آخرین اخبار:
کد خبر:۷۵۴۴۱۹
گزارش|

جهادی‌ها در مازندران چه کردند/ عیدی متفاوت در روستاهای شمال!

حجم بالای بارش‌ها و عدم وجود زیرساخت مناسب و همچنین تکمیل شدن ظرفیت رودخانه‌ها در برخی از نقاط استان مازندران، موجب جاری شدن سیل و در نتیجه، خسارتی ۱۳۰۰ میلیارد تومانی به مردم شد.

جهادی‌ها در مازندران چه کردند/ اندر حکایت روز‌های عید ۹۸ در جاده‌های شمال!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پس از اعلام سازمان هواشناسی کشور در آخرین روز‌های اسفندماه ۹۷ در خصوص ورود سامانه بارشی به نوار شمالی کشور و اعلام اخطار مبنی بر وقوع سیلاب در حواشی رودخانه‌ها، بارش‌ها از صبح روز دوشنبه، ۲۷ اسفندماه، در مناطق جلگه‌ای استان، بصورت باران و در ارتفاعات، بصورت برف آغاز شد و در بعدازظهر همان روز به اوج خود رسید.

حجم بالای بارش‌ها و عدم وجود زیرساخت مناسب و همچنین تکمیل شدن ظرفیت رودخانه‌ها، در برخی از نقاط استان مازندران موجب جاری شدن سیل شد، که پس از اطلاع‌رسانی نواحی سرزمینی، بلافاصله نیرو‌های امدادرسان متشکل از معاونت‌های مختلف استان مازندران به منطقه گسیل شدند.

به علت بحرانی بودن وضعیت شهرستان سیمرغ، تمرکز امدادرسانی‌ها در این شهر واقع شد و تا بامداد روز فردا، امدادرسانی اولیه شامل تخلیه منازل مسکونی، اسکان موقت سیل‌زدگان، نجات دام و طیور و توزیع اقلام خوراکی ادامه یافت.البته بارش سنگین برف در نقاط کوهستانی استان، موجب واردآمدن خسارات جدی به زیرساخت‌ها، ابنیه و مسیر‌های ارتباطی شهری و روستایی شد.
 
جهادی‌ها در مازندران چه کردند/ روز‌های عید ۹۸ در جاده‌های شمال!

با پایان یافتن بارش‌ها، همزمان با برآورد خسارات مالی و تلفات جانی ناشی از سیل و برف، فاز دوم عملیات کمک‌رسانی به سیل‌زدگان آغاز شد.

در این مرحله، علاوه بر تشکیل ستاد بحران در شهرستان و برآورد پیامد‌های ناشی از وقوع حادثه، سرکشی به واحد‌های مسکونی آسیب‌دیده، زیرساخت‌ها و راه‌های مواصلاتی اصلی، اماکن نگهداری دام و طیور، مراغداری‌ها، اماکن عمومی و نیز دلجویی از آسیب‌دیدگان و توزیع اقلام خوراکی و گرمایشی بین سیل زدگان صورت پذیرفت.

مهدی آرام، کارشناس مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی استان مازندران معتقد است: با توجه به بررسی‌های اولیه، در مجموع بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد تومان خسارت در استان مازندران برآورد شد که از این میان، ۵۶۰ میلیارد تومان سهم خسارت وارده به باغات، زمین‌های کشاورزی و سایر زیرساخت‌های تولیدی وابسته می‌باشد.

جهادی‌ها در مازندران چه کردند/ روز‌های عید ۹۸ در جاده‌های شمال!
 
وی در گفتگو با خبرگزاری دانشجو، خلاصه‌ای از عملکرد ۸ روزه سپاه استان را یادآور شده و می‌گوید: با بکارگیری ظرفیت‌های داخلی و ۱۶۵ گروه جهادی به تعداد ۳۱۲۰ نفر و استفاده از ۱۵ دستگاه کامیون، ۹ دستگاه لودر، ۸ دستگاه بیل مکانیکی، ۱ دستگاه بولدوزر، بکارگیری ۲ دستگاه کمرشکن جهت انتقال ماشین آلات و همچنین بکارگیری ۳ دستگاه گریدر امداد رسانی به سیل زدگان این شهرستان صورت گرفت.

آرام به توزیع ۲۰ هزار پرس غذای گرم، ۱۳۰۰۰ هزار قوطی کنسرو، ۱۸ هزار بطری آب معدنی و ۵ هزارکیلوگرم نان بین مردم آسیب دیده از سیل اشاره کرد.

کارشناس مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی استان مازندران می گوید: نیروهای جهادی با ۶۰ عدد کف‌کش و ۴۵ دستگاه لجن کش به لایروبی بیش از ۲۱۲۳ واحد مسکونی، لایروبی بیش از ۵۱ کیلومتر نهر آب، پاکسازی بیش از ۱۵۰ هکتار باغ، بازسازی ۲ پل در روستا، لایروبی بیش از ۵ کیلومتر طول رودخانه و بهسازی ۵ مسجد، ۷ مدرسه و ۴ خانه بهداشت پرداختند.

به گفته وی، جهادگران مازندرانی تعمیر و مرمت ۱ واحد نگهداری دام، توزیع بیش از ۵۸۰۰ بسته جیره خشک و  توزیع بیش از ۲۲۰۰ تخته پتو و توزیع بیش از ۴۰ تن علوفه در بین دامداران را در دستور کار داشتند و انجام دادند.

