به اینکه این طرح با مردم سالاری منافات دارد، افزود: استانی شدن انتخابات مجلس به بی عدالتی در جامعه دامن میزند و قطعا حق انتخاب مردم شهرهای کوچک و مناطق محروم محدودتر و از قدرت آنان کاسته میشود و این در حالی است که مردم این مناطق قشر درصد بالایی از جامعه ما را تشکیل میدهند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز افزود: توجیه پشتیبانان این طرح این است که با اجرا شدن آن افراد شاخص و سرشناس به مجلس راه پیدا میکنند؛ اما دورههای قبلی انتخابات به خصوص در تهران ثابت کرده که با این نوع نگاه گاهی افرادی به مجلس راه پیدا میکنند که به جز ارتباط با یک حزب خاص، هیچ ویژگی یا توانایی خاصی ندارند.
وی با تأکید براینکه استانی شدن انتخابات مجلس باعث میشوند احزاب بر انتخابات مسلط شوند، افزود: شاید اگر زیرساختهای لازم برای این طرح را داشتیم، اجرا شدن آن نتایج بهتری داشت، اما اکنون جامعه سیاسی ما در دو حزب و یک حزبی که نه اصلاح طلب است و نه اصولگرای انقلابی است، خلاصه شده، به نتایج مطلوب نمیرسیم.
محمدخان ادامه داد: اکنون نمایندههای مجلس در بحث عمران و آبادانی در برخی شهرستانهای حوزه انتخابیه خود ورود میکنند، اما در استان تهران اصلا پیگیری امور عمرانی استان توسط نمایندگان مجلس صورت نمیگیرد و شاید حتی نمایندههای استان ندانند که فرماندار پردیس یا شهر ری چه کسی است چه برسد به اینکه مطالبه مردم را بخواهند پیگیری کنند.
وی بیان کرد: این شرایط به دلیل انتخابات حزبی صورت گرفته و اگر ادامه پیدا کند همین مقدار کم ارتباط نمایندگان با مردم قطع میشود؛ چرا که کسی که وارد مجلس میشود خود را کاملا متکی به حزب میداند و نه رأی مردم.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی البرز با بیان اینکه با استانی شدن انتخابات مجلس نمایندگان دیگر نماینده مردم نیستند؛ بلکه به نمایندگی از حزب وارد مجلس شده اند، افزود: وقتی فرد با حمایت مردم وارد مجلس میشود، وظیفه اصلی خود را پاسخگویی به مردم میداند و درصورت استانی شدن انتخابات، مسلما نماینده خود را در برابر مردم دیگر پاسخگو نمیبیند.
وی گفت: یکی دیگر از پیامدهای استانی شدن انتخابات این است که فساد مالی در انتخابات صورت میگیرد؛ مثلا در همین دوره پیشین انتخابات مجلس دیدیم که یک نماینده برای حضور در یک لیست چند صد میلیون تومان هزینه میکند که با تغییر سازوکار انتخابات و استانی شدن آن، این هزینهها چندبرابر خواهد شد و در این شرایط تنها کسانی که بتوانند این هزینهها را تأمین کنند، توانایی حضور در مجلس را دارند و در نهایت اقشار کم برخوردار مردم دیگر نمایندهای در مجلس ندارند.