روحانی گفت: علیرغم مشکلات و تنگاههایی که دشمنان ایجاد کردند تولید بنزین در کشور از ۵۲ میلیون لیتر در مدت ۵ سال گذشته به ۱۰۵ میلیلون لیتر افزایش یافته است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در آیین بهره برداری از مراحل ۱۳، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ پارس جنوبی، اظهار داشت: با وجود تحریمها و توطئه دشمنان مسیر پیشرفت و تعالی خود را ادامه داده و ادامه خواهیم داد.
وی با تشکر از همه دست اندرکاران راه اندازی فازهای مختلف پارس جنوبی افزود: شرکت نفت، وزارت نفت و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) سپاه تلاشهای گستردهای برای به نتیجه رسیدن این پروژهها انجام دادند که در اینجا باید از آنها تشکر کنم. این اقدام آنها به عنوان یک خدمت بزرگ به کشور و ملت بزرگ ایران است.
روحانی با اشاره به طرحهایی که در چند هفته گذشته در سراسر کشور به بهره برداری رسیده است، اظهار داشت: در چند هفته گذشته چند طرح بزرگ به بهره برداری رسید که نماد پیوند مستحکم دولت و ملت شریف ایران و همسایگان است.
رئیس جمهور گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس و پالایشگاه بندرعباس که از لحاظ کیفیت تولید درجه بالایی دارند مایه افتخار همه ملت ماست. از ابتدای دولت یازدهم تا امروز تولید بنزین دو برابر شده است که این نشان دهنده تحرک، جدیت و ایثار همه ملت ایران به ویژه فعالان صنعت نفت است. ما از تولید ۵۲ میلیون لیتر در روز به ۱۰۱ میلیون لیتر رسیده ایم.
روحانی در ادامه تصریح کرد: دشمنان ما بدانند ما در پنج سال گذشته تولید بنزین را که از ابتدای تاریخ تا ابتدای دولت یازدهم ۵۲ میلیون لیتر بوده است به ۱۰۱ تا ۱۰۵ میلیون لیتر رسانده ایم. یعنی توان تولید ما دو برابر شده که این افتخار صنعت نفت و ملت ایران است. البته شاید برخی خوش شان نیاید بگوییم که این دستاورد دولت است. ما باید بگوییم دولت نماینده مردم است و کسی نیست. همه دولت و کارمندان آن خادمان مردم هستند و از طرف مردم این مسئولیت سنگین را بر عهده دارند و اگر افتخاری وجود دارد متعلق به مردم ایران است.
رئیس جمهور ایران ادامه داد: اینکه در پارس جنوبی از ۱۰ فاز امروز به ۲۵ فاز پالایشگاهی رسیده ایم کار عظیمی است. ما در ابتدای دولت تدبیر و امید در سال ۹۲، ۱۰ فاز داشتیم و در این مدت پنج ساله ۱۵ فاز افتتاح شده که کار بسیار بزرگی است. در فازهایی که امروز افتتاح شد ۱۰۰ میلیون متر مکعب ظرفیت تولید گاز در روز افزایش پیدا کرده است. این جدای از میعانات و دیگر محصولاتی است که در این پالایشگاهها تولید میشود و نشان دهنده قدرت ملی کشورمان است.
تحریم آمریکا علیه ایران یک جنایت علیه بشریت است
روحانی گفت: قدرت ملی متشکل از قدرت فرهنگی، تاریخی، جغرافیایی، اقتصادی، فنی، انرژی و منابع خدادادی است که به ملت ایران داده شده است. در منابع گازی ایران در سطح جهان مقام اول را دارد. قدرت نظامی در کنار قدرت اقتصادی و قدرت فرهنگی، اجتماعی و فنی و تأثیرگذاری در منطقه و جهان همه نشان دهنده افزایش قدرت ایران اسلامی هستند که به دلیل خوداتکایی است. ما در گذشته در نفت، گاز و بنزین واردکننده بودیم، اما در این چند سال در تولید گازوئیل، بنزین و گاز توانسته ایم روی پای خود بایستیم که اینها علاوه بر خوداتکایی، استقلال کشور را نشان میدهد که کسی در این حوزه نمیتواند به ما زور بگوید.
رئیس جمهور ادامه داد: در تحریمهای گذشته تحریم بنزین در صدر قرار داشت، اما در دور جدید تحریمها دیگر بحث تحریم بنزین وجود ندارد. آنها به خوبی میدانند ملت ایران دیگر نیازی به واردات بنزین ندارند و در این حوزه توان صادرات وجود دارد. در دولت قبل برخی کشورها به دلیل اینکه میدیدند ما در زمستان نیازمند واردات گاز هستیم قیمت گاز را ۹ برابر کردند و دولت نیز به دلیل سرما و نیاز مردم ناچار بود این گاز را خریداری کند. اما امروز دیگر این خبرها نیست. ما توانسته ایم روی پای خود بایستیم که نشان دهنده ارتقا جایگاه و قدرت ملت ایران است.
روحانی سال ۹۷ را سال سخت برای ملت ایران دانست و گفت: در سال ۹۷ فشار تحریم و مسائل اقتصادی ناجوانمردانه بر ملت ایران تحمیل شد. تحریم آمریکا علیه ایران یک جنایت علیه بشریت است. زمانی که ما میخواهیم کالایی را از خارج وارد کنیم آنها به تمام سیستم بانکی جهانی فشار میآورند که نگذارند این کالا وارد شود.
وی افزود: البته ما ذخایر بسیار خوبی را پیش بینی کرده بودیم و نگذاشتیم پیش بینی آمریکا برای اعمال سختترین فشارها بر ملت ایران اجرایی شود. تحریم قبل از آنکه جنگ اقتصادی باشد یک جنگ روانی است. من چند بار اعلام کردم در سال ۹۲ زمانی که دولت را آغاز کردیم با وجود آنکه کاری انجام نشده بود قیمت کالاها کاهش پیدا کرد و نرخ دلار پایین آمد و سرمایه گذاری افزایش یافت که تنها دلیل آن افزایش امید ملت ایران بود. ملت گفتند که این دولت توانمند است و میتواند مشکلات ما را با دنیا حل و فصل کند. این امید باعث شد شرایط اقتصادی کشور بهبود یابد در حالی که مذاکرات هستهای تا پایان سال ۹۴ طول کشید تا به نتیجه برسد.
روحانی تصریح کرد: دلیل تحریم و فشار آمریکاییها این است که ملت ما را نسبت به آینده خود ناامید کند تا فکر کنند سال آینده شرایط مشکلتر است. زمانی که مردم نسبت به فردا و شش ماه آینده خود امید نداشته باشند این ناامیدی بر میزان سرمایه گذاری، تولید، اشتغال و آرامش روانی جامعه اثر میگذارد.
آمریکا به طور قطع به اهدافی که از تحریمها دارد نخواهد رسید
روحانی در ادامه تاکید کرد: آمریکا به طور قطع به اهدافی که از تحریمها دارد نخواهد رسید. ملت ایران به خاطر این فشارها در برابر حرف ناحق آنها و مسیر غلط شان سر فرود نمیآورد. ملت و رهبر ما بزرگتر و شجاعتر از آن است که از این تهدید و تحریمها بترسد. همه مسئولین و قوای مسلح در کنار هم و در صف واحد در برابر دشمن قرار دارند و آنهایی که بخواهند در این صف واحد فاصله بیاندازند ضدقرآن و فرامین الهی عمل کرده اند. ما نباید بین خود فاصله ایجاد کنیم. برای اینکه در کنار هم هستیم و اگر مشکلی هست مربوط به فرد، مدیر یا دولت خاصی نیست.
وی افزود: ما از لحاظ زیربنای اقتصادی مشکلات قدیمی داریم که بخشی از آن مربوط به قبل از انقلاب است و برخی از آن هم برای بعد از انقلاب است که در شرایط اقتصادی امروز در کشور تاثیر گذاشته است. در شرایط دشوار و تحریم، مدیریت و اداره کشور سختتر میشود. اما همه مسئولان امروز بار مسئولیت را به دوش دارند. اگر این مدیریت ضعیف بود چگونه میتوانست ۱۵ فاز پارس جنوبی را در مدت ۵ سال افتتاح و تولید بنزین را دوبرابر و به محیط زیست کمک کند؟ و اتکای ۴۳ درصدی نیروگاه به سوخت مایع را به ۱۰ درصد برساند.
رئیس جمهور توجه به مسئله محیط زیست را در استان بوشهر بسیار مهم و ضروری دانست و گفت: من بارها گفته ام که باید یک کمیته ویژه برای بررسی و حل مشکلات محیط زیست این منطقه تشکیل شود تا بتواند رضایت مردم این منطقه که در اطراف این پالایشگاههای عظیم قرار گرفته اند را جلب کند. نباید بگذاریم سلامت مردم به مخاطره بیفتد.
روحانی با اشاره به سفر چند روز اخیرش به عراق، افزود: سفر به عراق یک نقطه عطف در روابط دو کشور بود و نشان داد که ما با همسایگان میتوانیم یک رابطه بسیار صمیمی و نزدیک داشته باشیم. ۳۰ سال بود که بدخواهان دو ملت نمیگذاشتند توافقی میان دو کشور صورت بگیرد. اما توافقات انجام شده بسیار امیدوار کننده بود. به عنوان مثال توافقات برای لایروبی اروند رود میتواند به مردم دو کشور کمک بسیار کند و دو ملت بتوانند از مزایای این رودخانه استفاده کنند. یک عده با شیطنت نمیگذاشتند این توافق میان دو کشور محقق شود، اما در این سفر با دولت عراق به توافق رسیدیم و این به معنای آن است که دو ملت همسایه میتوانند با یکدیگر همکاری کنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: ایران بدنبال بهبود روابط با همه همسایگان خود است و روابط بسیار خوبی با افغانستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، روسیه، قزاقستان، ترکمنستان، پاکستان، عمان و قطر دارد و یکی، دو کشور هستند که امیدواریم آنها نیز در مسیر درست قرار گیرند. ایران میخواهد با همه ۱۵ کشور همسایه رابطه بسیار نزدیکی داشته باشد که این به نفع همه ملتهای منطقه و به ضرر آمریکا است.
وی گفت: آمریکاییها نمیخواستند ایران در سال جدید هیچ پروژه جدیدی را افتتاح کند، اما طبق زمان بندی همه پروژهها افتتاح شد که به معنای شکست آمریکا و پیروزی ملت ایران است.
روحانی افزود: موفقیت علاوه بر سرمایه و علم نیازمند مسائل دیگری است که یکی از آنها اعتماد است. اینکه ما توانسته ایم ۱۵ فاز را در ۱۰ سال افتتاح کنیم نشان دهنده اعتماد ما به مهندسین داخلی است. اعتماد به توان داخلی، سرمایه بزرگی برای ملت ما است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امیدواریم در سال آینده سه فاز دریایی دیگر نیز به مجموعه پارس جنوبی افزوده شود و این مجموعه با۲۷ فاز به تلاش خود در شکوفایی اقتصاد کشور ادامه دهد. این تلاش مشترک نشان میدهد که دولت، سپاه پاسداران، شرکتهای خصوصی وقتی در کنار هم قرار میگیرند و یک سد واحد را تشکیل میدهند پیروزیها زودتر در دسترس ما قرار میگیرد.