جهادی‌ها در مازندران چه کردند/ روز‌های عید ۹۸ در جاده‌های شمال!
 
آرام می‌گوید: متاسفانه این حجم از بارش ها منجر به آسیب دیدگی بیش از ۳۲۵۰ واحد مسکونی(تخریبی از نوع تعمیرات)،  بیش از ۱۹۷ واحد مسکونی (تخریبی از نوع احداثی)، چندین پل مواصلاتی، بیش از ۷۰۰ آغل نگهداری دام،  بیش از ۱۰۰ هزار هکتار مزارع و باغات، تخریب چندین کیلومتر راه روستایی، تلف شدن بیش از ۹۰ هزار قطعه مرغ، ۴۰۰ رأس دام سبک  و ۲۱ رأس دام سنگین، تخریب ۷ مرغداری بزرگ و  از بین رفتن بیش از ۸۰۰ عدد کندوی عسل شد.
 
برمر، فرمانده سپاه شهرستان سیمرغ نیز به خسارت ۳۰ درصدی به اراضی شالیزاری و ۴۰ درصدی به اراضیباغی این شهرستان اشاره کرده و می‌گوید:جهادگران و دانشجویان بسیجی از نخستین ساعات پس از سیل با حضور در شهرستان به کمک مردم شتافتند و به تخلیه آب منازل و توزیع مواد غذایی بسته بندی شده بین سیل زدگان پرداختند. در این چند روز ادگران ۲۳۰۰ قرص نان و ۱۲۰۰ پرس غذای گرم بین مردم تقسیم کردند.

وی ادامه میدهد: با توجه به خسارت وارده به زندگی مردم، نیاز به اثاثیه منزل برای ۱۲۵۰ واحد و همچنین سبد کالای معیشتی یک ماهه برای مردم سیل زده سیمرغ داریم.
 
به گفته برمر برای جبران خسارت به محصولات کشاورزی نیز به ۱۰ تن بذر شالی و ۱۰۰ تن سبوس نیاز است.
 
جهادی‌ها در مازندران چه کردند/ خوشی‌های متفاوت در روز‌های عید روستاهای شمال!
 
مهدی آرام، کارشناس مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی استان مازندران نیز با بیان اینکه ۱۲ شهرستان استان مازندران درگیر سیل شدند، می گوید: بیش از ۸ شهرستان استان مازندران خسارت دیده و درگیر سیلاب شدند، شهرستان‌هایی مانند سیمرغ، ساری و میاندرود بیشترین خسارت و بهشهر و بابل و بابلسر و آمل و جویبار خسارت کمتر بوده است.

آرام می افزاید: بخش اعظمی از این آب‌ها فروکش کرده، اما برخی جا‌ها گل و لای زیادی باقی گذاشته، بخش زیادی از لوازم خانگی مردم آسیب دیده و تلفات دام و طیور و باغات را داشتیم. خزانه‌های کاشت برنج به طور کلی از بین رفته و گروه‌های جهادی در حال جمع آوری خسارت در این زمینه هستند.

جهادی‌ها در مازندران چه کردند/ خوشی‌های متفاوت در روز‌های عید روستاهای شمال!
 
این کارشناس جهادی ادامه می دهد: در حال حاضر شهرستان‌های استان مازندران نیاز به علوفه و سبوس برای دام‌ها دارند، همچنین در برخی مناطق آب شرب قطع شده و مردم نیاز به آب معدنی دارند.
  
کمک رسانی به سیل زدگان به گروههای مردمی و جهادی محدود نشد، جنبش دانشجویی نیز پا به پای مردم در این حادثه حضور داشته و کمک کردند. گروه‌های جهادی علویون بسیج دانشجویی دانشگاه مازندران با حضور در مناطق سیل زده کیاکلا به خدمت‌رسانی به سیل زدگان پرداختند. همچنین گروه جهادی معین شامل دانشجویان انجمن اسلامی دانشگاه مازندران و انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز به تهیه و توزیع سبد‌های غذایی حاوی اقلام ضروری مورد نیاز مردم نظیر مرغ، روغن، رب، ماکارونی، کنسرو‌های مختلف، حبوبات و ۱۳ قلم دیگر به ارزش ۲۰۰ هزار تومان پرداختند.
 
البته به گفته مفرد، مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکت‌های جهادی، این همیاری دانشجویی محدود به استان مازندران نبود و بیش از ۷۰ گروه جهادی از سراسر کشور در شهرستان‌های مازندران در حال ارائه خدمات و کمک‌های اولیه به مردم بوده و با توزیع اقلام مورد نیاز به سیل زدگان، به یاری آن‌ها شتافته اند.
 
در این راستا ستاد کل نیرو‌های مسلح نیز برای سربازان استان‌ سیل‌زده مازندران تسهیلات ویژه‌ای را در نظر گرفت. به گفته رئیس اداره انسانی سرباز ستاد کل نیرو‌های مسلح؛ در اعزام مشمولین مناطق سیل‌زده گلستان و بعضی از روستا‌های مازندران دو ماه تعویق خواهد افتاد. همچنین کارکنان وظیفه این مناطق که در سایر استان‌ها خدمت می‌کنند، به مدت یک ماه به مرخصی اضطراری فرستاده خواهند شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار