استاندار تهران گفت: استقرار موکبهای ستاد اربعین استان تهران در استان خوزستان را در دستور کار داریم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران ویژه استان خوزستان، ضمن قدردانی از تلاشهای اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران استان در مدیریت بارشهای اخیر استان گفت: در بارشهای اخیر هم نحوه اطلاع رسانی مطلوبی صورت گرفت و هم مداخلات و حضور میدانی مدیران باعث شد تا مدیریت اثربخشی را شاهد باشیم.
وی افزود: با دستور وزیر کشور تهران، یکی از استانهای معین استان خوزستان در نظرگرفته شده است. در وهله اول باید نیازسنجی استان خوزستان را داشته باشیم؛ چراکه تاکنون ۲۰۰ هزار نفر از استان خوزستان کوچ داده شده اند.
استاندار تهران با اشاره به این موضوع مبنی بر اینکه نحوه تجمیع، ارسال و توزیع اقلام ارسالی باید به دقت پایش و رصد شود، تصریح کرد: در این راستا استقرار موکبهای ستاد اربعین استان تهران در استان خوزستان را در دستور کار داریم. در محمولههای ارسالی هلال احمر به استان خوزستان حتما باید چند قلم جنس به این فهرست افزوده شود.
انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، در این جلسه ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در ستاد مدیریت بحران استان تهران در ایام نوروز اظهار کرد: در تعطیلات نوروزی با توجه به تشدید نزولات جوی و ناپایداری هوا خوشبختانه اقدامات کارشناسی و تخصصی را از سوی دستگاههای متولی شاهد بودیم که همین امر سبب کاهش چشمگیر خسارتهای جزئی مالی و همچنین به صفر رسیدن تهدیدات جان شهروندان در مناطق مختلف استان شد.
وی افزود: اطلاع رسانی مؤثر و به هنگام و همچنین حضور فیزیکی مسئولین نقاط مختلف استان سبب شد تا شاهد عملکرد موفق ستاد مدیریت بحران استان در روزهای گذشته باشیم.
استاندار تهران در ادامه ضمن اشاره به وضعیت کنونی مناطق سیل زده در استان خوزستان خاطرنشان کرد: این استان متأسفانه اکنون در وضعیت سختی به سر برده و آب از استانهای بالادست و کرخه به صورت سیلاب و طغیان در حال عبور از این منطقه است. همین امر سبب شده تا با تصمیم ستاد مدیریت بحران کشور دستور تخلیه در پنج شهر استان خوزستان صادر و حدود ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت ساکن در این مناطق مجبور به خروج از مناطق در معرض تهدید شوند.
محسنی بندپی یادآور شد: پیرو دستور وزیر کشور، استان تهران با بهره گیری از امکانات مختلف در حوزههای فنی، لجستیکی و تخصصی به عنوان استان معین مأمور یاری رسانی به هموطنان سیل زده در استان خوزستان خواهد بود. بر همین اساس باید نیاز سنجی لازم در این مناطق صورت بگیرد تا بتوانیم در حوزههای مختلف اعم از اسکان هم وطنان، ارائه خدمات به سیل زدگان و مواردی از این دست اقدامات لازم را ترتیب داده و تدارکات مورد نیاز این منطقه را تأمین کنیم.
وی تصریح کرد: در بحث استقرار موکبها در پنج شهر استان خوزستان باید تمهیدات لازم اندیشیده شده و در حوزه کمکهای جمعیت هلال احمر نیز اقلامی به بستههای حمایتی افزوده شود. تاکید ما بر این است که در نحوه تجمیع ارسال و توزیع اقلام و کمکهای اعزامی به مناطق سیل زده نیاز سنجی لازم را در مناطق هدف در دستور کار قرار دهیم.
استاندار تهران افزود: این نیازسنجیها باید در حوزههای تهیه مواد غذایی، حمایتهای اجتماعی و روانی، درمان، اسکان و سایر موارد صورت بگیرد.
وی در ادامه همچنین ضمن اشاره به جمع آوری کمکهای شهروندان استان تهران برای یاری رسانی به هموطنان در مناطق سیل زده استان خوزستان خاطرنشان کرد: اگر عمده کمکهای جمع آوری شده از سوی شهروندان استان به صورت نقدی صورت بگیرد دستگاههای متولی مانند جمعیت هلال احمر قدرت مانور بالاتری در حوزه تامین نیازهای اساسی و تخصصی مردم خوزستان خواهند داشت.
محسنی بندپی عنوان کرد: دستگاههایی نظیر جمعیت هلال احمر، کمیته امداد، فرمانداران و شهرداران باید امکانات لازم را بر اساس نیازهای اعلام شده از سوی مسئولین در استان خوزستان جمع آوری و آماده ارسال کنند.
وی تأکید کرد: حفظ جان مردم در استان خوزستان برای همه ما اولویت اساسی است و باید همه اقدامات خود را با در نظر گرفتن این اولویت عملیاتی کنیم.
محسنی بندپی یادآور شد: مسلم اینکه با ورود سردار سلیمانی در بسیج امکانات جهت خدمات رسانی به مردم مناطق سیل زده بحث تامین غذا توسط موکبها تهیه و طبخ خواهد شد و مشکلی در این باره وجود نخواهد داشت. ما باید با در نظر گرفتن نیازها اعم از لوازم و تجهیزات مورد درخواست در استان خوزستان اقدام کرده و از همه ظرفیتهای دستگاههای مختلف استان تهران در حوزه لجستیکی استفاده کنیم.
استاندار تهران همچنین در ادامه ضمن اشاره به حضور مسئولین استان تهران در مناطق سیلزده استان خوزستان تأکید کرد: تقی زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار به عنوان متولی اصلی مدیریت امکانات استان تهران در مناطق سیل زده با همراهی یکی از فرمانداران حضور خواهد داشت و سیاستگذاری و هدایت امکانات با هماهنگی ستاد مدیریت بحران استان تهران در این مناطق صورت میگیرد. وی همچنین خاطرنشان کرد: در راستای توجه به مسئولیت اجتماعی در مناطق سیل زده با همراهی معاونین دانشگاههای علوم پزشکی استان تهران بحث اعزام پزشک و روان شناس را نیز در دستور کار خواهیم داشت.
استاندار تهران در پایان تأکید کرد: هیچ دستگاهی نباید بدون هماهنگی ستاد مدیریت بحران استان هر گونه امکانات در هر زمینهای را به مناطق سیل زده ارسال کند و باید با مدیریت واحد تمامی امکانات لازم را برای کمک به برادران و خواهران هم وطن خود در استان خوزستان بسیج کنیم.